Εννιάχρονη ρεπόρτερ βγάζει πρώτη την είδηση άγριας δολοφονίας! ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Hilde Lysiak, αν και μόλις 9 χρονών, κάνει σε όλους σαφές ότι έχει δικαίωμα να βγάλει μια καλή είδηση, όπως κάθε άλλος ενήλικος συνάδελφος δημοσιογράφος...
Η ανήλικη Αμερικανίδα ρεπόρτερ ξεσήκωσε τη γειτονιά της στο πόδι, όταν δεν δίστασε να πάει να καλύψει μια υπόθεση δολοφονίας στην Πενσιλβάνια.
Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να φωνάζουν ότι ένα παιδί της ηλικίας της δεν θα 'πρεπε να ασχολείται με τέτοια πράγματα κι ότι καλά θα έκανε να πάει να παίξει με τις κούκλες της κι όχι να καλύπτει τέτοιου είδους εγκλήματα.



Η μικρή Hilde, η οποία έχει φτιάξει τη δική της εφημερίδα με τον τίτλο Orange Street News αλλά και τον δικό της ιστότοπο από το 2014, έμαθε το περασμένο Σάββατο μια πληροφορία ότι είχε γίνει κλήση για ένα περιστατικό στο Σέλινσγκροουβ, μια πόλη 240 χλμ ΒΔ της Φιλαδέλφεια.

Η ίδια πήγε επιτόπου στη σκηνή του εγκλήματος και πόσταρε το άρθρο κι ένα βίντεο στην ιστοσελίδα της με τον τίτλο: «Αποκλειστικό: δολοφονία στην Ένατη Οδό!».

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ένας άνδρας είναι ύποπτος για τον φόνο της γυναίκας του με σφυρί , ενώ περιείχε και δηλώσεις από τους περίοικους και την αστυνομία.

Αμέσως μετά η σελίδα της στο Facebook και το κανάλι της στο YouTube κατακλείστηκε από αρνητικά σχόλια που την προέτρεπαν να παίξει με τις κούκλες της, ρωτώντας παράλληλα για το τι σκέφτονταν οι γονείς της όταν την άφηναν να ασχοληθεί με μια τέτοια δουλειά.

Λίγες ώρες μετά, η ίδια η 9χρονη απάντησε στις κατηγορίες και την κριτική:

«Με κάνει έξαλλη το ότι θεωρούν ότι επειδή είμαι 9 δεν μπορώ να κάνω ένα σπουδαίο ρεπορτάζ. (η ηλικία μου) δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι και ρεπόρτερ», είπε.



Μάλιστα, σε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει: «Το ξέρω ότι όλα αυτά κάνουν κάποιους να νοιώθουν άβολα, όπως ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θέλετε να κάτσω φρόνιμα γιατί είμαι 9 χρονών. Όμως, αν θέλετε να σταματήσω να καλύπτω τις ειδήσεις, τότε θα πρέπει να βγάλετε τους υπολογιστές σας και να κάνετε κάτι εσείς για τη δημοσιοποίησή τους. Ορίστε... σας ικανοποιεί κάτι τέτοιο;».

Στο βίντεο διαβάζει δυνατά και κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν γι΄αυτή: «Νοιώθω αηδία που αυτό το χαριτωμένο κοριτσάκι νομίζει ότι είναι πραγματική δημοσιογράφος. Πού πήγαν τα πάρτι, το παιχνίδι και το τσάι με τις κούκλες;» και «Τα 9χρονα κορίτσια θα 'πρεπε να παίζουν με τις κούκλες κι όχι να προσπαθούν να είναι δημοσιογράφοι».

Το κορίτσι, φορώντας μια κονκάρδα που γράφει επάνω «Αγαπώ την ελευθερία του λόγου», συνέχισε να υπερασπίζεται τη σκληρή δουλειά της.

«Λόγω της δουλειάς μου, μπόρεσα να ενημερώσω πρώτη τον κόσμο ότι συνέβη ένας τρομερός φόνος , προτού φτάσουν επιτόπου οι ανταγωνιστές μου».
Υπήρξαν βέβαια και φωνές υποστήριξης που αντιμετώπισαν με θαυμασμό την αποφασιστικότητά της και την αποκάλεσαν «ηρωίδα» που υπερασπίζεται με τόσο σθένος την ελευθερία του Τύπου.



Το σαράκι της δημοσιογραφίας έχει την προέλευσή του και λίγο στην κληρονομικότητα, καθώς ο πατέρας της Hilde ήταν ρεπόρτερ στην εφημερίδα New York Daily News. Βοήθεια έχει από την 12χρονη αδελφή της,Ίζαμπελ – Ρόουζ, η οποία τραβάει τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει καλύψει θέματα όπως κρούσματα βανδαλισμών, την οικονομική κρίση που βιώνουν τα καταστήματα στο κέντρο του Σέλινσγκροουβ και την απομάκρυνση ενός χριστουγεννιάτικου στεφανιού από την πρόσοψη ενός κτηρίου μετά από πολλά χρόνια. Τίτλος αυτού του τελευταίου: «Επιτέλους, Χριστούγεννα Τέλος στο Σέλισγκροουβ!»

Σύμφωνα με τον πατέρας της, η μικρή κόλλησε το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας, από πολύ μικρή, όταν την έπαιρνε πολλές φορές μαζί του στη δουλειά του στην εφημερίδα Daily News.

Όταν τη ρώτησαν αν, μετά από όλον αυτό τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, θα συνεχίσει να ερευνά την ιστορία της δολοφονίας, εκείνη απάντησε: «Θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο επόμενο φύλλο της Orange Street News».



Χ.Ρ.   πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template