Μεγιστάνας αφήνει $10 εκατ. στις κόρες του θέτοντας όμως... δρακόντειους όρους στη διαθήκη!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ένας πολυεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Νέας Υόρκης έθεσε αυστηρότατους όρους και κανόνες στη διαθήκη του, προκειμένου να κληρονομήσουν οι κόρες του την περιουσία του.Ο Maurice Laboz, ο οποίος πέθανε φέτος, αποφάσισε ότι οι κόρες του, Marlena 21 και η Victoria 17 ετών, θα κληρονομήσουν 10 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μια, όταν γίνουν 35 ετών.
Ωστόσο, ο 77χρονος εξασφάλισε ότι θα είναι σε θέση να πάρουν κάποια πρώιμα μπόνους εάν καταφέρουν να φοιτήσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο, να παντρευτούν, να βρουν καλές δουλειές και να μην αποκτήσουν παιδιά εκτός γάμου!
Ο Laboz είπε στους εκτελεστές της διαθήκης του, ότι οι κόρες του θα μπορούσαν να αποκτήσουν μισό εκατομμύριο δολάρια αν παντρευτούν πριν από τα 35 και με την προϋπόθεση οι σύζυγοί τους να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν θα αγγίξουν τα χρήματα!
Θα μπορούσαν να λάβουν ακόμα 750.000 δολάρια, εφόσον αποφοιτήσουν από «αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο» και αν γράψουν «100 λέξεις ή λιγότερες περιγράφοντας τι προτίθενται να κάνουν με τα ταμεία».



Ο Laboz ανέφερε επίσης ότι σε πέντε χρόνια τα κορίτσια του θα λάβουν μια ετήσια πληρωμή που θα φτάνει τρεις φορές το εισόδημα που αναφέρεται στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Θα μπορούσαν να κερδίζουν το ίδιο ποσό, εφόσον προσέξουν τη μητέρα τους, Ewa Laboz, 58 ετών, με την οποία ήταν εν διαστάσει, όταν εκείνος πέθανε.

Η σύζυγός του δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά στη διαθήκη και η ίδια δήλωσε ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά.

Ο Laboz δικαιολόγησε το γεγονός ότι την άφησε εκτός διαθήκης επικαλούμενος «συμφωνία μεταξύ του ζευγαριού», η οποία περιορίζει τα δικαιώματά της.
Αν οι κόρες του κάνουν παιδιά και δεν εργάζονται έξω από το σπίτι, οι διαχειριστές θα δίνουν στην κάθε μια το 3% της αξίας του καταπιστεύματος, κάθε 1η του Γενάρη.

Ωστόσο, ο ίδιος ορίζει ότι τα χρήματα αυτά είναι μόνο για «τέκνο γεννημένο σε γάμο».

Ο δικηγόρος Jeffrey Barr, ο οποίος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, δήλωσε: «Είναι ένας τρόπος για να ελέγχεις τα πράγματα από τον τάφο. Δεν βλέπετε να συμβαίνουν συχνά τέτοια περιστατικά, αλλά συμβαίνουν. Οι άνθρωποι το κάνουν επειδή νομίζουν ότι είναι για το καλό των παιδιών τους».

Ο Laboz υπέγραψε τη διαθήκη του, τον Απρίλιο του 2014, εννέα μήνες πριν πεθάνει. Άφησε πίσω του περιουσία 37 εκατ. δολ..
Το υπόλοιπο της περιουσίας του θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Michael J Fox για την Έρευνα του Πάρκινσον και του Meals on Wheels. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template