Σκιά του εαυτού της (σε δίκη) η πρώην κυρία Καρούζου

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εμφανώς καταβεβλημένη εμφανίστηκε χθες η Ρεβέκκα Σκαφτούρα στο δικαστήριο και άκουσε την ετυμηγορία του Ι'
Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, που της έριξε «καμπάνα» για χρέη άνω των 100.000 ευρώ προς το Δημόσιο, καταδικάζοντάς τη σε φυλάκιση τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως. Αν καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, η 48χρονη πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου θα πρέπει να καταβάλει 60.480 ευρώ για να μην επιστρέψει στη φυλακή!
ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ
Σαν σκιά του εαυτού της, με τα μαλλιά πιασμένα σε χαλαρή κοτσίδα, χωρίς κοσμήματα, φορώντας φόρμα, αθλητικά παπούτσια και ζακέτα, η πρώην κυρία Καρούζου δεν θύμιζε τη λαμπερή γυναίκα που φιλοξενούνταν στις κοσμικές στήλες των περιοδικών και φορούσε σύνολα γνωστών οίκων του εξωτερικού.


Έγινε αντιληπτή μόνο όταν ακούστηκε το όνομά της στην αίθουσα και πλησίασε με δειλά βήματα στην έδρα, ζητώντας αναβολή της εκδίκασης. «Επειδή έχω κάνει προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο για την υπόθεση με τη ΔΟΥ Γλυφάδας και δεν έχει προσδιοριστεί, θέλω να ζητήσω από το δικαστήριό σας μια αναβολή» ανέφερε, για να ακούσει ύστερα από λίγο την απόρριψη του αιτήματός της από τον εισαγγελέα.

Αναβολή

«Δεν έχω νομικές γνώσεις και θεώρησα ότι θα πάρω αναβολή. Αν δεν μπορείτε να μου δώσετε γι' αυτόν τον λόγο, ας μου δώσετε μια αναβολή για να επανέλθω με στοιχεία και τους ισχυρισμούς μου στο διοικητικό δικαστήριο» ψέλλισε.

Σε αυστηρό τόνο, η πρόεδρος της απάντησε ότι «σήμερα είναι η μέρα για να προσκομιστούν στοιχεία, αφού για σήμερα είχε οριστεί η δίκη». Κατά την απολογία της, πάντως, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την υπόθεση: «Είμαι αθώα. Δεν έχω τέτοια χρέη στο Δημόσιο εγώ. Αυτά που έχουν καταλογιστεί σε μένα αφορούν λογαριασμούς εταιριών. Υπήρχε ένα σύνολο εταιριών του ομίλου Καρούζος. Ηταν κατασκευαστικές. Χρησιμοποιούσαν και λογαριασμούς δικούς μας. Ομως, αυτοί ήταν ενδιάμεσοι λογαριασμοί. Τα χρέη είναι από χρήματα και διαχείριση εταιρικών λογαριασμών».

Εισαγγελέας: Πώς εμπλέκονται προσωπικοί σας λογαριασμοί σε όμιλο εταιριών;

Σκαφτούρα: Οι εταιρίες ανήκουν στον πρώην σύζυγο. Τότε του παρουσιάστηκε πρόβλημα και χρησιμοποιήθηκαν οι δικοί μου λογαριασμοί. Εμπαιναν και έβγαιναν χρήματα μέσω λογαριασμών μου και χρησιμοποιούνταν σε εταιρίες.

Εισαγγελέας: Μα πώς δεχθήκατε κάτι τέτοιο; Αυτό θα ήταν επίφοβο και για άλλα αδικήματα πλην αυτού για το οποίο βρίσκεστε εδώ.

Σκαφτούρα: Το δέχτηκα σαν σύζυγος. Ηθελα να στηρίξω τον άνδρα μου και να βοηθήσω στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τα όσα υποστήριξε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της. Λίγο πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, η ίδια ανέφερε: «Είμαι άνεργη, έχω δίδυμα 10χρονα και ο πατέρας των παιδιών μου διανύει τον τέταρτο χρόνο στη φυλακή. Θα ήθελα να μη βρεθεί άλλος άνθρωπος στη θέση μου». 

Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχε προφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά αποφυλακίστηκε λίγους μήνες αργότερα, καθώς κρίθηκε ότι το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο θα την απέτρεπε από την τέλεση νέων εγκλημάτων. 
Ωστόσο, αύριο αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο για το περιβόητο «Καρούζος-gate», το σκάνδαλο με εξωχώριες εταιρίες που είχε στηθεί πίσω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου.  espresso
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template