Σας αρέσουν τα social media; Έτσι μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και 66.000 ευρώ για κάθε δημοσίευση

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο χώρος της μόδας βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση και συνεπώς σε μία νέα εποχή! Η εμφάνιση των social media και η
καθιέρωσή τους ως κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ήταν αναμενόμενο να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας, πόσο μάλλον εκείνους που εξαρχής στηρίζονταν στην προβολή και διαφήμιση. Έτσι και ο τομέας της μόδας έχει πλέον περιέλθει σε μία νέα βάση, αυτή όπου μόδα σημαίνει fashion bloggers!

Οι γνωστές, σε όλους μας, bloggers έχουν κατακτήσει τον χώρο της μόδας κάνοντας ένα και μόνο πράγμα: το χόμπι τους επάγγελμα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με ένα και μόνο post στο Instagram μπορούν να βγάλουν πολλές χιλιάδες ευρώ!

Πρόσφατα το γνωστό περιοδικό μόδας Vogue, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια όταν ασχολήθηκε και χαρακτήρισε με άσχημο τρόπο τις fashion bloggers. Η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή την παρουσία των συντακτριών του περιοδικού στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο, οι οποίες αφού μίλησαν για τη νέα κολεξιόν έκαναν προσβλητικά σχόλια για τις fashion bloggers. Όσα ειπώθηκαν από τη μεριά τους δημοσιεύθηκαν μετά στο website της Vogue και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Η κόντρα αυτή έφερε στο φως το θέμα των υπέρογκων χρηματικών ποσών, με τα οποία οι bloggers, αμείβονται. Αφού πρώτα χαρακτηρίστηκαν ως αξιολύπητες, γελοίες αλλά και ενοχλητικές, μία μεγάλη μερίδα του κόσμου τάχθηκε υπέρ τους, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κάνουν δεν διαφέρει σε τίποτα από τις διαφημίσεις των περιοδικών.



Η Susie Bubble, μία Βρετανίδα fashion blogger, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “οι bloggers που φορούν ρούχα για τα οποία έχουν πληρωθεί ή δανειστεί από τις εταιρείες ένδυσης, κάνουν απλά με πιο προκλητικό τρόπο αυτό που θα έκανε και ένα περιοδικό μόδας”.

Μιλώντας ανώνυμα στην Independent, ένας από τους γκουρού των social media, είπε πως για τις περισσότερες fashion bloggers η “ταρίφα” για ένα και μόνο post στο Instagram είναι 22.000 ευρώ, ωστόσο κάποιες μπορούν να βγάλουν ακόμη και τα τριπλάσια χρήματα από αυτά.

Η Zoe Sugg, για παράδειγμα, που ξεκίνησε το κανάλι της στο YouTube το 2009 και έχει πλέον 9.500.000 οπαδούς στο Instagram, κερδίζει σε μηνιαία βάση περίπου 55.000 ευρώ!

Είναι πράγματι γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα απευθύνονται σε μεγαλύτερα κοινά από τα κλασσικά έντυπα γι’ αυτό και γίνονται διαρκώς όλο και πιο ισχυρά στον τομέα της μόδας και της διαφήμισης.

Ο Candace Fremder, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στην εταιρεία Thrsxty, ανέφερε ότι: “Προκειμένου να πλησιάσουν το μεγάλο αγοραστικό κοινό που αυτή τη στιγμή περνάει πολύ χρόνο “δικτυωμένο”, τα μεγάλα brands, πληρώνουν τους bloggers από 1.600 έως και 332.000 ευρώ μόνο για μία ανάρτηση στο Instagram, ανάλογα πάντα με το πόσους ακολούθους έχει ο εκάστοτε blogger. Για παράδειγμα οι πρωτοκλασσάτοι blogger πληρώνονται με περίπου 55.000 ευρώ την ανάρτηση”!



“Ο νέος αυτός τρόπος προβολής της μόδας και ό,τι την συνιστά, είναι ο πλέον γρήγορος και αποτελεσματικός στις μέρες μας, καθώς οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κάτι που θα δουν να το φορά το αγαπημένο τους είδωλο παρά να εντυπωσιαστούν και να προχωρήσουν σε άμεση, μάλιστα, αγορά με τον παραδοσιακό τρόπο προβολής του”, συμπλήρωσε.

Είτε μας αρέσει είτε όχι λοιπόν, αυτή είναι η νέα εποχή και κερδισμένοι θα βγουν μόνο όσοι προσαρμοστούν σε αυτή. Οι υπόλοιποι απλά θα χάσουν
! mononews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template