J.GALANOS-«Εφυγε» ο Ελληνας θρύλος που έντυνε την ελίτ του κόσμου

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μια πλακέτα στη Fashion Walk of Fame, σειρά από διάσημες πελάτισσες, μεταξύ των οποίων η Νάνσι Ρίγκαν, λατρεία από την αμερικανική ελίτ,
αναρίθμητα
βραβεία, τόσο για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του στα πρώτα του βήματα όσο και για τη μακρά συμβολή του στην υψηλή ραπτική.

Ο θρύλος της υψηλής ραπτικής Τζέιμς Γκαλάνος «έφυγε» στα 92 του, έχοντας απολαύσει την αποθέωση για τη δουλειά του, ακόμη και όταν προκάλεσε αίσθηση, δηλώνοντας ότι σχεδιάζει ρούχα για έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας, «εκείνη που έχει χρήματα».

«Στον Ρόνι άρεσαν πολύ τα ρούχα του Τζίμι» είχε δηλώσει η Νάνσι Ρίγκαν σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Vanity Fair», για να σημειώσει: «Φορώντας Τζίμι, δεν ξεπερνάς ποτέ τα όρια. Είναι εκείνος που καθόρισε τα πρότυπα». Για τον Τζέιμς ή Τζίμι, όπως τον αποκαλούσαν, «κομψότητα σήμαινε άρνηση» και το ανάποδο. Δεν αναζήτησε ποτέ ένα ευρύ πελατολόγιο, δεν συνήθιζε να διοργανώνει επιδείξεις μόδας και προτιμούσε να απευθύνεται σε μια αφοσιωμένη ομάδα υπέρκομψων γυναικών, σε Ευρώπη και Αμερική, που λάτρευαν την πολυτέλεια.

Βελούδα, σιφόν, στόφες, σταμπωτά, φίνα μεταξωτά και δαντέλες. Και αυτά τα περίφημα μαύρα κρεπ φορέματά του, η απόλυτη απογείωση της θηλυκότητας.

Πολυτελή και μοναδικά υλικά, για τον σχεδιαστή που έντυνε τις διάσημες και κοινωνικά εξέχουσες κυρίες, οι οποίες γευμάτιζαν μεταξύ Παρκ και Πενσιλβάνια Αβενιου. Πιστές στην αισθητική του «μικρού τίποτα» φορέματος του Τζέιμς Γκαλάνος, η Μάρλεν Ντίτριχ, η Ρόζαλιντ Ράσελ, η Νταϊάνα Ρος και η αμερικανική οικονομική ελίτ.
Η Γκρέις Κέλι συγκαταλεγόταν μεταξύ των ξεχωριστών γυναικών που επέλεξαν δημιουργίες του από πολύ νωρίς. Οταν αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας, το 1998, τον ρώτησαν ποιο θεωρεί αποκορύφωμα της καριέρας του. «Υπήρξα για 46 χρόνια» ήταν η αποστομωτική απάντησή του.

Στο Νιου Τζέρσι

Ο Τζέιμς Γκαλάνος γεννήθηκε το 1924 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο πατέρας του Γρηγόρης Γαλανός και η μητέρα του Ελένη Γοργολιάτου, με καταγωγή από την Πάρο, διατηρούσαν εστιατόριο στις νότιες γειτονιές του Νιου Τζέρσι.
Σπούδασε μόδα στο Traphagen School of Fashion της Νέας Υόρκης και με την αποφοίτησή του έπιασε δουλειά, το 1943, ως βοηθός σχεδιαστή, πριν μαθητεύσει στα κινηματογραφικά στούντιο της Columbia στο πλευρό του ενδυματολόγου Ζαν Λουί.

Κι ακολουθούν η μαθητεία του στο Παρίσι, στον couturier Ρομπέρ Πιγκέ, η βραχύβια ενασχόληση του με το prêt-a-porter στη Νέα Υόρκη, για να ρίξει τελικά άγκυρα για το υπόλοιπο καριέρας και βίου του στην Καλιφόρνια.     espresso.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template