ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο εραστής του «Αγγελου» δεν κλείστηκε σε μοναστήρι

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ο Δ. Ξανθός που είχε εξαφανιστεί από την TV είναι ετοιμος για το comeback τουΟ... εξαφανισμένος πρωταγωνιστής του «Αγγελου»
βρέθηκε! Τα τελευταία χρόνια οι φήμες που ήθελαν τον Διονύση Ξανθό να έχει κλειστεί σε μοναστήρι οργίαζαν. 

Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός κυρίως λόγω της συγκλονιστικής και πολύ προχωρημένης για την εποχή ερμηνείας του ομοφυλόφιλου στην ταινία του Γιώργου Κατακουζηνού -η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία-, ζει με την οικογένειά του στην Πελοπόννησο κι ετοιμάζει δυναμικό καλλιτεχνικό comeback.
Από την
Τεριάννα Παππά
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Παρά το γεγονός ότι έχει να εμφανιστεί στο σανίδι ή στην τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό, ο κόσμος δεν έχει σταματήσει να τον αγαπάει. Μάλιστα, έχει ένα πολύ δυνατό fan club (δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν τις βιντεοκασέτες στις οποίες πρωταγωνιστούσε, αντί σημαντικών ποσών).

 Ενδεικτικά, τη μέρα που κάναμε φωτογράφιση κάποιες από τις θαυμάστριές του τον είδαν και λίγα 24ωρα αργότερα τηλεφωνούσαν ανυπόμονα στην εφημερίδα, προκειμένου να πληροφορηθούν πότε θα δημοσιευτεί η συνέντευξή του, ώστε να μάθουν τα νέα του!

Αποκέντρωση

Ο ίδιος μέσω της «Espresso» ξεκαθαρίζει πως δεν επέλεξε τον μοναχικό βίο αλλά ζει με ασκητικό τρόπο, ο οποίος άρχισε από την αποκέντρωσή του. Πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω του τα φώτα και να φύγει από την Αθήνα, τη στιγμή που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

«Δοξάζω κι ευγνωμονώ τον Θεό γι' αυτό το ιερό μυστήριο της ζωής. Αυτό που είχε σημασία για μένα από παιδί ήταν να ακολουθήσω τον δρόμο της αγάπης. Ο,τι με συγκινούσε κι ό,τι μου έδινε χαρά, και όχι ό,τι γυάλιζε. Η αγάπη μου για τη γυναίκα με βοήθησε να γνωρίσω τον εαυτό μου. Η αδυναμία μου στην τέχνη να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους, ενώ η λατρεία μου για την οικογένεια με ώθησε να δημιουργήσω. Ο,τι μου δώρισε η ζωή το απέδωσα, μέσω της τέχνης, ξανά στην ίδια τη ζωή» μας λέει ο Διονύσης Ξανθός, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει επίσης τα φιλμ «Ο γύρος του θανάτου» και «Ο Σαλονικιός», καθώς και τη θρυλική σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

«Οσον αφορά την οικογένειά μου, πράγματι αποσύρθηκα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Πελοποννήσου, για να μπορέσω να μεγαλώσω κι εγώ μαζί με τα παιδιά μου. Εχει σημασία αυτό. Είναι ιερή η σημασία της διαπαιδαγώγησης. Είναι τεράστια, μεγάλη ευθύνη να μπορέσεις να βοηθήσεις νέες ψυχές να ανθήσουν. Αυτό το έκανα συνειδητά. Εχω δύο θαυμάσια παιδιά, η κόρη μου είναι 15 ετών κι ο γιος μου 6. Με τη σύζυγό μου απομακρυνθήκαμε συνειδητά από την Αθήνα. Ξεφορτώθηκα το παρελθόν, που δεν είχε νόημα, και μπήκα σε άλλες διαδικασίες. Δεν με ένοιαζε να βγω σε πρωτοσέλιδα. Το διάστημα που τα εγκατέλειψα όλα συμμετείχα στην τηλεοπτική σειρά «Κάτω απ την Ακρόπολη» κι αποφάσισα να μη συνεχίσω και ν' ασχοληθώ με τα παιδιά μου» συμπληρώνει.
Οι προτάσεις

Η τέχνη, ακόμη και στο ησυχαστήριό του μακριά από την πρωτεύουσα, δεν τον άφησε να ησυχάσει εντελώς. «Είχα σκηνοθετήσει κάποια έργα στον θεατρικό σύλλογο της περιοχής με μεγάλη επιτυχία. Το διάστημα που ήμουν εκεί μου έγιναν προτάσεις, αλλά για μένα το θέμα δεν ήταν να κάνω κάτι για να εμφανιστώ. Είχα να
ασχοληθώ με άλλα, πιο σοβαρά πράγματα, που αφορούσαν τα παιδιά μου και τον εαυτό μου. Σημασία είχε πως, όταν θα ένιωθα εγώ ολοκληρωμένος και έτοιμος, θα επέστρεφα. Τώρα είμαι έτοιμος κι έχω βρει πολύ καλούς συνεργάτες. Εχουμε ήδη ετοιμάσει παραγωγές για την τηλεόραση και για τον κινηματογράφο. Για μένα στην τέχνη που αγάπησα κι ασχολήθηκα γνώμονας δεν ήταν ποτέ το χρήμα. Αυτό πολλές φορές το πλήρωσα ακριβά -αν και θα μπορούσα να έχω πολλά χρήματα-, γιατί δεν έκανα ποτέ κάτι που δεν το πίστευα. Γι' αυτό και κάποια στιγμή πορεύτηκα με δικές μου παραγωγές και το πλήρωσα ακριβά» δηλώνει με ειλικρίνεια.

Στην Πελοπόννησο
Το γεγονός ότι ο Διονύσης Ξανθός έμεινε, συνειδητά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας άρχισε να συντηρεί διάφορες φήμες σχετικά με τον τρόπο ζωής του. Ανάμεσά τους κι εκείνη που τον ήθελε να έχει κλειστεί σε μοναστήρι. «Εχω ακούσει πολλές φορές ότι πήγα σε μοναστήρι, αλλά δεν ισχύει. Τα τελευταία χρόνια έχω ζήσει με την οικογένειά μου ασκητικά. Απομονώθηκα στην Πελοπόννησο κι έζησα ως ασκητής, ως οικογενειάρχης, φροντίζοντας με πολλή αγάπη τα παιδιά μου, ενώ ασχολήθηκα εκεί και με την αγροτική ζωή.Η
κόρη μου κι ο γιος μου συνεχίζουν να ζουν εκεί. Εγώ, λόγω δουλειάς, τώρα ανέβηκα στην Αθήνα, αλλά πηγαίνω κοντά τους μια φορά τον μήνα.
Εχω φροντίσει να τους παρέχω κάποια έσοδα για να υπάρχουν στο σπίτι μας τα απαραίτητα, ενώ ετοιμάζομαι να επιστρέψω επαγγελματικά» τονίζει ο Διονύσης Ξανθός, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα.

Η ταινία με τον Μανιάτη που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα στην ολέθρια ερωτική σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο επίσης ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, σχέση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου στις 7 Απριλίου 1976 και στην καταδίκη του πρώτου από το Ναυτοδικείο σε ισόβια κάθειρξη.

Ένας νεαρός άνδρας, ο Αγγελος (τον υποδύεται σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση ο Μιχάλης Μανιάτης, έχοντας μαθητεύσει στο πλευρό του Αντονι Χόπκινς, ο οποίος κλήθηκε ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό), ερωτεύεται ένα σκληρό αρσενικό, τον Μιχάλη (τον υποδύεται ο Διονύσης Ξανθός), που δεν ανέχεται να έχει σχέση με κάποιον του ίδιου φύλου.

Ετσι μεταμφιέζει τον Αγγελο σε γυναίκα. Τον αναγκάζει να φαίνεται ακόμα πιο περιφρονητέος με το να εκδίδεται. Ο Αγγελος επαναστατεί, από θύμα μετατρέπεται σε θύτη και τελικά σκοτώνει τον εραστή του.

Η ταινία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων πριν καν γυριστεί. Αρχικά το σενάριο απορρίφθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού υπό τον φόβο ενδεχόμενων αντιδράσεων, για να χρειαστεί στη συνέχεια η συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που αποτελούσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ώστε η ταινία να χρηματοδοτηθεί. Τελικά, με ψήφους 4-1 η πρόταση έγινε δεκτή, με μόνη μειοψηφούσα την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά

Με το ξεκίνημα της προβολής ο ίδιος ο Χρήστος Ρούσσος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας τη διακοπή της με το σκεπτικό των σεναριακών αυθαιρεσιών, καθώς στην πραγματικότητα ο ίδιος ουδέποτε μεταμφιέστηκε σε τραβεστί, αντίθετα, έφτασε ως το έγκλημα αρνούμενος να δεχθεί τις σε βάρος του ασφυκτικές πιέσεις. Επιπλέον, ο σκηνοθέτης παρουσίασε τα μέλη της οικογένειάς του να φέρονται και να αντιδρούν διαφορετικά απ' ό,τι στην πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο ίδιος πολλά χρόνια αργότερα παραδέχθηκε ότι, παρά την παραποίηση των γεγονότων, η προβολή της ταινίας και η αποδοχή της από τον κόσμο με την παράλληλη μεταστροφή της κοινής γνώμης, που ως τότε ήταν σε βάρος του, τον βοήθησε αποφασιστικά στην προσπάθειά του να διεκδικήσει στη συνέχεια τον μετριασμό της ποινής του.

Μια επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, προσπάθεια, που πάντως κατέληξε το 1990 στην απονομή χάριτος από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.  espresso
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template