ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! -Ένα γκλαμουράτο πάρτι-πρεμιέρα για την Αριάννα Χάφινγκτον. ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικοί, επιχειρηματίες,μαϊντανοί των media, κομβόι απο λιμουζίνες, θεόρατα τζίπ, μαύρα κοστούμια ,σινιέ εμφανίσεις και καταιγισμός απο φλας ήταν το ντεκόρ για την ένωση της ξενιτεμένης Αριάννας με το
εγχώριο Διαδίκτυο
Εμοιαζε παραμυθένια υπερπαραγωγή για χλιδάτο γαμήλιο πάρτυ με παρούσα την πολιτικοεπιχειρηματική αφρόκρεμα και γαρνιτούρα τη wannabe κυβερνητική ελίτ. Από όσα έγιναν συζητήθηκε περισσότερο η ατάκα του Αντώνη Σαμαρά προς την Γιάννα Αγγελοπούλου .Ο πρωθυπουργός πολιορκήθηκε για λίγο από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η αμφίεση της οποίας δεν έμεινε ασχολίαστη: «Τώρα τι έγινε,ντύθηκες και στα κόκκινα;» της είπε ο κ. Σαμαράς. 

Υστερα απ’ αυτό η πρώην σιδηρά κυρία του «Αθήνα 2004» εντάχθηκε μαζί με τη Λένα Ζαχοπούλου στο πηγαδάκι του Δημήτρη Κοντομηνά. Τελικά, ήταν μια θορυβώδης πρεμιέρα που χρησιμοποίησε τους επίσημους καλεσμένους ως ντεκόρ για να γιορτάσει την ένωση της ξενιτεμένης Αριάν­νας με το εγχώριο Διαδίκτυο
Πριν από περίπου 20 χρόνια τα πάρτυ που διοργανώνονταν στην επιβλητική οικία Χάφινγκτον, στην περιοχή Γουέσλεϊ Χάιτς της Ουάσινγκτον, ξεχώριζαν χάρη στην ποιότητα των καλεσμένων, οι οποίοι ήταν ενδιαφέροντες συζητητές με πλήρως αποκλίνουσες απόψεις.
Και επειδή ο αμφισεξουαλικός οικοδεσπότης Μάικλ Χάφινγκτον, γόνος βαθύπλουτης οικογένειας Τεξανών πετρελαιάδων, έπληττε γρήγορα και εύκολα με τα πάντα, τον ρόλο του «κράχτη» τον είχε αναλάβει η σύζυγός του.
 Η δαιμόνια Αριάννα με την επιδεξιότητα, τη χάρη και την ελληνική καπατσοσύνη της καλλιεργούσε τις πολιτικές φιλοδοξίες του ζεύγους, αναδυόμενη ως ο ισχυρός πόλος έλξης ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κοινωνικό εκτόπισμα και επιρροή
Αν όμως εκείνα τα πάρτυ συγκέντρωσης εύπορων, σνομπ και καλλιεργημένων λευκών σε μια «μαύρη» Πολιτεία όπως η Ουάσινγκτον DC έμοιαζαν με σταγόνα γάλακτος σε καζάνι σοκολάτας, η μεταφορά της πρεμιέρας ενός τέτοιου event στην Αθήνα, χάριν των εγκαινίων της διαδικτυακής της πλατφόρμας, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό - αν και όχι απροσδιόριστο.
Αρκετοί χαρακτήρισαν τη συγκέντρωση επωνύμων με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού Huffington Post «σύναξη καλοστεκούμενων συγγενών κατά την άφιξη της “θείας από το Σικάγο”». Αλλοι, που δεν διαθέτουν τις σινεφίλ μνήμες της ασπρόμαυρης ελληνικής κωμωδίας, χαιρέτησαν το γεγονός ως προοίμιο ανάκαμψης της τόσο άδοξα χαμένης αίγλης της κοσμικής κοινωνικότητας επιπέδου. 
Τρίτοι κατέταξαν την εκλεκτή μάζωξη ως διατηρητέο μνημείο ντόπιου επαρχιωτισμού απέναντι στην εντυπωσιακή αμερικάνικη διαδικτυακή τεχνογνωσία. Τέλος, υπήρξαν και εκείνοι που αντιλήφθηκαν τη συνάθροιση μερικών διακεκριμένων ψηφίδων του θρυμματισμένου εγχώριου κοινωνικού μωσαϊκού ως ξιπασμένο ψευτο-ολιγαρχικό σόου.

Η Αριάννα Χάφιγκτον


Η Μαριάννα Λάτση



Υπερβολές, ενδεχομένως. Άλλωστε τόσο η παρουσίαση όσο και το δείπνο των 300 περίπου επώνυμων καλεσμένων δεν στόχευαν μάλλον στον εντυπωσιασμό χαύνων ιθαγενών. Εκ των πραγμάτων, όμως, προκάλεσαν θόρυβο, κατά την παγιωμένη πλέον παλαιά έμπνευση της οικοδέσποινας της Ουάσινγκτον. Εξάλλου υπό τη σκιά του Παρθενώνος στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακροπόλεως, το μείγμα των προσκεκλημένων ήταν αρκούντως ερεθιστικό. Στο μπλέντερ των συνδαιτυμόνων μπήκαν ταυτόχρονα υψηλές ιδιότητες, καταξιωμένα επαγγέλματα και αισθητικές επιλογές για να δημιουργήσουν ένα τουρλού κολλάζ, αντίστοιχης κομψότητας με τα μεξικάνικα εικονοστάσια. Υπό τους ήχους μιας ορχήστρας jazz fusion στροβιλίστηκαν μεταφορικά, πλην αυτάρεσκα, παραδοσιακοί και φρέσκοι πολιτικοί, καταξιωμένοι αλλά και νεόκοποι επιχειρηματίες, πλήθος από ελάσσονες και μείζονες μιντιάδες και διαφημιστές. Μότο της εκδήλωσης που επέτρεπε ένα θεωρητικά χαλαρότερο σφιχταγκάλιασμα των παρευρισκομένων ήταν το γνωστό και από τις ΗΠΑ «Conversation starts here», ενώ έπαιξε σε γαλαζωπό videowall η αμερικάνικη έκδοση της ιστοσελίδας που διατύπωνε χιουμοριστικά «Honey, I am home» με σαφή αναφορά στην ελληνική καταγωγή της Αριάννας Χάφινγκτον.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου


Η Εύα Καϊλη με την αδερφή της



Παρά την εμφανή έλλειψη αντιπροσώπων του λεγόμενου πνευματικού κόσμου και την εξόφθαλμη απουσία τραπεζιτών, η ατμόσφαιρα βυθίστηκε στιγμιαία στην ανώφελη έξαψη μιας υποτιθέμενης διεγερτικής αντιπαλότητας μεταξύ τρέχουσας και μελλοντικής εξουσίας. Ωστόσο, οι πλούσιοι εδεσμάτων μπουφέδες λειτούργησαν μάλλον κατευναστικά σε συνδυασμό με την επιστράτευση της ανεκτικότητας που συνήθως επιδεικνύεται με ευγένεια στον έλεγχο διαβατη­ρίων. 

Προφανώς, το ρεύμα των απόψεων της γκουρού της διαδικτυακής πλατφόρμας θρόιζε ανάλαφρα ανάμεσα στους ποικίλης ενδυματολογικής εμφάνισης καλεσμένους. Ειδικότερα, το τσιτάτο της Αριάννας Χάφιγκτον από το νέο βιβλίο της «Thrive» (Ευημερία), που λέει ότι «η ολοκληρωμένη ευτυχία δεν στηρίζεται στο χρήμα και στη δύναμη, αλλά στην ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής δεξιότητας», ίσως να καταπράυνε τα πάθη και να παρακινούσε σε ατομικές αναδιπλώσεις τους ήδη κραταιούς αλλά και τους wannabe προσεχώς ισχυρούς παρευρισκομένους
Απαντες, εξάλλου, οι εθελοντικά προσερχόμενοι ως προσκυνητές του νέου μιντιακού τοτέμ εικονογραφούσαν κυρίως μια ατελή περίληψη της πολιτικοεπιχειρηματικής ελίτ του τόπου, παρά τους ολιγάριθμους ρωμαλέους πιστούς ενός εναλλακτικού και εύθυμου μυστικού δείπνου. Αλλωστε, κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας της, η ίδια η οικοδέσποινα ως πρόεδρος και διευθύντρια σύνταξης του ομώνυμου ιστότοπου, οσφραινόμενη σε ποιους απευθυνόταν, απέφυγε την τολμηρή σύζευξη εντόπιου και διεθνούς, επιμένοντας με στόμφο σε πατριωτικούς επικολυρισμούς του τύπου: «Ενα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ελληνική ιστορία είναι το ΟΧΙ, είναι ώρα για ακόμη ένα ΟΧΙ στην τρόικα». Και η ασυμβίβαστη αύρα του «Αέρα» των ηρωικών βουνών της Αλβανίας πλημμύρισε την αίθουσα με τους ανυπότακτους καλεσμένους σχεδόν να παρακινούνται νοητικά από το «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά» όταν έσπευδαν να παραλάβουν τις αστραφτερές limo τους που ήταν παρκαρισμένες στην ιστορική Διονυσίου Αρεοπαγίτου.





Η αλήθεια είναι ότι τα εγχώρια εγκαίνια του Huffington Post, που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό AOL και στην Ελλάδα θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την 24MEDIA, δεν απευθύνονταν στους κοινούς θνητούς. 
Το μελλοντικό αναγνωστικό του κοινό και οι προσεχείς του χρήστες ήταν απόντες από μια πρεμιέρα που φάνταζε σαν την απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Grammy. Με μια τελετή που προσπάθησε μάταια να συμβιβάσει τη μεγαλοπρέπεια μιας φαντεζί τελετής με τη σεμνότητα μιας μυσταγωγικής λιτανείας, η συγκέντρωση κατέληξε σε ένα μακρόσυρτο κοσμικό χαχανητό. Δεν ήταν μόνο ότι καλεσμένοι ήταν σημαντικά κυβερνητικά στελέχη, μέλη της αντιπολίτευσης προπονούμενα για τις προσεχώς χλιδάτες κοινωνικές εκδηλώσεις, αντιπρόσωποι παλιών και νεότερων τζακιών, κάτοχοι μεγάλων περιουσιών με ισχυρές διασυνδέσεις και παραδοσιακή επιρροή. 
Κυρίαρχη απέμεινε η εντύπωση ότι σε μια πτωχευμένη χώρα υπό διεθνή επιτήρηση, με συρρικνωμένη οικονομία και σκληρά μετασχηματισμένη από τις θυσίες δοκιμαζόμενη κοινωνία, δεν επιλέχθηκε η ανάδυση του καινοτόμου, ούτε η προβολή του πρωτοποριακού, πλεονεκτήματα που επέτρεψαν στον ιστότοπο να κάνει διεθνή σταδιοδρομία, αν και όχι παντού επιτυχημένη, στον χώρο των διαδικτυακών μέσων. Αντίθετα, προτιμήθηκε επιπόλαια η επανάληψη μιας κλισέ, νεοπλουτίστικης χορογραφίας, αδρανοποιημένης για χρόνια από την εποχή της αμεριμνησίας. Με μια στρατιά παρκαδόρων να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα των καλεσμένων, να τα παρατάσσουν και να τους τα επιστρέφουν κατά την αναχώρηση. Με λεφούσια μισθωμένων περιστασιακά σεκιουριτάδων, πέραν των μόνιμων ενός εκάστου των περιχαρών αφικνουμένων για προστασία έναντι οποιασδήποτε πιθανής ή απίθανης απειλής. Με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων διακριτικά παραταγμένων προς έλεγχο απρόβλεπτων περιφερειακών αντιδράσεων και με αφθονία συνοδών, ταξιθετών, σερβιτόρων να προσφέρουν τις υπηρεσίες στους σε κάθε επώνυμη απαίτηση και να χαρίζουν στους καλεσμένους κατά την αναχώρηση το βιβλίο της Χάφινγκτον, «Δες τη ζωή αλλιώς». Ολα σκηνοθετημένα επιμελώς και με πυρετώδη ένταση από φουρνιές κομπάρσων που σέρβιραν με προθυμία μερίδα του κορυφαίου άκρου της κοινωνικής κλίμακας, το οποίο υποτίθεται ότι αντικατοπτρίζει πεισματικά στην εναλλακτική ματιά της Ρεπουμπλικάνας που έγινε φιλελεύθερη Αριάννας τους αυθεντικούς εκπροσώπους του εθνικού κορμού.

Η Εμυ Λιβανίου



Και να σου να προσέρχεται καμαρωτά στο γκαλά μερίδα του βαρέος πυροβολικού του επιχειρηματικού κόσμου, εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι μεγάλων εγχώριων εταιρικών συγκροτημάτων, όπως της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της Apivita, της Ελαΐδας, κάποιοι βαρόνοι των μίντια και απαξάπαντες οι επικεφαλής των διαφημιστικών εταιρειών. Παρούσα η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα και τον γιο της Πάρη, καθώς και ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, αλλά και η Ευγενία Χανδρή των ομώνυμων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο νέο διαδικτυακό εγχείρημα
. Παρόντες ακόμα ο εφοπλιστής Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο Πολυχρόνης Συγγελίδης του ομώνυμου ομίλου στην αγορά του αυτοκινήτου, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Alpha TV, αλλά και ο Φώτης Μπόμπολας του Πήγασου, ο οποίος σπάνια εμφανίζεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Σε αντίθεση με τους όχι και ευρύτερα κοινωνικά γνωστούς επιχειρηματίες τα φλας άναβαν εκτυφλωτικά κατά την υποδοχή καλλίγραμμων κάπου-τις-έχω-ξαναδεί-κυριών, καθώς και κατά τις αφίξεις του ζεύγους Ελένης Κούρκουλα και Διονύση Παναγιωτάκη, του Αντρίκου Παπανδρέου και της Μαριάνθης Αλεξίου, της Μαρέβα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως επίσης άστραφταν στο δροσερό απόβραδο της Πέμπτης κατά την προσέλευση της Ελλης Στάη συνοδευόμενης από τον καθηγητή της Νομικής και πρώην υπουργό Χάρη Παμπούκη, καθώς και κατά την εμφάνιση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου και της κομψότατης πρέσβειρας του «Ευ Αγωνίζεσθαι» Κατερίνας Παναγοπούλου. Ωστόσο, το κλίμα αμηχανίας ήταν πασίδηλα συνοδευόμενο από την αίσθηση προβληματισμού του τύπου «μήπως έκανα λάθος που ήρθα...». Ιδίως όταν όσοι κατέφθαναν έβλεπαν εμβρόντητοι τους υπόλοιπους προσερχόμενους. Μόνο που η κατάπληξή τους καλύφθηκε επιτηδείως κάτω από την πανοπλία μιας ευγενούς ανωτερότητας, η οποία όμως δεν έσβηνε την υπόνοια συγχρωτισμού στο ίδιο σινάφι. 

Η Νάντια Γιαννακοπούλου


Σε παρόμοιο στυλ τέως και νυν πολιτικοί μετά ή άνευ γραβάτας, αμφιταλαντευόμενοι αν πηγαίνουν σε tres comme il faut συνάντηση ή σε συναπάντημα ξενιτεμένων από τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Στην ίδια ενδυματολογική αστοχία επιδόθηκαν και αρκετές κυρίες που εμφανίστηκαν κάζουαλ με εμπριμέ πόντσο ή αφηρημένα αρτιστίκ κάπες κοκκινοσκουφίτσας και άλλες σικ με δαντελωτά φορέματα και επίσημες μαύρες τουαλέτες. Πρώτος και καλύτερος, ο πρωθυπουργός της χώρας, κομψός αλλά όχι και πολύ κεφάτος που παρέμεινε σχεδόν 40 λεπτά και αποχώρησε μόλις τέλειωσαν οι ομιλίες της Αριάννας Χάφινγκτον και του συνιδιοκτήτη της εγχώριας έκδοσης του site επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη, ο οποίος διαθέτει έναν όμιλο από 17 ιδιόκτητες ιστοσελίδες.





Tι είπε ο Σαμαράς στη Γιάννα

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο Αντώνης Σαμαράς πολιορκήθηκε για λίγο από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία ενδεδυμένη με πύρινο εκτυφλωτικά ερυθρό ταγιέρ με ασορτί ομόχρωμες γόβες σχεδόν ερέθιζε σαν κόκκινο πανί τους επίδοξους εξαγριωμένους «ταύρους» μιας κατά τα άλλα ακίνδυνης αρένας. Η αμφίεσή της δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρωθυπουργό που της είπε με απροσποίητη έκπληξη: «Τώρα τι έγινε,ντύθηκες και στα κόκκινα;». Υστερα απ’ αυτή την ολιγόλεπτη στιχομυθία και προκειμένου να ακολουθήσει λεκτικό κρόουλ στις κινούμενες άμμους της γλώσσας, η πρώην σιδηρά κυρία του «Αθήνα 2004» εντάχθηκε μαζί με τη Λένα Ζαχοπούλου στο πηγαδάκι όπου δέσποζε το εκτόπισμα του Δημήτρη Κοντομηνά. Παρόμοια όρθια πηγαδάκια συζητήσεων δημιουργήθηκαν από τις συναρθρώσεις «γαλάζιων» υπουργών και υφυπουργών, μεταξύ άλλων των Κώστα Τασούλα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Σοφίας Βούλτεψη, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Βασίλη Κικίλια, της ατημέλητα επιμελημένης Κατερίνας Παπακώστα και της έλεγκαντ κομψής Ολγας Κεφαλογιάννη.




Η Αντζελα Γκερέκου


Στις εμφανίσεις από πλευράς του συγκυβερνώντος κόμματος αισθητή ήταν η λειψανδρία, αφού το εκπροσώπησαν μόνο οι Αντζελα Γκερέκου και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ενώ παραμένει άγνωστο αν είχε προσκληθεί άλλος από την παράταξη. Αντιθέτως, παρόντες ήταν από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κορυφαία στελέχη της Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, σε μια αποκρυπτογραφημένη πλέον ρυθμική ένταξη στην κατεστημένη χορωδία εν όψει γείωσης στις μελλοντικές διαμεσολαβητικές διευκολύνσεις και τις ευφορικές υποχρεώσεις της εξουσίας. 
Αν άλλοτε, στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, η παρουσία τους εν μέσω εκπροσώπων της βαθύπλουτης επιχειρηματικής και της πανίσχυρης πολιτικής ελίτ θα έμοιαζε με απόβαση αθώου εξωγήινου που με αναφιλητά θα έκανε αυστηρή αυτοκριτική για το παράπτωμα της συμμετοχής του στο άβατο της ανθρώπινης απληστίας και της αλαζονείας, σήμερα η συμμετοχή τους έχει μια έντονα απενοχοποιημένη χαλαρότητα.
 Διαπιστώθηκε, δε, όταν οι δυο τους, παρέα με τον διευθυντή του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο Κώστα Αρβανίτη, συναρμολόγησαν σε διασκεδαστικό τόνο και εύθυμο κλίμα πηγαδάκι με τον Αδωνη Γεωρ­γιάδη! Στην καλλιέργεια ευδιαθεσίας συνέβαλε και το ανέμελα περιπαικτικό χιούμορ του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, του μόνου ίσως που συνειδητοποιούσε τον κορεσμό σοβαροφάνειας και ψυχαναγκαστικής ακαμψίας απέναντι σε ένα αμερικάνικο διαδικτυακό προϊόν που πάει σχεδόν άπατο σε όλη την Ευρώπη. Στο κάτω-κάτω, όπως αναρωτήθηκε εξέχων παρευρισκόμενος, γιατί θα έπρεπε κανείς να συγκλονιστεί μέχρι δακρύων από το εγχείρημα της μεταφοράς του Huffington Post στην πατρίδα, όπως τόνισε η προβλέψιμα συγκινημένη από την επάνοδο στη γενέτειρα και χώρα της καρδιάς της Αριάννα Χάφινγκτον.

Ο Νίκος Δένδιας


Ωστόσο, παρά την εθνική ευαισθησία της ιδρύτριας της πλατφόρμας, η συνολικά άχαρη αυτή ανάμειξη μέχρι πλήρους συγχύσεως επωνύμων, πλούσιων και διάσημων λίγο απείχε από αμερικάνικη σαπουνόπερα υψιπετών οραμάτων της κάθε φτιασιδωμένης νοικοκυράς των καλοζωισμένων προαστίων π.χ. του Λος Αντζελες. Δυστυχώς, η ζωή στην ξεκούρδιστη Ελλάδα δεν είναι καλοκουρδισμένη χολιγουντιανή μυθοπλασία.




Ο πρωθυπουργός και η διάσημη Ελληνοπούλα Αριάννα Χάφινγκτον



Και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης λάμπρυνε με την παρουσία του το έξοχο γεγονός  πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template