DONALD-IVANKA-ERIC Ο Τραμπ αφήνει τη διαχείριση των επιχειρήσεων στα τρία παιδιά του

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ιδιοκτήτης μιας οικονομικής αυτοκρατορίας 10 δις δολαρίων αλλά ταυτόχρονα και πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, η 156η περιουσία στον κόσμο,
εκτίθεται σε ανταγωνιστικά συμφέροντα.
«Είναι μια κατάσταση που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία των ΗΠΑ, κυρίως γιατί κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι επιχειρήσεις του», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Kathleen Clark, καθηγήτρια δικαίου στο Washington University. Εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις Τραμπ στηρίζονται σε δανειοδότηση, η αμερικανίδα καθηγήτρια εξηγεί ότι «κανείς δεν γνωρίζει σε ποιόν οφείλει χρήματα και το να οφείλεις χρήματα είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση», αναφέρει.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί θα προβεί σε ένα «blind trust», μια ανεξάρτητη οικονομική δομή, η οποία δεν θα του επιτρέπει ούτε να παρακολουθεί τις επιχειρήσεις του.
Ωστόσο, μόλις εξελέγη, η πρώτη κίνησή του ήταν να εμπιστευθεί την διαχείριση της αυτοκρατορίας του στα τρία μεγαλύτερα παιδιά του: τον Donald Junior (38 ετών), την Ivanka (35 ετών) και τον Éric (32 ετών). Η απόφασή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα τρία παιδιά του θα βρίσκονται και στην ομάδα μετάβασης στην αμερικανική προεδρία.


«Δεν σέβεται κανέναν κανόνα ανεξαρτησίας του «blind trust» αν τα παιδιά του διευθύνουν τις επιχειρήσεις», ανέφερε, στο κανάλι CBC ο δικηγόρος Kenneth Gross που ρωτήθηκε σχετικά.

Ο Τραμπ έκανε περιουσία ιδρύοντας ένα τεράστιο δίκτυο ξενοδοχείων και πολυτελών κτιρίων (2,8 δις ευρώ αξία), εν μέσω άλλων επενδύσεων στην Trump Organization, έναν όμιλο ο οποίος διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητές του και ο οποίος απασχολεί 22.500 άτομα, σύμφωνα με το CNN Money.


Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, αυτή η αυτοκρατορία ακινήτων έχει κυρίως ως βάση τις ΗΠΑ αλλά βρίσκεται και σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι έχει «μηδέν οικονομικά συμφέροντα στη Ρωσία». Ωστόσο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο δισεκατομμυριούχος έχει λάβει από το 1998, από την Deutsche Bank, 2,5 δις δολάρια δάνεια για να χρηματοδοτήσει τις οικονομικές του δραστηριότητες. Τι θα γίνει τώρα με την γερμανική τράπεζα, η οποία κατηγορείται ότι έπαιξε ρόλο στην οικονομική κρίση του 2008 και θα τιμωρηθεί με αυστηρό πρόστιμο, σε δίκη που γίνεται στην Ουάσινγκτον;
Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πάρει δάνειο 950 εκατομμύρια δολάρια από έναν τραπεζικό όμιλο που συνίσταται κυρίως από την Bank of China και την Goldman Sachs για να αγοράσει το 30% ενός κτιρίου που βρίσκεται στην 6η Λεωφόρο του Μανχάταν, σύμφωνα με τους New York Times. Υπάρχει και ένα δεύτερο δάνειο 360 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο χρησίμευσε για να ολοκληρωθεί το ξενοδοχείο Trump International Hotel στην Washington, κυριολεκτικά δίπλα στον Λευκό Οίκο.




Ως αυτή τη στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μιλήσει για τα ενδεχόμενα ανταγωνιστικά συμφέροντα του προέδρου των ΗΠΑ και του επιχειρηματία. Κι αυτό κυρίως γιατί κανείς δεν φανταζόταν ότι πραγματικά θα εκλεγεί πρόεδρος αλλά επίσης επειδή η αμερικανική νομοθεσία είναι εξαιρετικά χαλαρή σε αυτά τα θέματα. Σύμφωνα με νόμο του 1978 για τα θέματα ηθικής τάξης της κυβέρνησης, ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μπορούν να συνδυάσουν τη θητεία τους με οικονομικές δραστηριότητες, αλλά, την ίδια ώρα, τα πράγματα είναι δυσκολότερα για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν εκλεγεί. iefimerida.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template