E.Aβέρωφ: Γιατί δεν βοηθήσαμε την Κύπρο το 1974 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ Κ ΑΒΕΡΩΦ ΠΟΛΎ ΑΠΛΆ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μια άποψη "από την άλλη πλευρά του λόφου" για το αν υπήρχε η δυνατότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν μείζονα επιχείρηση κατά των τουρκικών αποβατικών δυνάμεων, κατά την εισβολή στην Κύπρο (σήμερα είναι η επέτειος του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, όπου συντελέστηκε η πραγματική καταστροφή) παρουσιάζει το defencenet.gr μετά την καταγραφή της άποψης του Δ.Ιωαννίδη ότι ήταν δυνατό κάτι τέτοιο.

Ο στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, υπουργός Άμυνας την εποχή εκείνη και μετέπειτα πρόεδρος της ΝΔ καταθέτει στην επιτροπή της Βουλής το 1988 που είχε ανοίξει τον σχετικό φάκελο.
Την παρουσιάζουμε σήμερα επί λέξει:

Ε. ΑΒΕΡΩΦ: «Μας κατηγόρησαν τότε γιατί δεν εστείλαμε στην Κύπρο το «φάντομ». «Φάντομ» είχαμε παραλάβει 18 συνόλω.Με διαταγή του Καραμανλή στάθμευαν στην Κρήτη, διά να είναι έτοιμα να πάνε στην Κύπρο.

Το ένα εχάλασε κατά την προσγείωση διότι δεν είχαν εκπαιδευτεί ακόμη οι αεροπόροι τους στο νέο αυτό όπλο. Και τόσο πολύ δεν είχαν εκπαιδευτεί, ώστε κατά την συντηρητική προσγείωση το ένα αχρηστεύθη (σ.σ. !!!). Αλλά και πέραν αυτοί, εάν επήγαιναν, διά να έχουν καύσιμα και να μπορούν να γυρίσουν, θα έπρεπε να μείνουν υπεράνω της Κύπρου μόνο 5 έως 8 λεπτά.
Ποιος τρελός θα έστελνε αυτά τα αεροπλάνα τα τόσο χρήσιμα για το μέλλον, να κινδυνεύσουν να ριχθούν από τους Τούρκους;
 Την μια λέτε οτι ο Καραμανλής με διαταγή του σταθμευσαν στην Κρητη για να είναι έτοιμα...αλλά από την άλλη δεν ήξεραν να τα πετούν οι πιλότοι και οτι δεν μπορούσαν να παραμείνουν για πολύ ώρα..ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΑΘΜΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ..ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ;...

Διότι οι Τούρκοι στα νότια παράλια είχαν τρία ραντάρ και διάφορα αεροδρόμια, από τα οποία μπορούσαν να σηκώσουν 50 δικά τους αεροπλάνα και να τα ρίξουν.
Η Χούντα έστειλε αεροπλάνα και από κακή συνεννόηση το ένα κατερρίφθη από την Εθνοφρουρά και σκοτώθηκαν τόσα παιδιά! Α ..Μάλιστα...!!! Ο Ιωαννίδης αποκαλεί αυτα τα  τούρκικα αεροσκάφη μπαχατέλες ,αλλα ξεχάσαμε ειπατε οτι στάθμευσαν τα καινουρια αεροσκαφη μας  στην Κρήτη αλλά δεν ηξεραν να τα πετούν...Τωρα πως στάθμευσαν ποιός τα πηγε εκεί (μηπως πέταξαν μόνα τους)δεν ξερατε να απαντησετε η μαλλον δεν σας εκανε κανένας μια τέτοια ερώτηση από τους επιφανείς πολιτικούς εκείνης της εποχής..

Ελέχθη διά τα υποβρύχια, για τον στόλο ο οποίος έπρεπε να πάει στην Κύπρο. Ο υπερπατριωτισμός μας κάνει να διαστρέφουμε τα πράγματα.

Λησμονείται ότι οι Τούρκοι είχανε εκλάβει τρία αντιτορπιλικά τους για δικά μας και με τρία αεροπλάνα εβούλιαξαν το ένα και έβλαψαν πολύ σοβαρά το άλλο;
Θέλατε με τέτοια έλλειψη αεροπορικής καλύψεως δικής μας, με πλήρη και συνεχή κάλυψη δική τους να στείλουμε τον Στόλο μας στην Κύπρο, να μην μπορούμε να υπερασπίσουμε έπειτα τα άλλα νησιά; Α ΜΆΛΙΣΤΑ...Τι να την κάνουμε την Κυπρο..εδω προέχει η ασφαλεια των δικών μας νησιών..Την Κύπρο θα σκεφτούμε;Ωραίος πολιτικός είσασταν κ Αβέρωφ..Στα παλαιά των υποδημάτων σας τελικά αποδείχτηκε η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ!!!

Ομιλήσατε για τα υποβρύχια.

Σας πληροφορώ ότι οι Τούρκοι εκείνη την εποχή είχαν μπροστά στην Κύπρο τρία υποβρύχια εν ακινησία, τα οποία με τα μηχανήματα Sonar, συνελάμβαναν παν υποβρύχιο που θα συναντούσε.
Και θα στέλναμε τα καινούργια μας υποβρύχια, τα οποία ίσως θα εκαλούντο να υπερασπιστούν τα νησιά μας, να πέσουν ως πρόβατα επί σφαγή;»
Αυτά είχε πει ο Αβέρωφ το 1988 για να δικαιολογήσει την φράση του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, «η Κύπρος κείται μακράν».Και αφήσατε τελικά με αυτη την δικαιολογία να διαμελιστεί η Κύπρος..Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΕΛΙΚΑ γιατί ήρθε στην Ελλάδα; Για να σώσει την Κύπρον και τον Ελληνισμό;..Μακρυά κείται η Κύπρος;;;;;;...Και μας  έφερε και την Δημοκρατία των απατεώνων ξευτιλισμένων λαμογιών που μας κατέστρεψαν...Αυτα τα καλόπιδα της Δημοκρατίας του Πολυτεχνείου..ΤΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΑ ΚΑΘΗΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ....ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ το εξαργύρωσαν με τις υπουργικές θέσεις ΚΑΙ ΤΩΡΑ καποια απο αυτα εχουν εξαφανιστεί..Οι μέτριοι οι αμόρφωτοι -μορφωμένοι οι άπληστοι μισσέλληνες

Και βέβαια παραδέχεται ότι τουλάχιστον η στρατιωτική κυβέρνηση που κατέρρεε έστειλε τα μεταγωγικά αεροσκάφη και εκτελέστηκε η αποστολή "ΝΙΚΗ" ενώ εν συνεχεία η δημοκρατική κυβέρνηση δεν έπραξε τίποτα.ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΈΛΕΓΕ ΨΈΜΜΑΤΑ;..Ηρθε η κυβέρνση και εδιωξε την χούντα αλλά χέστηκε  να κάνει κάτι...Φοβιτσιαρηδες που εκαναν μονο απο το Παρίσι και το Λονδίνο αντιπολίτευση...Ηρθαν οι χειρότεροι να διώξουν τους χουντικούς,τα αλλα λαμόγια...

Αλλά ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα διαφωτιστική ανάλυση για το αν όντως θα μπορούσε να υπάρξει επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση χωρίς να κινδυνέψει η μητροπολιτική Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα είτε στην κανονική έκδοση είτε στην έκδοση-προσφορά με την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2013-2014.

ΜΑΣ διαφωτίσατε .πλήρως.....Το μονο που εχω να κάνω ειναι να κάψω τα 4τομα  βιβλία που ειχα αγοράσει Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ του Λαμπρία...μικρός ήμουν δεν ήξερα ..τωρα που μεγάλωσα έμαθα...Θέλει μεγάλα αρχίδια για να είσαι πολιτικός και να αγαπας πάνω απο ολα και ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ...Υπάρχει κανένας;..στα τσακιδια λαμόγια!!!!τΟΝ ΠΛΑΣΤΉΡΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΑΝΤΙΔΩΡΑ ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΙ...Μετριότητες του κερατά κοπρίτες που κανένας σας δεν εχει αγαπη για την πατρίδα.φτωχους..Κωλόπαιδαράδες που εχετε κάνει την πολιτική επαγγελμα και αλλάζετε κομματα σαν τα πουκάμισα..ξευτιλισμένοι αμόρφωτοι..Δεν θα σας γραψει ι ιστορία...ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΕΙ ΚΟΠΡΟΙ!!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ!!!

Τις απαντήσεις έδωσε ένας αγανακτισμένος πολίτης που έστειλε στον Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ και με παρακάλεσε να μην αφαιρέσω ακόμα και την τελεία..
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template