Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αστέρα Βουλιαγμένης παίρνει 200.000 ευρώ ετησίως!!!

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016. Αστέρας Βουλιαγμένης. Έχουμε απέναντί μας τον πρόεδρο των εργαζομένων του Αστέρα
Βουλιαγμένης Παναγιώτη Κούκο-photo κάτω.
Ο Παναγιώτης εδώ και 32 χρόνια ξεκινάει από το σπίτι του στην Ανω Γλυφάδα για να φθάσει στο μοναδικό city resort της Ευρώπης. Εδώ όπου εργάζονται 643 άνθρωποι και ζουν τουλάχιστο ισάριθμες οικογένειες πολλές από τις οποίες βοηθούν φίλους που βρίσκονται στην ανέχεια.

koukosed
–Ηταν 28 Μαίου 1985, ημέρα Τρίτη, όταν είχα την τιμή να δουλέψω σαν βοηθός σερβιτόρου στον Αστέρα. Στον Αρίωνα για την ακρίβεια. Ηταν μια συνηθισμένη μέρα και κάναμε την προετοιμασία για το εστιατόριο ΠΗΓΑΣΟΣ στον τοίχο του οποίου είχε κάνει ο Μυταράς ένα φτερωτό άλογο.
–Θυμάμαι σαν τώρα τους συναδέλφους μου που “ζωγραφίζανε” τα πιάτα παρουσία του πελάτη κι εγώ αναλογιζόμουνα εάν θα γίνω ποτέ σαν κι αυτούς. Ηταν μια τελετουργία. Δεν έμπαινες στον Αστέρα χωρίς κοστούμι και γραβάτα. Αντίστοιχη ήταν και η ενδυμασία του προσωπικού. Απαιτητικούς πελάτες είχαμε όχι όμως κακόκτροπους. Απλά οι άνθρωποι ήθελαν να πάρουν τις υπηρεσίες που πλήρωναν.
Το Σωματείο εργαζόμενων ιδρύθηκε το 1966. Ο Παναγιώτης θα πει για την τιμή που του έκαναν οι συνάδελφοί του να τον εκλέξουν πρόεδρο του Σωματείου.
-Θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι οι οι συνάδελφοι για την επιλογή τους στο πρόσωπό μου.

Το 2006 υπήρξε, με το πρόσχημα της εθελουσίας, ένα κίνημα εκδίωξης συναδέλφων από τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ηταν “παραγγελία” προκειμένου να φύγουν συγκεκριμένα συνάδελφοι με “ενοχλητική”, για την Διοίκηση, συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γριβέας ήταν μέλος του ΔΣ εκείνη την εποχή με τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ηταν ο άνθρωπος που πήρε την “ιστορική” πρωτοβουλία–προφανώς με την καθοδήγηση και την ανοχή της Εθνικής Τράπεζας-να προχωρήσουν στην αποψίλωση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου “Αφροδίτη” που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χερσονήσου. Σημειωτέον ο χώρος του ξενοδοχείου Αφροδίτη, είναι ο χώρος που σήμερα προορίζονται να γίνουν οι βίλες. Και η απαξίωσή του βοήθησε έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως εγκατελειμμένο σημείο από τα ΜΜΕ. Εχει μείνει συνειδητά μόνο ο σκελετός. Αυτή η κίνηση έχει στερήσει και έσοδα από την εταιρία αδυνατώντας να πάρουμε μεγάλα συνέδρια. Επιπρόσθετα τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας κινήθηκαν δυνητικά μειούμενα αφού ο μεγάλος όγκος των συνεδρίων πήγαινε σε γειτνιάζοντα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με αποτέλεσμα οι ισολογισμοί της εταιρίας από το 2006 και για σειρά ετών καταγράφονταν αρνητικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” η συνεχώς μειούμενη δραστηριότητα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος -για προφανείς λόγους-δεν είχε αντίκτυπο στις αμοιβές του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Πολυχρόνη Γριβέα ο οποίος σήμερα λαμβάνει 200.000 ευρώ ετησίως. Μιλάμε για αστρονομικό ποσό για στέλεχος του Δημοσίου. Κι αυτό γιατί ο Αστέρας ανήκει στο Δημόσιο και δια μέσω αυτού στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Γριβέας έλαβε πέρυσι-με απόφαση της γενικής συνέλευσης μετόχων- 35.000 ευρώ αύξηση όταν αποφάσισε από μόνος του να κάνει και χρέη Γενικού Διευθυντή που μετά από δική απόφαση εδώ και καιρό δεν υπάρχει!!! Ο κ. Γριβέας είναι το μόνο εκτελεστικό μέλος από τα 12 μέλη του ΔΣ.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2006 η σχέση διοίκησης-εργαζομένων ήταν οικογενειακή σε βαθμό τέτοιο που η εταιρία συμμετείχε στις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζαν οι οικογένειες των εργαζόμενων είτε με άτοκα δάνεια είτε με οικονομική προσφορά από μέρους της εταιρίας άνευ επιστροφής. Η όλη αυτή συμπεριφορά της εταιρίας βοήθησε κατ΄αρχήν στην εξεύρεση του καλύτερου προσωπικού στον ξενοδοχειακό χώρο, υπηρετώντας έτσι με συνέπεια την απόφαση του τότε ΔΣ μετά από εισήγηση του Διευθύνοντος συμβούλου κ. Σεφεριάδη, η οποία υποδείκνυε την πρόσληψη των αρίστων, προς εξυπηρέτηση της αξιοσέβαστης πελατείας της AΞΕ ΑΣΤΗΡ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ “ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ”

-Εκφράζω την αγωνία μου εδώ και χρόνια για τον κίνδυνο ανθελληνισμού των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και όχι μόνο, την απογοήτευσή μου για την στάση που κρατάει ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, (σε αντίθεση με τον προκάτοχό του μακαριστό Χριστόδουλο), που συνειδητά απέχει από κάθε διαδικασία έστω και συνάντησης-συζήτησης με τους εργαζόμενους του Αστέρα στον οποίον είναι μέτοχος και η εκκλησία της Ελλάδος, διά μέσω της Εθνικής.

Το ξενοδοχείο Αφροδίτη

(Σε λίγο η συνέχεια…)   kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template