Ανάπτυξη αλα ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση σοκ: Τελειώσανε τα αφεντικά και τα μαγαζιά τους (video)

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Τα σχέδια της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αγορά και την επιχειρηματικότητα αποκάλυψε η βουλευτής του
κυβερνώντος κόμματος, Χαρά Καφαντάρη, σε τηλεοπτική εκπομπή. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και στις επιχειρήσεις και τις ελαστικές μορφές εργασίας, η κ. Καφαντάρη δήλωσε προκλητικά: 
“Η εποχή του εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να βρούμε νέες μορφές συνεργατικότητας. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αρχίσει να καλλιεργείται. Θα το δείτε όταν θα έρθει το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά την κοινωνική οικονομία.”
Ένα νέο σύστημα, λοιπόν, φαίνεται πως ετοιμάζεται από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, με συνεταιρισμούς και νέες μορφές συνεργατικότητας. Ένα σύστημα, στο οποίο κανένας δεν θα είναι αφεντικό του εαυτού του και όλοι θα έχουν ένα μισθό 300 ευρώ.



Βέβαια, δεν είναι η πρώτη (αλλά ούτε και η τελευταία) φορά, που εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σοκάρουν με τις δηλώσεις τους, προκαλώντας την κοινή γνώμη.

Ούτε ένα μήνα στη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο τότε υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε δώσει το στίγμα της κυβέρνησης όσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. «Η αριστεία είναι ρετσινιά… είναι μια στρεβλή φιλοδοξία», δήλωνε τότε σε εφημερίδα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις με την έκφραση αυτή, καθώς παραδεχόταν ευθέως πως στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν το εκπαιδευτικό σύστημα να αναδείξει και να εξελίξει τους άριστους, τα καλύτερα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά να τους υποβαθμίσει ώστε να πέσουν στο επίπεδο του μέσου όρου, στο όνομα μίας στρεβλής έννοιας της «ισότητας» που θέλει τους καλούς να θυσιάζονται και να γίνονται χειρότεροι, ώστε να γίνουν ένα με τη μάζα.
Α. Μπαλτάς. Υπουργός Πολιτισμού

Μπορεί έκτοτε ο Αριστείδης Μπαλτάς (σημερινός υπουργός Πολιτισμού, θυμίζουμε) να προσπάθησε να ανασκευάσει, όμως όχι μόνο δεν έπεισε κανέναν, αλλά αυτό το «δόγμα Μπαλτά» φαίνεται πως εξακολουθεί να διαπνέει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπό την ηγεσία του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι με τροπολογία που είχε φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας πριν από ένα μήνα θεσπίστηκε η δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και σε φοιτητές με βαθμολογία «Λίαν Καλώς», δηλαδή από 6,5, πέρα από τους άριστους με βαθμολογία άνω του 9, εξισώνοντας με αυτόν τον τρόπο έναν μέτριο φοιτητή του 6,5 με έναν άριστο φοιτητή του 9,5!



Μάλιστα, υπερασπιζόμενος την τροπολογία αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε, να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας». Γιατί προφανώς για τον Νίκο Φίλη «αριστεία» είναι και το 6,5…

Όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όπως νομίζουν στο Μαξίμου. Το μέτριο δεν είναι άριστο, και το άριστο δεν είναι κάτι το κακό, δεν είναι «ρετσινιά», αλλά κάτι το αξιέπαινο που πρέπει να υποστηριχθεί και να αναδειχθεί. 

Η κουλτούρα της αριστείας πρέπει να καλλιεργείται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια – άλλωστε, το θέμα δεν είναι κάποιος να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στους συμμαθητές ή τους συμφοιτητές του, αλλά να μπορεί στο μέλλον να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε ανθρώπους που προέρχονται από χώρες με ανώτερη κουλτούρα αριστείας, όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς θα γίνει αυτό αν κάποιος κρατάει με το ζόρι τον άριστο στο επίπεδο της μετριότητας;   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template