Απορρίφθηκε το αίτημα Βγενόπουλου – Ανοίγει ο δρόμος για τους Κύπριους ανακριτές

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ καλή εξέλιξη χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στην
Αθήνα να απορρίψει τις ενστάσεις που είχαν εγερθεί σε σχέση με την ανάκριση πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας που βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Ευθύμιος Μπουλούτας.
Ο κ. Κληρίδης ότι μετά την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την ανάκριση των προσώπων αυτών από την ανακρίτρια, σε τόπο και χρόνο που θα ορίσει η ίδια, και αναμένεται ότι θα γίνει στην παρουσία ανακριτών από την Κύπρο, όπως είχε επιχειρηθεί την προηγούμενη φορά (τον περασμένο Σεπτέμβριο).

“Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη, παρά την καθυστέρηση η οποία έχει προκληθεί, διότι ανοίγει ο δρόμος και καταδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί απονομής της δικαιοσύνης λειτουργούν”,
επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κληρίδης πως μετά τις καταθέσεις αυτές θα εξεταστεί όλο το υλικό που έχει συλλεχθεί για να ληφθεί η απόφαση για την καταχώρηση υπόθεσης. Οι καταθέσεις τους, σημείωσε, αποτελούν το τελευταίο κομμάτι στο πλαίσιο των ανακρίσεων, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε πως στο πλαίσιο της καταχώρησης της πρώτης ποινικής υπόθεσης που σχετίζεται με τη Λαϊκή Τράπεζα, εναντίον πρώην στελεχών της, είχε υποβληθεί στις ελληνικές αρχές αίτημα δικαστικής συνδρομής για την ανάκριση πρώην στελεχών της τράπεζας που βρίσκονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Μπουλούτας.

Ο γενικός εισαγγελέας επεσήμανε πως «στην αρχή ήταν απογοητευτικό το ότι προβάλλονταν κάποια προσκόμματα και δυστοκία, αλλά η σημερινή εξέλιξη είναι ευχάριστη αφού δείχνει ότι το όλο σύστημα απονομής δικαιοσύνης λειτουργεί κανονικά».


Η ανάκριση ενώπιον της ανακρίτριας είχε προσκρούσει σε νομικές ενστάσεις, τις οποίες ήγειραν τα πρόσωπα αυτά, και το θέμα είχε παραπεμφθεί σε Εφέτη-Εισαγγελέα και ακολούθως σε Συμβούλιο Εφετών, το οποίο επιλήφθηκε των ενστάσεων, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτό το αίτημα των κυπριακών αρχών για ανάκριση των ιδίων, είπε ο κ. Κληρίδης. Πρόσθεσε πως τελικά, με απόφαση βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι ενστάσεις απορρίφθηκαν.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα αυτά για να δώσουν καταθέσεις, ο κ. Κληρίδης είπε πως αυτό εξαρτάται από την ανακρίτρια, “αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει σύντομα.”

Παραμένει ωστόσο το ερώτημα γιατί το αίτημα του Βγενόπουλου για τη μη δικαστική συνδρομή Ελλάδας και Κύπρου δεν απορρίφθηκε εξ αρχής. Το αίτημα αυτό δεν έπρεπε να εισαχθεί καν στο Συμβούλιο αφού αφορούσε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι τρίτη μη κοινοτική χώρα. Άλλωστε στο παρελθόν, αντίστοιχο αίτημα του Βγενόπουλου είχε εξεταστεί και είχε απορριφθεί γι’ αυτό το λόγο από τον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής Γιάννη Αγγελή. Το ερώτημα όμως παραμένει. Ποιος και γιατί κράτησε για μια ακόμη φορά φάκελο που αφορούσε το Βγενόπουλο στα συρτάρια;    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template