Η συμμορία των φουσκωτών τίγκα στο αναβολικό. Ηγέτης Αλβανός με ασημένιο πιστόλι

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η συμμορία των φουσκωτών τίγκα στο αναβολικό. Ηγέτης Αλβανός με ασημένιο πιστόλι.Τζακούζι στη Μύκονο, πισίνες στη Νέα Μάκρη,
σκοποβολή σε σκοπευτήρια των Μεσογείων, ακριβές μοτοσυκλέτες, πολύ γυμναστική, αναβολικά, τατουάζ με εικόνες τίγρης-σιδηρογροθιές-καλάσνικοφ, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του 25χρονου ηγέτη των «φουσκωτών» ληστών με το ασημένιο πιστόλι!


Οι ληστείες και η λεία της συμμορίας
Αποδεδειγμένα τα γυμνασμένα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει έξι ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων (οι πέντε σε μία νύχτα), μία ληστεία σε ΕΛΤΑ και μία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, όπως και πέντε κλοπές μοτοσυκλετών. Η δράση τους σύμφωνα με αξιωματικούς των Τμημάτων Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Εκβιαστών, ήταν πολυσχιδής και σε πολλά επίπεδα. Η μεγάλη ζωή που επεδίωκαν να έχουν αποκομίζοντας παράνομα κέρδη από διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες ήταν εμφανής, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, και αναδεικνύεται από τις φωτογραφίες που αναρτούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για κάποιους από τους επτά συλληφθέντες υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής τους σε εκβιαστική ομάδα που εξαρθρώθηκε το 2011, και πωλούσε προστασία σε καταστηματάρχες των περιοχών της Νέας Μάκρης και των νοτίων προαστίων. Οι κατηγορούμενοι κάθε δύο ημέρες έκλεβαν μία μοτοσυκλέτα ή ένα αυτοκίνητο ανάλογα τις «παραγγελίες» που δέχονταν. Είχαν, μάλιστα, προμηθευτεί ειδικές συσκευές παραβίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ώστε να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των οχημάτων που έκλεβαν. Τα κλεμμένα οχήματα άλλοτε τα πουλούσαν (ολόκληρα ή σε ανταλλακτικά) και άλλοτε τα χρησιμοποιούσαν για ληστείες.
Ο φόβος κι ο τρόμος των επαγγελματιών

Ένας από τους κατηγορουμένους, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκής, νοσηλευόταν φρουρούμενος σε νοσοκομείο και δεν δίστασε να χτυπήσει τον αστυνομικό που τον φρουρούσε προκειμένου να φύγει από τον θάλαμο του νοσοκομείου.
 Κάποιοι από αυτούς ήταν πορτιέρηδες σε μπαρ της Νέας Μάκρης και έστηναν καυγάδες σε άλλα καταστήματα προκειμένου να πιέσουν τους ιδιοκτήτες να αναλάβουν την «πόρτα» και των δικών τους. 
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής υποστηρίζουν ότι τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν όσους αντιστέκονταν στις προθέσεις τους και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επαγγελματιών, ακόμη και μόνο με την παρουσία τους.

Οι έξι Έλληνες, ηλικίας 22, 23, 23, 25, 27 και 33 ετών, μαζί με τον 25χρονο Αλβανό, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος, διέπραξαν έξι ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Νέα Μάκρη, μία ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και μία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην ίδια περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμορία βρίσκεται, επίσης, πίσω από τις κλοπές πέντε μοτοσικλετών από Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη.

Στο σπίτι ενός μέλους της συμμορίας βρέθηκε μεταξύ άλλων το…ασημένιο πιστόλι, που συνήθιζαν να εμφανίζουν ως απειλητικό μέσο στις ληστείες που διέπραξαν. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν επίσης, ένα πιστόλι, δύο αεροβόλα πιστόλια, ένα μαχαίρι και ένα σπαθί, 37 φυσίγγια, οχτώ πινακίδες κυκλοφορίας, όπως και ποσότητες κάνναβης και αναβολικών ουσιών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αθλητικής νομοθεσίας.








Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template