Γυάλινα γκαράζ για Ferrari και Maserati στα σαλόνια των Λονδρέζων

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι βιτρίνες ξαναήρθαν στη μόδα στην εσωτερική διακόσμηση, μόνο που αντί για κινέζικες πορσελάνες και σερβίτσια, oι ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών του Λονδίνου, εκθέτουν πίσω από τις γυάλινες πόρτες Ferrari και Maserati...
Η τελευταία τάση στο σχεδιασμό των κατοικιών για δισεκατομμυριούχους προβλέπει την ύπαρξη ενός γυάλινου γκαράζ όπου ο ιδιοκτήτης επιδεικνύει το σούπερ-αυτοκίνητό του στους έκθαμβους καλεσμένους του, οι οποίοι το θαυμάζουν καθισμένοι στον καναπέ του σαλονιού. Ενα σπίτι στο Knightsbridge, το οποίο βγήκε στην αγορά στην τιμή των 16,5 εκατομμυρίων στερλινών, εκτός από τις κλασικές παροχές, όπως πισίνα, σπα, κελάρι με κρασιά και αίθουσα ψυχαγωγίας , διαθέτει κι ένα γυάλινο τοίχο στο γραφείο, προσφέροντας θέα προς το γκαράζ.











Ο James Forbes, συνεταίρος στην Strutt & Parker στο Knightsbridge, το κτηματομεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώληση του συγκεκριμένου διαμερίσματος με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες, λέει στον Guardian ότι ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ακινήτων ανακαινίζεται προκειμένου να συμπεριλάβει πολυτελέστατα γκαράζ.

“Ο κόσμος που αγοράζει αυτού του είδους τις ιδιοκτησίες συνήθως έχει αδυναμία στα καλά αυτοκίνητα και θέλει να τα προσέχει και να τα κρατάει μακριά από τους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές προσαρμόζονται σε αυτή την τάση”.

Οι κατασκευαστές έχουν σκεφτεί τα πάντα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Forbes: “Αυτό που έχουν κάνει πολύ έξυπνα εδώ, κάτι που δεν το έχω ξαναδεί, είναι να κατασκευάσουν ένα γυαλί που μπορεί να γίνεται αδιαφανές όπως χρειάζεται. Εάν έχει ένα πολυκαιρισμένο και ταλαιπωρημένο ποδήλατο στο γκαράζ δεν θέλεις να το βλέπεις”. Ωστόσο, εάν έχεις παρκάρει την Porsche σου, πατάς ένα διακόπτη και γίνεται αμέσως ορατή μέσα από τα ράφια της βιβλιοθήκης.

Η Tracy Kellett, κτηματομεσίτρια για πλούσιους πελάτες στο Λονδίνο, λέει ότι τα ευφάνταστα γκαράζ “αποτελούν σίγουρα πόλο έλξης για τους πάμπλουτους πελάτες...εάν έχεις ξοδέψει εκατομμύρια (καθόλου ασυνήθιστο) για την αγορά αυτοκινήτων, θέλεις να μπορείς να τα επιδεικνύεις στους φίλους σου μέσα από την κατάλληλη βιτρίνα”. Η ίδια προσθέτει ότι έχει δει θερμαινόμενα, με λευκά πατώματα, γκαράζ που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς που θέλουν να επιδείξουν τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους.

Ενας αριθμός ρεκόρ πολυτελών κατοικιών, αξίας 60 δισ. στερλινών, κτίζονται στο Λονδίνο, σύμφωνα με νέα έκθεση. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολυτελών σπιτιών που σχεδιάζονται ή βρίσκονται υπό ανέγερση με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία έχει αυξηθεί 25% στις 25.000 κατοικίες, σύμφωνα με έκθεση της EC Harris. Αυτές οι κατοικίες έχουν συνολική αξία πώλησης 60 δισεκατομμύρια στερλίνες, 20% πάνω από τα περσινά επίπεδα.
Ο Forbes προσθέτει ότι στις πολυτελείς κατοικίες του Λονδίνου “το πάρκινγκ δεν ανεβάζει πάντα την τιμή τους, αλλά αποτελεί ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό. Και όλως παραδόξως αποδεικνύεται ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται στο λίβινγκ ρουμ- ή καλύτερα λίβινγκ..
.βρουμ- τόσο το καλύτερο. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template