ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΣ: Η διεύρυνση του στόλου έπληξε τα αποτελέσματα της Stealthgas

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αύξηση κατά 10% παρουσίασαν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους τα έσοδα της ναυτιλιακήςStealthGas, συμφερόντων του Έλληνα
εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, λόγω της διεύρυνσης του στόλου της. Ωστόσο, τα υψηλά επιτόκια και τα έξοδα επισκευής των πλοίων αύξησαν τις απώλειες της εταιρίας.
Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή ανακοίνωσε έσοδα 35,7 εκατ. δολαρίων για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016 έναντι 32,4 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η εικόνα αυτή οφείλεται στην προσθήκη επτά πλοίων στο στόλο της εταιρίας, που ανήλθαν στα 54 πλοία στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα έσοδα της Stealthgas ανήλθαν στα 72,2 εκατ. δολάρια έναντι 68,11 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν το ίδιο χρονικό διάστημα σε 1,5 εκατ. δολάρια από 1,2 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 0,04 δολάρια ανά μετοχή.

Αύξηση σημείωσαν τα λειτουργικά έξοδα της StealthGas, τα οποία ανήλθαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 15,2 εκατ. δολάρια έναντι 11,2 εκατ. δολαρίων πέρυσι, εξέλιξη που αποδίδεται στην αύξηση του στόλου.

Τα έξοδα ταξιδίων ήταν ελαφρώς χαμηλότερα στο τρίμηνο, στα 3,7 εκατ. δολάρια λόγω της μείωσης του κόστους καυσίμων. Την ίδια ώρα τα έξοδα δεξαμενισμού αυξήθηκαν στα 1,5 εκατ. δολάρια από 400.00 δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Σημαντικά αυξήθηκαν τα έξοδα για τόκους και χρηματοδότηση και ανήλθαν στα 3,7 εκατ. δολάρια έναντι 2,6 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Σύμφωνα με τη StealthGas όλα τα νεότευκτα πλοία της εταιρίας από το 2015 και το 2016, είναι ναυλωμένα αυτή την περίοδο. Η εταιρία έχει συμβάσεις που θα αποφέρουν έσοδα 180 εκατ. δολαρίων.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ναυτιλιακής, Μichael Jolliffe δήλωσε: “Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 οι τιμές των ναύλων στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Όπως αποτυπώθηκε και στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η αγορά μας βρίσκεται σε “νεκρό” σημείο, με τα κέρδη να πιέζονται σημαντικά. Εξακολουθούμε να λειτουργούμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, με λίγες παραγγελίες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξισορρόπηση της αγοράς. Ωστόσο, ο μικρός αριθμός πλοίων που οδηγούνται σε διάλυση δεν αφήνει περιθώρια μείωσης του αριθμού των πλοίων που βρίσκονται στο νερό.” πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template