To Αφεντικό της Deutsche Bank αναλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το νέο διοικητικό της συμβούλιο, εξέλεξε η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία διεξήχθη υπό τις έντονες και σε κάποια στιγμή, βίαιες διαμαρτυρίες των κατόχων αξιογράφων και των καταθετών της Λαϊκής.
Μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και τη ριζική μετοχική και διοικητική της αναδόμηση, ο CEO John Hourican διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι θα αποζημιωθούν για τις απώλειες που έχουν υποστεί, μέσω της ευρωστίας που θα αποκτήσει η BOCY.
Η συνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία 99% το νέο 10-μελές Δ.Σ. της τράπεζας, που περιλαμβάνει τους έξι νέους συμβούλους που πρότεινε ο Wilbur Ross τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, οι υφιστάμενοι σύμβουλοι που εκλέγηκαν είναι ο CEO John Hourican, ο νυν αντιπρόεδρος Vladimir Strzhalkovskiy, ο Ιωάννης Ζωγραφάκης, και ο Μάριος Καλοχωρίτης. Οι νέοι σύμβουλοι είναι o Josef Ackermann, o Arne Berggren, o Maksim Goldman, o Wilbur Ross, o Χριστόδουλος Πατσαλίδης και o Μιχάλης Σπανός.
Το νέο Δ.Σ. συνέρχεται για να καταρτιστεί σε σώμα και την προεδρία του σώματος αναμένεται να αναλάβει ο κ. Ackermann. Αντιπρόεδροι αναμένεται να είναι ο κ. Ross και ο κ. Strzhalkovskiy.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση διεξήχθη υπό έντονες διαμαρτυρίες κατόχων αξιογράφων και καταθετών της Λαϊκής, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των εργασιών.

J. Hourican: Αρχίζει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τράπεζας

Μιλώντας από το βήμα της συνέλευσης ο κ. Hourican ανέφερε ότι αρχίζει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της τράπεζας υποσχόμενος «ουσιαστικές αποδόσεις» στους μετόχους.

Σημείωσε ότι η τράπεζα είναι σε καλύτερη και ισχυρότερη θέση για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας και της δημιουργίας μέλλοντος για τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους επενδυτές αλλά και της Κύπρου ευρύτερα.

Κρ. Χασάπης: Παραδίδουμε νέα τράπεζα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Κρίστης Χασάπης δήλωσε ότι η διοίκηση παραδίδει στους νέους μετόχους του συγκροτήματος μια τράπεζα «με ουσιαστικές δυνατότητες».
«Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει ο σημαντικότερος πυλώνας του τραπεζικού συστήματος με όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Ο κ. Χασάπης υπενθύμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Hourican, είχαν ζητήσει κατά την προηγούμενη γενική συνέλευση των μετόχων ένα μεγάλο συγγνώμη.
«Η αποζημίωση των καταθετών δεν είναι εύκολη λύση. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Πρέπει να συνεργαστούμε. Να επανακτήσουμε την αξία. Να φέρουμε και άλλα κεφάλαια. Θέλω να δουλέψουμε μαζί κάτω από άβολες συνθήκες. Δεν δίνω ψεύτικες ελπίδες. Κάποιες από τις λύσεις δεν είναι βιώσιμες. Αλλά θέλω να συνεργαστούμε και να συζητούμε μαζί σας. Έχουμε τη διάθεση. Υποσχόμαστε ότι θα βοηθήσουμε την τράπεζα για να πάει μπροστά σε συνεργασία με τη διευθυντική ομάδα. Αρχίσαμε να κάνουμε μικρά βήματα που δίνουν αξία στην τράπεζα», ανέφερε. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template