Αυτοί είδαν το.... σκληρό πρόσωπο του πλούτου.!

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί είδαν το.... σκληρό πρόσωπο του πλούτου.!Το ότι τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ. Δεν παύει όμως να είναι και αληθινό. 
Υπάρχουν περιπτώσεις που με τη ζωή τους αποδεικνύουν περίτρανα του λόγου το αληθές. Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα να ξυπνάς χωρίς να έχει τις άγχος της καθημερινής επιβίωσης, όπως το βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία, αποτελεί τεράστια ανακούφιση. Το να μπορείς πάντως να αποκτάς ό,τι ζητάει η ψυχή σου, δεν αποτελεί τελικά παρά την κορυφή του παγόβουνου στην αιώνια αναζήτηση της ευτυχίας.
Οι διασημότητες που ακολουθούν προέρχονται από τον κόσμο των επιχειρήσεων και του θεάματος, ενώ κάποιοι εξ αυτών ήταν κληρονόμοι των μεγαλύτερων κολοσσών. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν που είδαν το σκληρό πρόσωπο του πλούτου.
Casey Johnson, κληρονόμος της Johnson & Johnson


Η Casey Johnson, τρισέγγονη του συνιδρυτή της πολυεθνικής φαρμακευτικής Johnson & Johnson, είδε τη ζωή της να κρεμιέται στα μανταλάκια, αφού σχεδόν καθημερινά η προσωπική της ζωή ήταν στα ταμπλόιντς και τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, την ώρα που η ίδια πάλευε με μυριάδες δαίμονες στη σχετικά σύντομη ζωή της. Ηταν διάσημη από τα πάρτι που διοργάνωνε με την άλλη διάσημη κληρονόμο Paris Hilton, ενώ πρωταγωνίστησε και σε ανεπιβεβαίωτες ιστορίες, όπως για συμμετοχή σε ληστεία που έγινε στο σπίτι φιλικού της προσώπου. Μια άλλη φορά μάλωσε δημόσια με τη θεία της την οποία κατηγόρησε ότι της έκλεψε το σύντροφο. Η οικογένειά της της έκαοψε την οικονομική στήριξη όταν αρνήθηκε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και τελικά πέθανε στα 30 της από διαβητική κετοακίδωση, μια επιπλοκή που σχετιζόταν με το γεγονός ότι δεν λάμβανε αγωγή για τον διαβήτη της.

Howard Hughes, μεγιστάνας, αεροπόρος, κινηματογραφικός παραγωγός και φιλάνθρωπος



Ο Hughes είχε πληθώρα ενδιαφερόντων. Ηταν μεγιστάνας των επιχειρήσεων, επενδυτής, αεροπόρος, μηχανικός αεροσκαφών, παραγωγός του κινηματογράφου και φιλάνθρωπος. Στα μέσα του 20ου αιώνα ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ήταν όμως γνωστός και για την εκκεντρικότητά του αλλά και για την τάση απομονωτισμού που τον διέκρινε προς το τέλος της ζωής του. Επασχε από μια διαταραχή, ήταν ψυχαναγκαστικός και είχε χρόνιους πόνους. Μετά από πολλαπλά αεροπορικά ατυχήματα έζησε τη ζωή του μέσα σε αφόρητους πόνους και εθίστηκε στην κωδεΐνη. Παρά την επιτυχία και τα πλούτη πέθανε αγνώριστος. Με μακριά μαλλιά, γένια και νύχια και με σοβαρή απώλεια βάρους, η σορός του χρειάστηκε να ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Anthony Marshall, κληρονόμος της οικογένειας Astor




Η οικογένεια Astor ήταν μια από τις πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Όμως, ακόμα και ο πλούτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευτυχία. Η μητριάρχης της οικογένειας, Brooke Astor, έπασχε από Αλτσχάιμερ προς το τέλος της ζωής της, ωστόσο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο γιος της την άφησε στην τύχη της και δεν της πρόσφερε καμιά φροντίδα. Μάολιστα φέρεται να την άφησε να ζει στην αθλιότητα κι εκείνος επιβουλεύτηκε την περιουσία της. Το 2009 καταδικάστηκε για το έγκλημά του και καταδικάστηκε σε 1-3 χρόνια φυλάκιση. Το 2013, στα 89 του ήταν στη φυλακή, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας.

Jesse Livermore , το “παιδί – θαύμα της Wall Street



Πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Jesse Livermore έγινε διάσημος γιατί κατάφερε να βγάλει, αλλά και να... χάσει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα της δουλειάς του στη Wall Street, ο Livermore έγινε απίστευτα πλούσιος: η περιουσία του ήταν 3 εκατ. δολάρια και 100 εκατ. δολάρια αντίστοιχα μετά τα χρηματιστηριακά κραχ του 1907 και του 1929. Προσαρμοσμένα στο ύψος του πληθωρισμού, αυτό σημαίνει ότι τώρα θα είχε περιουσία πολλών δισ. ωστόσοσ, με κάποιον τρόπο κατάφερε να τα χάσει και ποτέ δεν αποκάλυψε πώς έγινε αυτό. Μέχρι το 1934 χρεοκόπησε και παραπέμφθηκε σε δίκη ως μέλος του ΔΣ της Κεφαλαιαγορά του Σικάγο. Στο τέλος, αυτοκτόνησε.

Andre Agassi, σταρ του τέννις



Στα τερέν τη δεκαετία του 90 και στις αρχές του 2000 ο θρύλος Andre Agassi φαινόταν ανίκητος. Ο σούπερ σταρ κέρδιζε τόνους χρήματα 9η περιουσία του τώρα υπολογίζεται στα 175 εκατ. δολάρια) και είχε ανακηρυχθεί και ως ο πλουσιότερος αθλητής. Στο βιβλίο όμως που εξέδωσε το 2009, αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα μισούσε τη ζωή του ως σταρ του τέννις. Παρά τα πλούτη και την επιτυχία, οι αγώνες του κατέστρεψαν την προσωπική του ζωή και δεν τόν άφησαν να προχωρήσει σε προσωπικό επίπεδο. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία και κυρίως με θάματα που είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση. Άνοιξε την Ακαδημία Andre Agassi College Prep Academy το 2001 και, όπως λέει, βρίσκει αυτή τη δουλειά πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ουσιαστική από το τέννις.

Charles M. Schwab, πρόεδρος της Bethlehem Steel



Στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Schwab ήταν μεγιστάνας στη βιομηχανία χάλυβα. Ξεκίνησε ως μηχανικός στα χαλυβουργία του Andrew Carnegie και αργότερα άνοιξε την Bethlehem Shipbuilding and Steel Company. 
Η εταιρεία έγινε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη παραγωγός χάλυβα στον κόσμο. Δεν δίσταζε να πάρει ρίσκα, τα οποία τον αντάμειψαν πλουσιοπάροχα. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και έκανε δώρο στον εαυτό του μια έπαυλη 7 εκατ. δολαρίων – ποσό ασύλληπτο για την εποχή. Είχε δικές του μεγάλες εκτάσεις και ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Με τα χρόνια όμως κατάφερε να ξοδέψει σχεδόν όλη την περιουσία του (25-40 εκατ. δολ. και σε σημερινά χρήματα 800 εκατ. δολ.). Ό,τι δεν ξόδεψε το έχασε εν μια νυκτί στο κραχ του '29. Κατασχέθηκε το σπίτι του κι όταν πέθανε ήταν βουτηγμένος στα χρέη, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε με δανεικά. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template