Μηχανικός πούλησε startup $200 εκατ. και τα επένδυσε σε...εργοστάσιο σοκολάτας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Todd Masonis και ο συνεργάτης του, πούλησαν την τεχνολογική startup εταιρεία τους στην Comcast το 2008, φημολογείται ότι ο λογαριασμός τους αυξήθηκε κατά 150-170 εκατ. δολ. Κανείς από τους δύο δεν φανταζόταν τότε, ότι το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα θα ήταν ένα...εργοστάσιο σοκολάτας.
Εκείνη τη χρονιά ο Masonis, απόφοιτος του Στάνφορντ, έκανε ανασκαφές σε ένα ρωμαϊκό φρούριο στην Αγγλία, έκανε ποδηλασία γυρνώντας σχεδόν ολόκληρη τη Σκωτία και περιόδευσε σε οικογενειακές επιχειρήσεις εργοστασίων σοκολάτας στη Γαλλία.
Ήταν στη Γαλλία, όπου, κάτι έκανε τον νεαρό επιχειρηματία να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να γυρίσει στις ΗΠΑ και να ιδρύσει την Dandelion Chocolate, μια μικρή σοκολατοβιομηχανία σε ένα γκαράζ.
Δείτε παρακάτω τις εγκαταστάσεις της Dandelion Chocolate, που βρίσκεται στο Mission District του Σαν Φρανσίσκο.
Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κακάο βρίσκεται παντού και σε ταξιδεύει με το που μπαίνεις στο Dandelion Chocolate.



«Τρώω σοκολάτα κάθε μέρα», είπε ο Masonis στο Business Insider, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο. Είναι ένας σύγχρονος Willy Wonka που ονειρεύεται να διαταράξει τη βιομηχανία σοκολάτας μέσω της παραγωγής μικρών παρτίδων και απλών υλικών.



Ο Masonis γνωρίζει καλά τον χώρο των startup. Μετά την αποφοίτησή του από το Στάνφορντ το 2001 με πτυχίο στα συμβολικά συστήματα, αυτός και ο φίλος του Cameron Ring, έθεσαν ως στόχο να κάνουν κάτι νέο. Ξεκίνησαν την Plaxo, μια online υπηρεσία διευθύνσεων, με τον επιχειρηματία Sean Parker.



Ο Parker, ο οποίος ίδρυσε από κοινού το Napster και έγινε ο πρώτος πρόεδρος του Facebook, σκέφτηκε ένα λογισμικό όπου η διεύθυνση των χρηστών θα ενημερώνεται αυτόματα όταν μία από τις επαφές τους μετακινηθεί, αλλάξει εταιρεία ή πάρει ένα νέο τηλέφωνο. Ο Masonis το αποκάλεσε «τον πρόδρομο για την κοινωνική δικτύωση».



Στο απόγειό της, η Plaxo, είχε 20 εκατομμύρια χρήστες, απασχολούσε 80 άτομα και έθεσε 28 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Το 2008, ο Masonis και ο Ring πούλησαν την εταιρεία στην Comcast για περίπου 150 με 170 εκατομμύρια δολάρια.



Μετά την μαζική τους έξοδο από την επιχείρηση, ο Masonis και ο Ring αποφάσισαν να διασκεδάσουν. Ο Masonis πήγε σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στην Αγγλία, έκανε βόλτα με το ποδήλατό του σε ολόκληρη τη Σκωτία και περιόδευσε σε οικογενειακές επιχειρήσεις εργοστάσιων σοκολάτας στη Γαλλία. Τότε ήταν που ανακάλυψε τι πραγματικά θέλει να κάνει.



Όταν ο Masonis επέστρεψε από τη Γαλλία εκείνος και ο Ring, αγόρασαν ένα φούρνο και ένα καφεκοπτείο και άρχισαν να φτιάχνουν σοκολάτα στο γκαράζ ενός φίλου.



Με την οικογένεια και τους φίλους τους να λειτουργούν ως γευσιγνώστες, ο Masonis και ο Ring αποφάσισαν να συνεχίσουν την αρχική τους ιδέα. Αγόρασαν ένα πρώην συνεργείο αυτοκινήτων επισκευής και μετέτρεψαν το χώρο σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας.



Οι πόρτες άνοιξαν το 2012 και ένα καφέ προστέθηκε μερικούς μήνες αργότερα. Κάθε κάθισμα στο χώρο προσφέρει θέα στην κατασκευή της σοκολάτας.



Η σοκολάτα Dandelion έχει διαφορετική γεύση από την σοκολάτα Hershey ή Ghirardelli. «Δεν έχει γεύση γλυκού», λέει ο Masonis. Κάθε σοκολάτα έχει μόλις δύο συστατικά: κακάο και ζάχαρη. πηγη



Χωρίς προσθήκη βουτύρου κακάο, βανίλιας ή λεκιθίνης, κάθε κόκκος κακάο πρέπει να είναι τέλειος. Το προσωπικό σχολαστικά ταξινομεί τους κόκκους στα σακιά και αφαιρεί τους ραγισμένους ή τους ελαττωματικούς.





















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template