Ο ΤΡΑΜΠ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;ΕΦΙΑΛΤΗΣ-Ετοιμοι να υπογράψουν 4ο Μνημόνιο και κούρεμα καταθέσεων

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μοιραίοι και άβουλοι και αρνούμενοι να κάνουν μεταρρυθμίσεις μάς οδηγούν βίαια σε ένα 4ο Μνημόνιο. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση
Τσίπρα κρατάει στα χέρια της και πιλατεύει εκτός των άλλων και την πυρηνική βόμβα των 120 δις ευρώ κόκκινων δανείων η οποία οδηγεί τις Τράπεζες σε νέα ανακεφαλαιοποίηση άρα και νέο Μνημόνιο.


 Και δεν είναι μόνο τα κόκκινα δάνεια που θα οδηγήσουν αναγκαστικά και σε κούρεμα καταθέσεων είναι και η νοσηρή γραφειοκρατία του Δημοσίου η οποία διώχνει τους επενδυτές μακριά. 
Την ίδια στιγμή η αισθαντική Αχτσιόγλου ακυρώνει ακυρώνει το υπουργικό βέτο για τις ομαδικές απολύσεις δίνοντας ρέστα στους δανειστές με την ελπίδα ότι θα παραμείνει ναρκισσευόμενη υπουργός στο πόστο της, όπως άλλωστε έκανε και ο ανεκδιήγητος προκάτοχός της. 
Στο μεταξύ η εκλογή Τραμπ προκάλεσε ίλιγγο στην κυβέρνηση και στους εγχώριους διαπλεκόμενους που την στηρίζουν και οι οποίοι τρομάζουν στην ιδέα των μεταρρυθμίσεων και του μικρότερου Δημόσιου καθώς θα έχουν μικρότερο γήπεδο διαπλοκή άρα λιγότερο δημόσιο χρήμα. Το νταλαβέρι του Τσίπρα με τους εγχώριους ολιγάρχες και το στραπάτσο της Χίλαρυ ανάγκασαν τον Ελληνα πρωθυπουργό να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν για να διερευνήσει τις προθέσεις του Σουλτάνου, ο οποίος έχει πλέον δικούς του ανθρώπους ανάμεσα στα Γεράκια του νέου πλανητάρχη.





Η κυβέρνηση Τσίπρα φοβάται τη σιωπή-έγραφε ο συνεργάτης μας Ian Ford σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Και η σιωπή του Ομπάμα στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος ήταν τρομακτική. Η ελληνική κυβέρνηση περίμενε ένα σχεδόν χρόνο να έλθει η ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2016. Αρχικά μάλιστα το ταξίδι του Ομπάμα είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 17 Νοεμβρίου 2016. Η Αμερικανική Πρεσβεία ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο δεν θα ήτο ιδιαίτερα σοφό από μέρους του πλανητάρχη. Κι αυτό μια και την συγκεκριμένη μέρα οι ιθαγενείς συνηθίζουν να καίνε αμερικανικές σημαίες και να διαδηλώνουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Κάποτε διαδήλωνε εδώ και ο Ελληνας πρωθυπουργός όπως ενημέρωσαν τον Ομπάμα.

Ο πλανητάρχης έλαβε σοβαρά υπόψη του την προειδοποίηση και φρόντισε να επισπεύσει κατά 2 μέρες το ταξίδι του στην Αθήνα. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας Πάνος Καμμένος, όπως ταιριάζει άλλωστε σε ένα στρατοκρατούμενο απολυταρχικό καθεστώς.
 
Άσχετα αν ο Καμμένος είναι ο πλέον πολιτισμένος υπουργός του Τσίπρα και ιδιαίτερα ευγενής όταν το θέλει. Ο Καμμένος λοιπόν σαν εκπρόσωπος του καθεστώτος που κυβερνά την Ελλάδα ανέλαβε να υποδεχθεί τον πλανητάρχη στο Ελ. Βενιζέλος. Εκείνη την ώρα όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν στραμμένα τις κάμερές τους πάνω στιους δύο άνδρες. Αν όχι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστο το επιτελείο του, θα διέκρινε στο παράστημα του Ελληνα υπουργού Αμυνας τον πιο σοβαρό συνομιλητή της νέας κυβέρνησης Τραμπ στα Γεωπολιτικά, την Ενέργεια, τις Κατασκευές και τα Εξοπλιστικά.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια νέα Αγορά του Αιώνα και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμος να “βοηθήσει” ο Σουλτάνος Ερντογάν προκαλώντας νέα Ιμια ή κάτι ακόμη πιο επώδυνο ώστε στη συνέχεια να καταπιούμε πιο γλυκά το χάπι των νέων δις ευρώ που πρέπει να δαπανήσουμε για εξοπλισμούς.
 

Όλοι εύχονται να μην χρειασθεί να πέσει μία σφαίρα για να προχωρήσουμε στην νέα αγορά του Αιώνα. Όταν ο Θανάσης Μαυρίδης αναρωτιέται γιατί οι δανειστές στηρίζουν με τόση μανία τον Τσίπρα και ποιες μυστικές συμφωνίες έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός, η απάντηση είναι προφανής και οι συμφωνίες δεν είναι μυστικές: Tα δώσαμε όλα!

Ενέργεια, υπέδαφος, κοιτάσματα, φτηνό real estate στην πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης, “σκοτωμένα” ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αγορές εξοπλιστικών και έναν φτωχοποιημένο ελληνικό λαό με φιλότιμο (σύμφωνα με τον Ομπάμα) ο οποίος είναι έτοιμος μετά από 7 χρόνια τρόμου και με το κεφάλι σκυμμένο να γίνει ο καλύτερος σερβιτόρος, ο καλύτερος υπάλληλος των νέων αφεντικών. Δεν χρειάζεται οι ξένοι επενδυτές να αναζητήσουν αλλοδαπούς υπαλλήλους μια και οι βουλγαρικοί μισθοί είναι ήδη εδώ.

Ο Τσίπρας λοιπόν τα έδωσε όλα για να παραμείνει στην εξουσία με την σιγουριά ότι θα κέρδιζε τις εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον μια και στο περιβάλλον των Δημοκρατικών έχουν πολύ καλή πρόσβαση οι οικογένειες των εγχώριων ολιγαρχών-βαρόνων, όπως θέλετε πείτε το. Μην ξεχνάτε ότι οι εγχώριοι νταβατζήδες είναι πράκτορες των μεγάλων ξένων μυστικών υπηρεσιών. 
Μια φορά πράκτορας, μια ζωή πράκτορας. Είναι άλλωστε πολλά τα ρεπορτάζ, από την δεκαετία του 1970 κιόλας, με συγκεκριμένες αναφορές και ντοκουμέντα που παρουσιάζουν την στατολόγηση των εγχώριων βαρόνων σε μυστικές υπηρεσίες όπως είναι η CIA, η KGB, η STASI, η ΒΝD, η DGSE, η Μ16, η ΜΟSSAD.
Λέγεται μάλιστα πως κάποια από τα χρήματα που θα εισπραχθούν από τις τηλεοπτικές άδειες όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία θα περάσουν και στα ταμεία κάποιων από τις παραπάνω υπηρεσίες. Οι εγχώριοι βαρόνοι-πράκτορες της CIA που στηρίζουν τον Τσίπρα ήταν σχεδόν βέβαιοι πως θα εκλεγεί η Μέρκελ παρότι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ με έντονο το ελληνικό στοιχείο ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής.

Οι εγχώριοι νταβατζήδες πίστευαν ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ που είχαν εξαπολύσει μια σφοδρή επίθεση κατά του Τραμπ με μαρτυρίες κοριτσιών που είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον νέο πλανητάρχη θα μπορούσαν να του κλείσουν τον δρόμο πως τον Λευκό Οίκο και πως όταν ο Ομπάμα θα έφτανε στην Αθήνα θα ήταν σαν να ερχόταν η ίδια η Χίλαρυ Κλίντον που στο μεταξύ θα είχε κερδίσει τις εκλογές. Τα σχεδιά τους όμως έγιναν στάχτη.

Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο δεν ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη για τους εγχώριους βαρόνους και τους πολιτικούς αχυρανθρώπους τους οι οποίοι βρίσκονται στα αξιώματα-κλειδιά. Η νίκη του Τραμπ έκανε τα γόνατά τους να λυγίσουν. 

Έτσι ο Τσίπρας δεν βρήκε το κουράγιο να φθάσει ούτε ως το Αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Ομπάμα. Στους υπόλοιπους βαρόνους-πράκτορες υπήρξε σαστισμάρα. Έπρεπε να καταστρώσουν επειγόντως νέα σχέδια. Στο μεταξύ οι Ελληνες βαρόνοι-πράκτορες της CIA θα πρέπει να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στους εκλεκτούς του Τραμπ που θα αναλάβουν τα πόστα στη CIA αλλά και στις άλλες “αρμόδιες” υπηρεσίες. Οι επιτελείς του Τραμπ θα ενημερωθούν αρμοδίως για το ποιοι ολιγάρχες είναι ενεργοί πράκτορες της CIA στην Ελλάδα, για το ποιοί από δαύτους είναι διπλοί πράκτορες (έχουν στρατολογηθεί και από την KGB) και με ποιους τέλος πάντων θα δουλέψει η νέα κυβέρνηση Τραμπ.

Στο μεταξύ στα κεντρικά των Αμερικανικών Υπηρεσιών έχουν φθάσει εδώ και μήνες τα σημειώματα που θέλουν τμήμα του πολιτικού προσωπικού της Ελλάδος να βρίσκεται κάτω από την επήρρεια συγεκριμένων ψυχοτρόπων φαρμάκων τα οποία διοχετεύει αρμόδιο πρόσωπο με πρόσβαση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Οι ισχυρές ξένες μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν από τις εκθέσεις των εγχωρίων βαρόντων τι είδους ψυχοτρόπα φάρμακα λαμβάνει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας ώστε έτσι να εξηγούνται και να αναλύονται οι αντιδράσεις και οι μεταπτώσεις του.

Τα ψυχοτρόπα φάρμακα στην ελληνική πολιτική ζωή είναι μια παλιά πονεμένη ιστορία ανατολικής έμπνευσης την οποία ασπάστηκαν στην συνέχεια και οι υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες. Η Ειδικός που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του πολιτικού προσωπικού ανάλογα με τις επιδιώξεις των νέων Ιδιοκτητών της χώρας φροντίζει να ανανεώνει την δοσολογία ή να αντικαθιστά κάποιες ουσίες με άλλες.

Αυτό το διάστημα πάντως υπάρχει μια διάχυτη αμηχανία καθώς ο Τραμπ και οι άνθρωποί του θεωρούνται απρόβλεπτοι.


Όποια κι αν είναι η συνέχεια η Ελλάδα μπαίνει σε ένα ακόμη πιο σκοτεινό υποθαλλάσιο τούνελ σαν κι αυτό που φιλοδοξεί να χτίσει ο Μπόμπολας για να συνδέσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης με το Καζίνο στις Φλέβες…

Στο μεταξύ την άποψη ότι οι δρόμοι που ανοίγονται για τους πιστωτές μετά το 2018 όσον αφορά την Ελλάδα είναι είτε μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους είτε ένα τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Νταρβάς.

«Ακόμη κι αν η Ελλάδα έχει, όπως αναμένω ανάπτυξη την περίοδο 2017-2018, άρα και συνεπακόλουθη μείωση του λόγου χρέους/ΑΕΠ, αυτό θα παραμείνει σε αρκετά μεγάλο ύψος, ενώ ένα 80% του χρέους θα οφείλεται στον επίσημο τομέα. Την ίδια στιγμή, τόσο η οικονομική όσο και η πολιτική κατάσταση στη χώρα θα χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα. Κάτω από τέτοιους όρους, για μένα παραμένει απίθανο να καταφέρει η Ελλάδα να δανειστεί απο τις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο

Οι επιλογές είναι λοιπόν δύο: είτε μια μεγάλη αναδιάρθρωση είτε ένα τέταρο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό που περιμένω ότι θα συμβεί είναι κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους με χρονικές επεκτάσεις στην ωρίμανση των ομολόγων, μαζί με χαμήλωμα ή πάγωμα των επιτοκίων, χωρίς πάντως αυτά να είναι αρκετα΄για να αποφύγει η Ελλάδα ένα τέταρτο πρόγραμμα» δηλώνει ο κ. Νταρβάς στα ΝΕΑ.
Μιλώντας για τις επενδύσεις υποστηρίζει ότι αυτό που λειτουργεί αποτρεπτικά δεν είναι το ύψος του χρέους αλλά η υπερβολική γραφειοκρατία όπως αποτυπώνεται και στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο από την παρέμβαση Ομπάμα στο θέμα του χρέους ο κ. Νταρβάς δηλώνει ότι «φοβάμαι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν μπορεί να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για την Ελλάδα».

Εκτιμά τέλος ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη πρόοδος στο θέμα του χρέους μέχρι τις γερμανικές εκλογές «πέραν ίσως κάποιων δημόσιων τοποθετήσεων ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει το Μνημόνιο κάποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να συμφωνηθούν μέχρι το 2018».kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template