Χρυσόστομος: «Η αδεξιότης πολλών οδήγησε αυτή τη στιγμή να μην έχουμε κυπριακή τράπεζα»

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επέρριψε ευθύνες σε πολλούς, που όμως δεν κατονόμασε, κυπριακούς παράγοντες, για το ότι οι τράπεζες, Κύπρου και Ελληνική, πέρασαν σε ξένα χέρια.«Η αδεξιότης πολλών οδήγησε τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε αυτή τη στιγμή να μην έχουμε κυπριακή τράπεζα, γεγονός που είναι σε βάρος μας»,τόνισε και σημείωσε ότι στα οκτώ χρόνια, που ηγείται της Εκκλησίας, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε οι δύο τράπεζες να παραμείνουν κυπριακές».
«Δυστυχώς αρκετοί δεν διέβλεψαν τη σοβαρότητα του τραπεζικού συστήματος και τη χρησιμότητα των κυπριακών τραπεζών και άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν μέχρι αυτού του σημείου»,υπογράμμισε.
Υποστήριξε επίσης ότι ήταν εναντίον τόσο του κ. Βγενόπουλου, όσο και του κ. Σάλα που ήθελαν να πάρουν τις κυπριακές τράπεζες, επειδή είναι άλυτο το Κυπριακό και οι κυπριακές τράπεζες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.
«Η διαφορά μεταξύ ημών που πλειοψηφούσαμε κάποτε στην Ελληνική Τράπεζα με την πλειοψηφία, που έχουν τώρα οι ξένοι, είναι τούτη: εμείς προσπαθούσαμε να εξυπηρετήσουμε το λαό μας και δεν προσπαθούσαμε για το κέρδος και για να βάλουμε στο ταμείο της Εκκλησίας ή άλλων μεγαλομετόχων Κυπρίων, για να βάλουν χρήματα στην τσέπη τους», σημείωσε.
Περαιτέρω, δήλωσε σίγουρος πως, όταν η μετοχή της Τράπεζας θα ανέβει, αυτοί θα την πουλήσουν και θα φύγουν.
Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι στο πλαίσιο μακράς συνάντησης που είχε χθες με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκη Κεραυνό, ενημερώθηκε για την πρόθεση του να μην αποδεχθεί ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει σε ένα χρόνο
Διευκρίνισε ότι ο κ. Κεραυνός δεν παραιτήθηκε και πως η παραμονή του στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του θα τύχει διαβούλευσης μεταξύ των μεγαλομετόχων της Ελληνικής Τράπεζας Third Point και Wargaming.

Εξήγησε πως, παρά το γεγονός ότι οι δύο επενδυτές δεν κατέχουν ποσοστό 51% ,εντούτοις είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί αυτό ποσοστό από τους υπολοίπους μετόχους και, ως εκ τούτου, η Third Point και η Wargaming διευθύνουν την Τράπεζα.
Πρόσθεσε, ότι ο κ. Κεραυνός δεν επιθυμεί την ανανέωση του συμβολαίου του και είναι φυσικό πολύ σύντομα να φύγει από την Τράπεζα.
Σημείωσε ότι ο κ. Κεραυνός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να παραιτηθεί και να φύγει, όπως έχουν δικαίωμα και τα μέλη του ΔΣ με επικεφαλής την Third Point και την Wargaming, αν θέλουν να τον κρατήσουν ή να του πουν να απομακρυνθεί από τη θέση του. defencenet.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template