Δεν υπακούν οι Κούρδοι στους Αμερικανούς – Επιτέθηκαν στους Τούρκους εισβολείς

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι εξελίξεις στη βορειοδυτική Συρία είναι ραγδαίες. Νωρίτερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τις κουρδικές
Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που αποτελούν τον κορμό των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), να αποσυρθούν ανατολικά του Ευφράτη, για να ικανοποιηθεί η Άγκυρα.
Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να υποχωρήσουν μόνο οι Κούρδοι των SDF, όχι οι Άραβες που συμμετέχουν σε αυτόν. Αλλιώς, είπε ο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ θα πάψουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Παράλληλα τα τουρκικά Μέσα, σε ένα όργιο προπαγάνδας, μετέδωσαν μια ψεύτικη δήλωση του εκπροσώπου του YPG, ότι δηλαδή οι Κούρδοι πειθαρχούν στους Αμερικανούς συμμάχους τους και αποχωρούν από τη Μανμπίτζ και τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη.

Σύντομα η δήλωση αυτή διαψεύστηκε. Ο εκπρόσωπος των YPG είπε: «Μόνο οι SDF θα αποφασίσουν εάν θα αποσυρθούν».

Ως απάντηση οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ενωμένες, Κούρδοι και Άραβες μαζί, αντί να αποσυρθούν επιτέθηκαν στους εισβολείς νότια της Τζαραμπλούς.

Οι ΗΠΑ, σε μια πρωτοφανή αμηχανία, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και κάνουν απανωτά λάθη που οδηγούν τη Μέση Ανατολή σε ανάφλεξη δίχως προηγούμενο.

Οι Κούρδοι, που αισθάνονται προδομένοι από τους Αμερικανούς, «φωνάζουν» στο Twitter ότι «οι Κούρδοι δεν έχουν κανένα σύμμαχο παρά μόνο τα βουνά τους», και επιτίθενται στην «τουρκική λεγεώνα των ξένων», όπως αποκαλούν τους συμμάχους του Ερντογάν που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή.

Στις 04.00 τα ξημερώματα Τετάρτης ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία με την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη».

Η δύναμη εισβολής αποτελείται από τουρκικό πεζικό, τανκς και ειδικές δυνάμεις και κάποιες εκατοντάδες τουρκόφιλους τζιχαντιστές, μισθοφόρους της Άγκυρας, από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), οργανώσεις της Αλ Κάιντα και Τουρκμένους της Συρίας.

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πόσοι είναι οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές. Το πρωί μας έλεγαν 1.500, μετά μας είπαν 5.000, τώρα μιλάνε για κάποιες εκατοντάδες.

Στόχος της εισβολής ήταν η «απελευθέρωση» της πόλης Τζαραμπλούς, στη δυτική όχθη του Ευφράτη, δίπλα στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, που την κατείχε το Ισλαμικό Κράτος.

Ύστερα από μια προέλαση «βόλτα», με κάποιες τουφεκιές να πέφτουν στον αέρα και τους Τούρκους να σκοτώνουν 29 αμάχους, η δύναμη εισβολής εισήλθε το απόγευμα της Τετάρτης στην Τζαραμπλούς και την κατέλαβε δίχως ούτε μια τουφεκιά.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε εκκενώσει την πόλη, παραδίδοντάς την στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η όρεξη του σουλτάνου άνοιξε. Νωρίτερα ανήγγειλε ότι ο στόχος της εισβολής δεν ήταν αυτός που είχε αρχικά πει αλλά να πολεμήσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και τους Κούρδους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ζήτησε από τους Κούρδους να αποχωρήσουν από τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη, αλλιώς οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους θα τους επιτεθούν κι αυτό το αίτημα έσπευσε να ικανοποιήσει ο Μπάιντεν, θεωρώντας ότι οι Κούρδοι είναι πειθήνια στρατιωτάκια της αλλοπρόσαλλης αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή.

Οι Κούρδοι αρνήθηκαν και επιτέθηκαν στους εισβολείς.


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αποφασισμένες να υπερασπιστούν το αίμα των μαρτύρων τους προελαύνουν προς την Τζαραμπλούς και δίνουν άγριες μάχες με τους τζιχαντιστές του Ερντογάν.

Λέγεται ότι βρίσκονται μόλις 7 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη που καταλήφθηκε το απόγευμα από τους Τούρκους.

Μια ανησυχητική πληροφορία, που μεταδίδεται από πολλούς, αναφέρει ότι αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, δηλαδή του Συνασπισμού που είναι σύμμαχος με τους Κούρδους, βομβάρδισε με πέντε χτυπήματα τις κουρδικές δυνάμεις που συγκρούονται με τους τουρκόφιλους βόρεια της Μανμπίτζ και νότια της Τζαραμπλούς.
Οι Αμερικανοί, εάν αυτή η πληροφορία επαληθευτεί, είναι φανερό ότι έχουν χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, με τον Ερντογάν να εμπλέκει τη Δύση σε αυτό που η Ρωσία είχε προειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες ότι θα μπορούσε να είναι η ανάφλεξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Κούρδοι κάνουν αυτό που δεν έχει κάνει κανένας μέχρι σήμερα. Καλούν τους Αμερικανούς να επιλέξουν συμμάχους. Και το πράττουν επιτιθέμενοι στην τουρκική εισβολή.
Στον χάρτη βλέπετε που συναντήθηκαν SDF (Κούρδοι) και FSA (Τουρκόφιλοι). Οι Κούρδοι (κίτρινο χρώμα) μετά την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή κινήθηκαν βόρεια και κατέλαβαν και κάποια χωριά. Οι τουρκόφιλοι κινήθηκαν νότια της Τζαραμπλούς. Στη μέση του δρόμου ξέσπασε ο πόλεμος.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template