ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ-Πρέπει να σπάσουμε τον τσαμπουκά των Τούρκων-Οι Κύπριοι έχουν εγκαταλείψει την Εθνοφρουρά

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

"Ένα νικηφόρο για την Ελλάδα στρατιωτικό επεισόδιο σε στενό χώρο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας, και όσο το δυνατόν
πιο ελεγχόμενο από την ελληνική πλευρά. Ευτή είναι η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας σήμερα, όχι αύριο, για να σπάσει ο τσαμπουκάς του Ρ.Τ.Ερντογάν και να πάει τουλάχιστον δέκα χρόνια πίσω η τουρκική απειλή. Αλλιώς τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα σε βάρος μας. 
Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Τουρκίας. Εμείς καταρρέουμε, αυτοί γιγαντώνονται".
Αυτή η θέση διατυπώθηκε από έναν υψηλής εμπειρίας ανώτατο αξιωματικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο pronews.gr, όταν ερωτήθηκε "τι θα έπρεπε κατά την γνώμη του να γίνει για να μπορέσει η Ελλάδα, δεδομένης της οικονομικής καταστροφής και της δημοσιονομικής ξένης κατοχής να πράξει για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία".

Στο, φυσιολογικό, επόμενο ερώτημα για τον κίνδυνο κλιμάκωσης μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο η απάντηση ήταν σαφής: "Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση. Οι Τούρκοι είναι νομαδικής νοοτροπίας λαός μέχρι σήμερα. Οταν οι επιδρομείς νομάδες καταστρέφονται σε μία μάχη, αποσύρονται. Επανέρχονται, φυσικά, αλλά όχι εκείνη την στιγμή. Άλλωστε σε μερικά χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει προς το θετικότερο για την Ελλάδα. Υπάρχουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία που έχουν την δύναμη να αποτρέψουν μία κλιμάκωση, μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά και έχουν και συμφέρον να δουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν να "τσαλακώνεται". Μπορεί η έκβαση ενός τέτοιου επεισοδίου να ανατρέψει και τον Ρ.Τ.Ερντογάν".

Η συζήτηση με τον συγκεκριμένο αξιμωατικό (τεχνοκράτη, με βαθιά πανεπιστημιακή, πέρα από την στρατιωτική μόρφωση και κατάρτιση) δείχνει το σπάνιο υλικό που διαθέτουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Συγκροτημένος, ψύχραιμος, μελετά τον δυνητικό εχθρό κάθε ημέρα, συγκρίνει, αναλύει, βγάζει συμπεράσματα και γενικά... δρα! Και συνεχίζει:

"Επί 14 χρόνια όλες οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες έπειθαν τον εαυτό τους και προσπαθούσαν να πείσουν την ελληνική την κοινή γνώμη ότι ο Ερντογάν είναι ο Τούρκος ηγέτης που αποτελεί την δικλείδα ασφαλείας κατά του στρατιωτικοπολιτικού κεμαλικού κατεστημένου.

Εκτιζε μια κολοσσιαία στρατιωτική μηχανή και όλοι οι Ελληνες πολιτικοί μετά το 2004 έκλειναν τα μάτια τους ετσιθελικά.

Παντελώς αδιάφοροι για την αναφορές μας.

Οταν ο Ε.Βενιζέλος είχε φέρει τον επίτροπο της τρόικα στο υπουργείο το 2010, είχα προειδοποιήσει ευθέως σε σύσκεψη παρόντος του υπουργού και της τότε ηγεσίας ότι το να δεχθούμε να συμπεριλάβουμε την εθνική άμυνα στους όρους του Μνημονίου ήταν τρέλα και αυτοκτονία για την ασφάλεια της χώρας.
Στις αμέσως επόμενες μεταθέσεις έφυγα για τα σύνορα, όπου και θέλω να μείνω μέχρι το τέλος.

Και να αποστρατευθώ, εδώ θα μείνω. Εδώ θα παιχθούν όλα πια. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μπορούσε να φύγει και να πάει στο Μυστρά, αλλά έμεινε στα τείχη. Αυτό θα κάνω κι εγώ, ο ταπεινός στρατιώτης".


Πιστεύει ότι οι τελευταίες δηλώσεις περί άρνησης της συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο πρωθυπουργό, θα κινητοποιήσουν την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

"Οχι! Ηδη αποδίδουν τις δηλώσεις του σε εσωτερικούς λόγους. Ότι η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης γίνεται αποκλειστικά για να υπονομεύσει την αξιοπιστία της κεμαλικής αντιπολίτευσης. Ούτε καν σκέπτονται ή αρνούνται να σκεφθούν λογικά, ότι δημιουργεί υπόστρωμα για πόλεμο κατά της Ελλάδας στο υποσυνείδητο της τουρκικής κοινής γνώμης με το να σπέρνει την αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών που απέδωσαν νομικά οριστικά τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα.

Πώς βλέπει το μέλλον;


"Αν δεν αλλάξουν πολλά-πάρα πολλά-και αν ο καλός Θεός της Ελλαδας δεν μας σώσει ή θα φινλανδοποιηθούμε ή θα ηττηθούμε. Είδατε τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, με πόσο αλαζονικό τρόπο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον "γκιουλενιστών" στην Θράκη. Και πώς μίλησε για την διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών για την ανέγερση του τζαμιού στην Αθήνα. Και την επίθεση των τουρκικών ΜΜΕ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που μίλησε κατά της ανέγερσης του τζαμιού".

Φοβάται για τις εξελίξεις στην Κύπρο;

"Οι Κύπριοι έχουν κάνει τις επιλογές τους. Έχουν εγκαταλείψει την Εθνοφρουρά σε μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι το ελληνικό κράτος εγκατέλειψε εμάς στις Ενοπλες Δυνάμεις. Υπάρχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία.

Μας έλεγαν ότι ο Ερντογάν θα δεχθεί να παραιτηθεί η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη και θα αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα, ενώ θα επέστρεφε και την Αμμόχωστο στους Ελληνοκυπρίους.

Προχθές δημοσίως στην συνάντηση που είχε με τον Μ. Ακιντζί, τα απέρριψε όλα.

Οι Κύπριοι, λυπάμαι που το λέω, θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Εμείς, από εδώ, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε πια"...



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template