ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-Κλονίζεται η ΝΥΚ Line απο ζημιές και ο Πολέμης αγοράζει πλοία της

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το επιχειρείν είναι σκληρό.Εκεί οσμίζεσαι ευκαιρίες οταν βλέπεις αδυναμίες απο τους αντιπάλους σου. Έχει κάποιος ανάγκη απο
ρευστό και εσύ γεμάτα τα ταμεία σου; Εκμεταλλεύεσαι και αγοράζεις μισοτιμής.Βεβαίως κάποια στιγμή αυτό ίσως σου γυρίσει ...μπούμερανγκ οταν οι αγορές σου γυρίσουν την πλάτη.Όμως εμείς στον Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ μιλάμε για το παρόν.Τι συμβαίνει τώρα..

Όπως αναφέρει το δυναμικό και ανερχόμενο σαιτ mononews.gr,ο Αδαμάντιος Πολέμης ''οσμίζεται'' ευκαιρίες. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης… «ψωνίζει» από την ιαπωνική NYK Line. Τον περασμένο Ιούνιο ήταν το χωρητικότητας 298.400 dtw πλοίο Nippon, κατασκευής 2002, που πέρασε στα χέρια της New Shipping του Αδαμάντιου Πολέμη έναντι 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τώρα πληροφορίες θέλουν τη New Shipping να αποκτά το χωρητικότητας 174.000 dwt Ocean Crescent, κατασκευής 2007, έναντι ποσού που εκτιμάται πάνω από τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται την ώρα που οι αναλυτές περιμένουν με αγωνία τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της NYK για τα οικονομικά της στοιχεία, που θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου, μαζί με τα πλήρη αποτελέσματα εξαμήνου της. Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ήδη προειδοποιήσει τους επενδυτές για έκτακτες ζημίες της τάξεως των 1,87 δις δολαρίων, λόγω των δυσκολιών και των προβλέψεων στους τομείς των φορτηγών πλοίων και των μεταφορών ξηρού φορτίου.
Από την άλλη, η New Shipping του Αδαμάντιου Πολέμη συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο της σε μία ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά για την εταιρεία, καθώς πέραν του Nippon τον περασμένο Ιούνιο, η New Shipping απέκτησε τον Ιούλιο και το χωρητικότητας 105.000 dwt TH Sonata(κατασκευής 2008), έναντι 25-26 εκατομμυρίων δολαρίων. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η εταιρεία είχε αποκτήσει και το 2015 δύο πλοία τύπου VLCC.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, ιδιοκτήτες της Polembros, αποφάσισαν μετά από 40 χρόνια κοινής, επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας, να χωρίσουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης και επιθυμώντας να δώσουν ενεργό ρόλο στους διαδόχους τους. Έτσι, ο Σπύρος Πολέμης με το γιο του Λεωνίδα κράτησαν την Polembros και ο Αδαμάντιος με τα δύο του παιδιά ανέλαβαν τη New Shipping.

Ο Aδαμάντιος Πολέμης ανέκαθεν έδειχνε προτίμηση σε πλοία μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως tankers και φορτηγά πλοία, για τα οποία μπορούσε να εξασφαλίσει προσιτές τιμές.
Παράλληλα, όταν ανέλαβε τη New Shipping επένδυσε στον κλάδο ξηρού φορτίου και σε νεότευκτα πλοία. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template