Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ Μπουχτισμένη η Μέρκελ με τον Τσίπρα διέρρευσε τα παρακαλετά του στη BILD!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μπουχτισμένη η Μέρκελ από τα παρακαλετά του Ελληνα πρωθυπουργού άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της χθεσινής συνομιλίας τους που
διήρκεσε 20′.
Η Bild είναι η εφημερίδα που αποκαλύπτει το περιεχόμενο του διαλόγου παρουσιάζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό ως επαίτη που κάθε φορά στα δύσκολα προσφεύγει στη Μέρκελ!

Η «Bild» ξαναχτύπησε-γράφει το Πρώτο Θέμα. Αυτή τη φορά με ένα δημοσίευμα που παρουσιάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως «επαίτη», που για πολλοστή φορά εκλιπαρεί για τη γερμανική βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Bild, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, όπως κάνει πάντα όταν δυσκολεύουν τα πράγματα».



Και συνεχίζει:
«Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από την Μέρκλε να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές  στην Ελλάδα και κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους, υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα», γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.
Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις νέες απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις.


Oπως μεταδίδει ο Κώστας Συμεωνίδης για λογαριασμό της DW «εναλλακτικά το ΔΝΤ ζητά από τους υπόλοιπους πιστωτές ένα σαφέστατο κούρεμα ύψους 200 δις ευρώ! Οι Ευρωπαίοι ωστόσο και κυρίως η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένοι να το δεχθούν. Συνεπώς απομένουν μόνον το προληπτικά μέτρα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να συμμετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης. Χωρίς το ΔΝΤ όμως η συνολική διάσωση της Ελλάδας θα ήταν άκυρη διότι στη σχετική συγκατάθεσή της στο τρίτο πακέτο βοήθειας το φθινόπωρο του 2015, η γερμανική Βουλή είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου. Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει, τότε η γερμανική Βουλή θα έπρεπε να αποφασίσει εκ νέου ή το πακέτο βοήθειας θα ακυρώνονταν. Η Ελλάδας θα χρεοκοπούσε εν ριπή οφθαλμού. Αυτό θα οδηγούσε άμεσα στο Grexit, την έξοδο από το ευρώ».

Όπως τονίζει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα, «τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μέχρι τη συνάντηση των υπ. Οικονομικών στο Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου μπορεί να αποκλειστεί. Και τότε θα απέμεναν –και μέχρι να κληθεί η Ελλάδα να καταβάλει τις επόμενες δόσεις των δανείων- μόνον οι συναντήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου».  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template