ANTAEUS-Σε πλειστηριασμό και δεύτερο πλοίο της Pyrsos Shipping της Οικογένειας Ξυλά

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Μόλις λίγες μέρες μετά την επιβεβαίωση του πλειστηριασμού από δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ του χωρητικότητας 33.300 dwt
πλοίου Apellis, κατασκευής 2010, ένα ακόμα πλοίο της Pyrsos Shipping (συμφερόντων της οικογένειας Ξυλά) αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό, αυτή τη φορά στη Ναμίμπια.

Πρόκειται για το χωρητικότητας 33.261 dwt Antaeus, κατασκευής 2009, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο σε λιμάνι της Ναμίμπια, μετά από εντολή επίσχεσης της τράπεζας HSBC για απλήρωτα χρέη, και δικαστήριο της χώρας έχει δώσει προθεσμία σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές έως τις 8 Νοεμβρίου για υποβολή ενστάσεων ως προς τον πλειστηριασμό του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) είχε καταγγείλει τον περασμένο Ιούνιο ότι 26 μέλη πληρώματός του πλοίου βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε αυτό, σε λιμάνι της Ινδίας, χωρίς προμήθειες.

«Ναυτικοί του συγκεκριμένου πλοίου κατήγγειλαν στα σωματεία ότι τα τρόφιμα στο πλοίο έχουν τελειώσει από τις 19 Ιούνη και δεν έχουν ούτε πόσιμο νερό, ενώ τελειώνει το πετρέλαιο και το λάδι των ηλεκτρομηχανών», αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία η ΠΕΜΕΝ κατήγγειλε ακόμα ότι οι ναυτικοί δεν είχαν πληρωθεί επί δύο μήνες. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό επιλύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται εξάλλου ότι την περασμένη εβδομάδα η ελληνογερμανική Interunity Management ανακοίνωσε την απόκτηση του Apellis, το οποίο είχε κατασχεθεί τον Ιούλιο σε λιμάνι της Κίνας μετά από εντολή των ναυπηγείων Zhoushan Changhong για απλήρωτα χρέη. Το πλοίο βγήκε σε πλειστηριασμό και η Interunity το αγόρασε έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προβλήματα της Pyrsos δεν είναι βέβαια κάτι το καινούργιο. Άλλωστε, οι «περιπέτειες» των Apellis και Antaeus έκαναν τον γύρο του κόσμου το καλοκαίρι, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία (ιδρύθηκε το 1962), ενώ ειδικά για το Apellis υπάρχει και το προηγούμενο του 2015, όταν το πλοίο κρατήθηκε στην Αυστραλία για παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας… mononws.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template