29 ΜΕΤΩΠΑ ΦΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ-Η βόρεια Εύβοια φλέγεται. Νύχτα αγωνίας ΕΚΟΝΕΣ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

29 πύρινα μέτωπα απο το πρωι σε όλη την Ελλαδα...Δυνάμεις του στρατού ενισχύουν την πυροσβεστική - Εκκενώθηκε προληπτικά ξενοδοχείο - 120 πυροσβέστες
με 49 οχήματα, 44 άτομα
πεζοπόρο, και 30 στρατιώτες επιχειρούν στο μέτωπο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΚΑΜΙΝΟΣ RESORT μίλησε στοprotothema.gr

«Το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί από τις 19.00 το απόγευμα . Είχαμε πολλούς τουρίστες στα δωμάτια του ξενοδοχείου και αναστατωθήκαμε λίγο στην αρχή .Μόλις ενημερωθήκαμε ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τη Λίμνη , κατευθείαν μεταφέραμε τους τουρίστες σε ασφαλές μέρος και κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να πάνε σε ξενοδοχεία της Αθήνας . Ευτυχώς κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και για αυτό δεν κινδύνευσε κανείς . Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο αλλά με τη βοήθεια των πυροσβεστών καταφέραμε να τη σβήσουμε . Τα πυροσβεστικά οχήματα θα παραμείνουν εδώ όλη τη νύχτα για τυχόν αναζωπυρώσεις . Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η ταλαιπωρία».



Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κινείται νότια της Λίμνης, ενώ η κατεύθυνσή της είναι προς τα νοτιοδυτικά.

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, και 30 στρατιώτες . Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, βρίσκεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και παρακολουθεί την εξέλιξη της επιχείρησης των πυροσβεστικών δυνάμεων.



«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια»
, τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Μέχρι τη δύση του ηλίου», πρόσθεσε ο κ.Τόσκας, «έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλωβιώτης. Ο κ. Καλυβιώτης τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά. Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες. Αντίθετα, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.    πηγή





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template