300.000 € ΣΤΟ ΤΖΟΚΕΡ Η τύχη του ζητιάνου και η μικρή Οδυσσεια του

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Οι λεπτομέρειες μιας ανθρώπινης ιστορίας, η οποία συνδυάζει τη δυσκολία επιβίωσης ενός άντρα στα νότια προάστια Αττικής με την «τρελή»
χαρά του ή καλύτερα την... τύχη του, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση για κάποιον σεναριογράφο. Ο (αληθινός) πρωταγωνιστής είναι ένας 38χρονος πάμπτωχος Ελληνας που έβαλε στην «τσέπη» 300.000 ευρώ μετά τη «χρυσή» (όπως αποδείχθηκε) επίσκεψή του σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Ο άνεργος, που κινείται στη Γλυφάδα και ζει από την επαιτεία, έφτασε στην πηγή αλλά αρχικά δεν μπόρεσε να πιει νερό. Μπορεί να είδε την τύχη να του χαμογελά, αφού κέρδισε στο Τζόκερ, όμως ανέβηκε έναν γολγοθά για να εισπράξει τα χρήματα, καθώς δεν είχε δικό του τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να του κατατεθεί το ποσό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο 38χρονος μένει σε ένα παράπηγμα στην περιοχή της Γλυφάδας και βγάζει τα προς το ζην ζητιανεύοντας. Δεν πίστευε στα μάτια του, όταν το δελτίο του Τζόκερ, αξίας 5 ευρώ, που έπαιξε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Παλαιό Φάληρο, τον έκανε εν μια νυκτί πάμπλουτο!
Ωστόσο, τον αρχικό ενθουσιασμό του διαδέχτηκαν ο προβληματισμός και η απογοήτευση, καθώς, όταν πήγε στον ΟΠΑΠ για να παραλάβει τα κέρδη του, προσέκρουσε σε τοίχο. Κι αυτό γιατί οι αρμόδιοι υπάλληλοι του εξήγησαν πως, για να εκταμιεύσουν το ποσό, ήταν απαραίτητο να τους προσκομίσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στο όνομά του, ώστε να γίνει η κατάθεση. Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, o υπερτυχερός ζητιάνος, που έχει κάνει μόνο περιστασιακές δουλειές του ποδαριού, δεν είχε ανοίξει ποτέ λογαριασμό σε τράπεζα, ούτε υπήρξε συνδικαιούχος σε κάποιον κοινό λογαριασμό.
Με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου συμβουλεύτηκε δικηγόρο και απευθύνθηκε σε τραπεζικό οργανισμό, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Όμως ενημερώθηκε πως ήταν ανέφικτο να ανοίξει λογαριασμό στο όνομά του, αφενός λόγω των περιορισμών εξαιτίας των capital controls και αφετέρου διότι δεν θα μπορούσε να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ και εκκαθαριστικό).

Χρονοβόρα διαδικασία

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, ο 38χρονος ζητιάνος (ως άπορος) δεν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και κατ' επέκταση δεν λαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία. Οπως του εξήγησαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η διαδικασία για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να καταφέρει να ανοίξει έναν λογαριασμό στο όνομά του θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα και θα απαιτούσε σωρεία εγγράφων.

Μπροστά στο αδιέξοδο ο 38χρονος αποφάσισε να εμπιστευτεί ένα αγαπημένο συγγενικό του πρόσωπο και να καταθέσει τελικά τα κέρδη στον δικό του λογαριασμό! Συγκεκριμένα, πήγε ξανά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον εξάδελφό του, του οποίου τα στοιχεία λογαριασμού παρέδωσε, ώστε να κατατεθεί εκεί το ποσό. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template