EKTAKTO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Αναστασιάδη ξυπνάει μνήμες Παπαδόπουλου[VIDEO]

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ καθώς ο Ουρανός βαραίνει πάνω από την Αγκυρα και την Λευκωσία. Οι Τουρκοκύπριοι φωτογραφίζουν
τον Τσίπρα ως υπεύθυνο για το Ναυάγιο των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν αλλά η Ιστορία καραδοκεί για την αλήθεια.
Για την ώρα ο Ερντογάν απειλεί με Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Αλβανός Εντι Ράμα ονειρεύεται τη Μεγάλη Αλβανία, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν ορίσει συνάντηση την Παρασκευή χωρίς τον Τσακαλώτο. Ολα αυτά σε μια συγκυρία που ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι επικεφαλής ενός κόμματος που έχει φθάσει.


Στην Λευκωσία τώρα ο Νίκος Αναστασιάσης ετοιμάζει διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό για όσα έγιναν στο Μοντ Πελεράν.


Παράλληλα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο, όπου ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις δυο φάσεις των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. Το διάγγελμα του Αναστασιάδη παραπαίμπει απευθείας στο αντίστοιχο του Τάσου Παπαδόπουλου μόνο που η σχέση Τσίπρα-Αναστασιάδη δεν είναι αντίστοιχη με εκείνη Καραμανλή-Παπαδόπουλου.Για πολλούς αναλυτές πάντως εκείνη η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν ήταν ένα ολέθριο ιστορικό λάθος των Παπαδόπουλου-Καραμανλή.

888amed


Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης τώρα 3 είναι οι λόγοι του Ναυαγίου και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς είναι ένας εκ των τριών!

Μπορεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ικανοποίησε ανάγκες του εσωτερικού μετώπου διακόπτοντας την πρώτη φάση των συνομιλιών για να επιστρέψει στην Κύπρο, το διάλειμμα ωστόσο που έγινε έφερε ανατροπές. Έτσι, ενώ στην πρώτη φάση του Μοντ Πελεράν ο Μουσταφά Ακιντζί εμφανίστηκε ελαστικός αλλά και έτοιμος να κλείσει το κεφάλαιο του εδαφικού, η δική μας πλευρά ήταν αυτή που έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τα πράγματα στη συγκεκριμένη συγκυρία. Πηγές των Ηνωμένων Εθνών έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου και διάθεσης να κλείσει εκείνη τη στιγμή το εδαφικό και να αποφασιστεί το τελευταίο και καθοριστικό βήμα της πολυμερούς. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές έφθασαν κοντά στο ποσοστό εδάφους (28,2 – 29,2%), αλλά και κοντά στον αριθμό αυτών που θα επέστρεφαν. 


Ο Ακιντζί έφθασε μέχρι τις 74 χιλιάδες και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέβηκε στις 90 χιλιάδες. Είναι προφανές πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έπαιρνε τη συγκεκριμένη στιγμή στους ώμους του τις αποφάσεις, ενώ ο αριθμός της επιστροφής που έδινε παρέπεμπε στην επιστροφή της Μόρφου, χωρίς ωστόσο αυτή να κατονομαστεί.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορούσε να αρπάξει την ευκαιρία και να σφραγίσει το εδαφικό μαζί με την ημερομηνία σύγκλησης της πολυμερούς διάσκεψης. Δεν το έκανε για δύο λόγους: Ο πρώτος αφορούσε τις παραινέσεις συνεργατών του να περιορίσει τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό και να διαφυλάξει την αξιοπιστία του ενόψει δημοψηφισμάτων και ο δεύτερος, και πιο βασικός, ήταν οι αντιρρήσεις που είχε η Αθήνα στον καθορισμό ημερομηνίας για την πολυμερή. Γι’ αυτό και άφησε το Μοντ Πελεράν για να πάει Λευκωσία και Αθήνα.                 kurdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template