ΑΠEΔΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. 79-77 τον Παναθηναϊκό

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Με καλάθι και φάουλ του Γιώργου Πρίντεζη 3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του συγκλονιστικού αγώνα, ο Ολυμπιακός άλωσε το
ΟΑΚΑ και υποχρέωσε τον ΠΑΟ στην πρώτη του εντός έδρας ήττα - Φινάλε θρίλερ με τον Φώτση να αστοχεί σε τρίποντο σε νεκρό χρόνο - Τρίτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Σαν να μην πέρασε μια... μέρα! Όπως τελείωσαν οι περσινοί τελικοί, έτσι ακριβώς άνοιξε η φετινή αυλαία των «αιώνιων» αναμετρήσεων στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός απέδρασε και πάλι με τη νίκη (79-77) χάρη sτον Βασίλη Σπανούλη.

Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μπορεί να μην χρησιμοποίησε κάποιο buzzer beater τρίποντο, αλλά μια... buzzer beater ασίστ στον Γιώργο Πρίντεζη.
Αν και όλη η άμυνα των «πρασίνων» είχε προσαρμοστεί πάνω του στην τελευταία φάση, σέρβιρε έτοιμο καλάθι στον συμπαίκτη ο οποίος κέρδισε και το φάουλ με το σκορ στο 77-76 υπέρ του Παναθηναϊκού.
Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ευστόχησε (αντί να αστοχήσει) στη βολή και... τράβαγε τα μαλλιά του, αφού ήθελε να κυλήσει ο χρόνος και να μην πάρουν οι γηπεδούχοι το τελευταίο σουτ. Όμως ο Φώτσης αστόχησε και ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια ακόμα νίκη στο ΟΑΚΑ.

Αποθεώθηκε ο Τζέιμσ Γκιστ κατά την είσοδο του στο ΟΑΚΑ.


Το ματς ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, αφού στο πρώτο μισό του αγώνα ο Ολυμπιακός έλεγψε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Στην τελευταία περίοδο τα τρίποντα του Ρίβερς έβαλαν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος (76-72 στο 38') αλλά στο τελευταίο δίλεπτο υπέστη μπλακ άουτ, με τον Καλάθη να αστοχεί και σε μία βολή στα 26'' και να δίνει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει τη νίκη, όπως και έκανε.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε στην 3η περίοδο, με τους «πράσινους» να βρίσκουν το αντίδοτο στην άμυνα πάνω στον Σπανούλη και τον Νικ Καλάθη να το... παίρνει πάνω του. Τόσο στην άμυνα κουράζοντας τον αρχηγό του Ολυμπιακού, όσο και στην επίθεση αφού ήταν εκείνος που έδινε έτοιμα σουτ στους συμπαίκτες του, ενώ όποτε χρειάστηκε έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι των «ερυθρολεύκων». Με τον Σπανούλη εκτός... ματς όντας εκείνος που είχε κάνει τη διαφορά, μπόρεσαν οι γηπεδούχοι να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να προηγηθούν με τη λήξη του γ' δεκαλέπτου έχοντας ολοκληρώσει ένα επιμέρους 24-14.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν άκρως... επιθετικό και δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο μια καλοστημενη σκακιέρα των πάγκων. Οι άμυνες του πρώτου δεκαλέπτου είχαν πάει περίπατο, με τις δύο ομάδες να επιλέγουν επιθέσεις στα 10 με 15 δευτερόλεπτα. Αυτό φάνηκε από τα ποσοστά τους (10/16 σουτ ο Παναθηναϊκός και 9/15 ο Ολυμπιακός), με τον Βασίλη Σπανούλη (5 ασίστ) να συνεργάζεται άψογα με τον Κεμ Μπιρτς (8 πόντοι) στο πρώτο δεκάλεπτο και τους Σίνγκλετον, Καλάθη να κάνουν τη διαφορά για λογαριασμό των γηπεδούχων. Αμφότερες οι ομάδες είχαν κακό διάβασμα του παιχνιδιού, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει στη μεριά των φιλοξενούμενων.

Και αυτό χάρη στον αρχηγό τους, ο οποίος άφησε στην... άκρη την δημιουργία και έπιασε την «εκτέλεση» αφού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους (2/3 βολές, 1/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5 ασίστ) και ήταν εκείνος που έστειλε την διαφορά στους 10 πόντους (45-35) έχοντας ξεπεράσει τον μέσο όρο του στην φετινή EuroLeague (14,7π.) στα πρώτα 18 λεπτά.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κακός στην άμυνα, πληρώνοντας ακριβά την απουσία του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ήταν σε όλα τα ντέρμπι ο «x factor» της ομάδας του, ειδικά στην αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη
. Φοβερό στατιστικό που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν το... μόλις ένα λάθος και αυτό πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος!! Μάλιστα ο Μπιρτς που είχε 4/4 δίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε καλύτερη παρουσία από τον Παναθηναϊκό στο ματς, ήταν πιο διαβασμένος, ενώ αποδείχθηκε και πολύ ψύχραιμος στο τελευταίο δίλεπτο, όταν είχαν πάρει οι γηπεδούχοι το μομέντουμ του ματς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι εκείνος που «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έχοντας 22 πόντους με 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 8 ασίστ και 2 λάθη σε 27:55.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ντιμίτρις Νίκολς δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα και ούτε να... γεμίσει τα παπούτσια του Τζέιμς Γκιστ. Έμεινε στο «μηδέν» έχοντας 0/3 σουτ, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 13:26.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου και το 7-0 σερί που έκανε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανοίγει την ψαλίδα του σκορ. Και αυτό χάρη στον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος συμπλήρωσε ιδανικά τον Σπανούλη. Βέβαια όταν επέστρεψε και ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» στο παρκέ έδωσε επιπλέον... μομέντουμ στην ομάδα του με τα τρίποντα (4/5).


ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν εκείνος που έδωσε στον Ολυμπιακό το έναυσμα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, πετυχαίνοντας επτά πόντους με τους οποίους έφερε την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με το σκορ στο 73-72 στα 2:20'' πριν από το τέλος, ο Κρις Σίνγκλετον φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ τον Κεμ Μπιρτς στην προσπάθειά του να καρφώσει, ενώ στην επίθεση του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Φώτσης ευστόχησε σε τρίποντο και έδωσε άερα τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό (76-72) στο 38'.

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Την κακή του άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και το κακό διάβασμα του αγώνα, όπως επίσης και τις χαμένες βολές στο τέλος (του Σίνγκλετον και το Καλάθη). Ο Ολυμπιακός το γεγονός ότι πήρε μόλις 19 ριμπάουντ σε όλο το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79           www.gazzetta.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template