Καθηγητής του Χάρβαρντ: Η Ελλάδα είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη και ο Τσίπρας είναι αντισιωνιστής

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Με ιδιαίτερα απαξιωτικά λόγια μίλησε γιατην Ελλάδα και τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αμερικανός καθηγητής του Χάρβαρντ σε εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα στην Πράγα.
Σε πάνελ που διηύθυνε ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος του ΒBC Sackur, ο καθηγητής για τα Παγκόσμια Δικαιώματα Αλαν Μόρτεν Ντένσοβιτς ισχυρίστηκς ότι η Ελλάδα είναι η πιό επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη εξαιτίας των δύο άκρων που την ταλανίζουν, των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και των ακροαριστερών της κυβέρνησης.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπας έχει αυτοπροσδιοριστεί ως «αντισιωνιστής». Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού.
Στον καθηγητή ανέλαβε να απαντήσει αυστηρά η πρεσβευτής και ειδική εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ για θέματα Ολοκαυτώματος Φωτεινή Τομαή, η οποία εκπροσωπούσε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις μνήμης.

Κοιτώντας το ρολόι της με νόημα είπε στον κ. Ντένσοβιτς: «Δεν έχει περάσει ούτε μισή ώρα που ορκίστηκε ο νέος Ελληνας Πρωθυπουργός. Με την δική σας ώρα δεν έχει ορκιστεί καν. Δεν συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κ. Τσίπρα, αλλά εκπροσωπώ την χώρα μου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει την ελληνική πραγματικότητα για λόγους προσωπικών και επκίνδυνων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Σταματήστε αυτό το παιχνίδι» του είπε σε έντονο ύφος.

Οσο για την ΧΑ,υπενθύμισε στο ακροατήριο οτι η μισή της ηγεσία βρίσκεται στη φυλακή κατηγορόυμενη για εγκληματική δράση και πως σε καμμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει.

Η οργισμένη αντίδραση της ελληνίδας εκπροσώπου προκάλεσε την ηχηρή επιδοκιμασία στο εξαιρετικά υψηλό κοινό προέδρων κοινοβουλίων, διπλωματών και ευρωβουλευτών (ανάμεσά τους και ο κ.Κύρκος απο το Ποτάμι).

Ομως προκάλεσε και το ενδιαφέρον του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο οποίπς πληροφορούμενος το επεισόδιο που έγινε εν τη απουσία του αναζήτησε την κυρία Τομαή. Την συνεχάρη θερμά, υπενθυμίζοντας πως οι δυό τους είχαν ξανασυναντηθεί, αλλά η ίδια δεν το θυμόταν. Ο κ . Σουλτς ξέσπασε σε ένα ηχηρό γέλιο και της ζήτησε την επόμενη φορά που θα ξανασυναντηθούν, να «θυμηθεί τη στιγμή»

Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ. ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να είστε κόσμιοι στα μηνύματά σας..Ας σεβαστούμε τον χώρο και τους σχολιαζοντες...

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template