1.000.000 ευρώ το μήνα να δίνει ο ΤΣΙΠΡΑΣ στον ΚΟΥΡΗ για τον Πρωινό Καφέ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016


Ποιο έφηβος από 18άρης είναι ο Γιώργος-για την Τιμή των Πρίτζι-Κουρής.
Αν τον είχε σύμβουλο ο Τσίπρας έπρεπε να τον

πληρώνει 1.000.000 το μήνα μόνο για να συμμετέχει στον Πρωινό Καφέ.

Μετά την πτώση και του Ψυχάρη δεν έχει μείνει άλλος πραδοσιακός εκδότης στην Ελλάδα με πολιτική παρέμβαση.Είναι και η Καθημερινή μόνο που αυτή την χρυσοπληρώνει ο Αλαφούζος, ενώ ο Γιώργος Κουρής βγάζει μια εφημερίδα μόνος του παρέα με τον Λάμπρο Παπαγεωργίου και τον Γιώργο Τσιρογιάννη.

Από τον Ian Ford

Ο Κουρής είναι από τους λίγους που χτυπιόντουσαν ότι θα κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές ενώ είναι ο μόνος που στήριξε με τέτοιο φανατισμό τον Τσίπρα, για όποιον λόγο και αν το έκανε. Βέβαια στηρίζοντας τον Τσίπρα ανάπτυξη σ΄αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Οι μόνοι που θα αναπτύσσονται θα είναι οι εργολάβοι που θα κάνουν δημόσια έργα για να τα εγκαινιάζουν με το μυστρί του Παττακού ο Σπίρτζης, ο Τσίπρας και η έξοχη ντιζέζ Γεροβασίλη.


Με αυτούς τους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές από την 1 Ιανουαρίου η χώρα θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο. Θα πηδάνε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο Ολυμπιακός. Ολοι οι υπόλοιποι το πούλο.

Ο Γιώργος ο Κουρής στηρίζοντας τον Τσίπρα μπορεί να κάνει την πλάκα του αλλά η χώρα καταστρέφεται. Ο Κουρής πρέπει να στηρίζει τον Λουκά Παπαδήμο και σκληρούς φιλελεύθερους εάν θέλει να υπάρξει άσπρη μέρα στην Ελλάδα κι αυτό να το κάνει για την υστεροφημία μου. Με τον Τσίπρα και την παρέα του που μισούν το μη διαπλεκόμενο Επιχειρείν προκοπή δεν βλέπει η χώρα. Ούτε φυσικά με τον Κυριάκο που σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν πιο αργόσυρτος από τον Μανιτάκη.

Να διαβάσει πρέπει ο Γιώργος ο Κουρής το άρθρο της Μιράντας Ξαφά που ακολουθεί για να καταλάβει ότι είναι λάθος να στηρίζει τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Αυτοί Γιώργο θα μάς αφήσουν απούλητα και τα περγαμόντα-γαμώ τη τύχη μας.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε ο κ. Παυλόπουλος, αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 66% σε 5 χρόνια (από 181 δισ. το 2003 σε 301 δισ. το 2009), με αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές» τονίζει η Μ. Ξαφά.
Διάβασε ρε συ Γιώργη τι γράφει η Μιράντα Ξαφά και πάψε να στηρίζεις την κυβέρνηση Τσίπρα που διόρισε μετακλητούς όλους τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος με αποτέλεσμα να τουμπεκιαστούν>



«Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα, ο ΠτΔ δήλωσε ότι το ΔΝΤ επέβαλλε ένα «εξαρχής προβληματικό» πρόγραμμα με λανθασμένο τον υπολογισμό του συντελεστή ύφεσης, με αποτέλεσμα την αύξηση της ύφεσης και τη δημιουργία της κρίσης του χρέους. «Είναι τόσο απλό» είπε. Με άλλα λόγια, τα μνημόνια έφεραν την κρίση και όχι το αντίστροφο! Την κρίση την δημιούργησε το ΔΝΤ με τον λάθος «πολλαπλασιαστή» και όχι η κυβέρνηση Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε ο κ. Παυλόπουλος, που αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 66% σε 5 χρόνια (από 181δις το 2003 σε 301δις το 2009), με αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

Η προσέγγιση του κ. Παυλόπουλου μπερδεύει το αίτιο με το αποτέλεσμα και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Έχω γράψει παλιότερα για τον «λάθος» πολλαπλασιαστή για τον οποίο κατηγορείται το ΔΝΤ. Ακόμα και αν διαγραφόταν το σύνολο του χρέους εξ αρχής, και πάλι θα έπρεπε να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα, που ξεπερνούσε τα 20 δισ. ευρώ το 2009 (10% ΑΕΠ), διότι απλούστατα δεν υπήρχε κανείς πρόθυμος να μας δανείζει αιωνίως αυτό το ποσό. Η προσαρμογή σε χαμηλότερα επίπεδα δανεισμού θα ήταν επομένως ούτως ή άλλως επίπονη, είτε με ελάφρυνση χρέους είτε χωρίς. Όσοι ισχυρίζονται ότι το «λάθος» του ΔΝΤ δικαιολογεί την εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας των Μνημονίων είναι οι ίδιοι που αναζητούν ευθύνες για την κρίση σε εξωτερικούς παράγοντες (κερδοσκόποι, τοκογλύφοι, Μέρκελ, ΔΝΤ κ.λπ.), είτε διότι αρνούνται να αποδεχτούν το τέλος της μεταπολιτευτικής ευδαιμονίας είτε για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την κρίση.

Η σκανδαλολογία χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα. Αντί να ερευνηθεί αν η κυβέρνηση έκρυβε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος πριν από την κρίση, ερευνάται αν το «φούσκωσε» ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου μετά την κρίση. Σήμερα, στον έβδομο χρόνο Μνημονίων, είναι αστείο (και πρωθύστερο) να κατηγορούμε τον λάθος πολλαπλασιαστή για την κρίση. Πόσα χρόνια προσαρμογής θα είχαμε χρειαστεί δηλαδή αν είχε χρησιμοποιηθεί «ο σωστός» πολλαπλασιαστής; Μεγάλη ευθύνη για την διάρκεια της κρίσης έπαιξε φυσικά η επιμονή του κ. Τσίπρα να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τα γνωστά αποτελέσματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης»: νέο -αχρείαστο- Μνημόνιο, πρόσθετες δανειακές ανάγκες ύψους δεκάδων δις, νέα φορολαίλαπα.

Το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι η λιτότητα, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Σε όλη τη διάρκεια της Μνημονιακής περιόδου, από το 2010 μέχρι σήμερα, η Ελλάδα εξυπηρετεί το χρέος της με δανεικά, εφόσον δεν έχει μπορέσει να δημιουργήσει αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα (για την ακρίβεια, η Ελλάδα είχε πρωτογενές έλλειμμα από το 2002 και μετά). Το 2008 η Ελλάδα κατανάλωνε 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ περισσότερο απ’ ότι παρήγαγε, δημιουργώντας τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Την ίδια χρονιά ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με αποτέλεσμα χώρες όπως η Ελλάδα με μεγάλη εξάρτηση από τον εξωτερικό δανεισμό να μη βρίσκουν πλέον πρόθυμους επενδυτές. Σήμερα το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών έχει σχεδόν μηδενιστεί, όμως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην περιφέρεια της Ευρωζώνης όπου οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών δεν έχουν καν επιστρέψει στα επίπεδα προ κρίσης σε σχέση με το ΑΕΠ. Η προσαρμογή σε χαμηλότερα επίπεδα δανεισμού συντελέστηκε με μείωση της κατανάλωσης και των εισαγωγών, όχι με αύξηση των εξαγωγών.

Η Ελληνική οικονομία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της προσφοράς για να προσελκύσει επενδύσεις και να γίνει πιο εξωστρεφής. Μείωση γραφειοκρατίας και φορολογίας, απλοποίηση αδειοδοτήσεων, άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό, βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου, επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, κτηματολόγιο. Αντίθετα η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης, αντιστεκόμενη στις μειώσεις ακόμη και των πιο γενναιόδωρων συντάξεων και προσβλέποντας σε αυξήσεις μισθών. Όμως ο μόνος τρόπος για να καταστεί λιγότερο επίπονη η διαδικασία προσαρμογής είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές ώστε να αντισταθμίσουν την αναπόφευκτη μείωση της κατανάλωσης. Το εισόδημά μας δεν θα μειωνόταν τόσο πολύ αν μπορούσαμε να πουλήσουμε σε ξένους προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να καταναλώνουμε οι ίδιοι. Χάρη στα Μνημόνια, αυτό ήδη συμβαίνει σε κάποιο βαθμό με την απελευθέρωση των μισθώσεων κατοικιών σε ξένους που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Χρειάζονται όμως πολλές περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να παράγουμε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που άλλες χώρες θέλουν να αγοράσουν.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει ελάχιστη προσπάθεια να προωθήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Αντίθετα, η Ελλάδα υποβαθμίστηκε φέτος στις διεθνείς κατατάξεις ανταγωνιστικότητας. 
Η κυβέρνηση συμφωνεί με τον ΠτΔ ότι η λιτότητα είναι το πρόβλημα, και ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη αυξήσεις μισθών και συντάξεων, επιστρέφοντας δηλ. στις πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση. Δυστυχώς δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αν δεν καταλάβουμε τα αίτια που την προκάλεσαν και δεν σταματήσουμε να αναζητούμε ευθύνες στους άλλους».



Δείτε τώρα και την άποψη του Γιώργη του Κουρή που βγάζει την Κόντρα η οποία στηρίζει τον Τσίπρα όσο η ΑΥΓΗ και η Εφημερίδα των Συντακτών μαζί:

ΕΦΤΑ χρόνια που κάνουμε τα «καλά παιδιά» και όλες οι μέχρι σήμερα μνημονιακές κυβερνήσεις λένε ναι σε όλα, όσα μας διατάσσουν οι δανειστές, στο Θεό που πιστεύετε, πιστεύει κανείς σας ότι κερδίσαμε τίποτε;

ΑΚΟΜΑ και ο Αλέξης που προσπάθησε να τους πει ΟΧΙ, τι έγινε;

ΤΟΝ κλείσανε σε ένα δωμάτιο – τον βάλανε… τιμωρία – επί ΔΕΚΑΕΦΤΑ ώρες και του έθεσαν οι απατεώνες τοκογλύφοι, που είναι πιο αδίστακτοι από τους παλιούς μαχαιροβγάλτες της Λαχαναγοράς, το δίλημμα: νεαρέ ή υπογράφεις το 3ο μνημόνιο, ή σου πτωχεύουμε όλες τις τράπεζες και χάνουν οι Έλληνες, όλες τις καταθέσεις τους και όταν γυρίσεις στην Αθήνα αν τολμήσεις να γυρίσεις, θα σε περιμένουν έξαλλοι στο αεροδρόμιο οι Έλληνες, που θα έχουν χάσει όλοι τους τα λεφτά τους για να σε ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ σαν το Χριστό…

ΑΣΦΑΛΩΣ θα θυμάστε ότι στη διάρκεια των 17 εφιαλτικών ωρών, που κάθισε στην ουσία… ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ο Πρωθυπουργός μας, τρεις φορές σηκώθηκε να φύγει από το… Δεσμωτήριο, αλλά έτρεξε και τον γύρισε πίσω ο Τουσκ…

ΚΑΤΩ από αυτές τις ΑΓΡΙΕΣ συνθήκες υπέκυψε ο Αλέξης και υπέγραψε και αυτός, κάτω από την ΠΙΕΣΗ και των ξένων και της Ελληνικής αντιπολίτευσης, που τον βομβάρδιζαν με δηλώσεις, τράβα και υπέγραψε ό,τι θέλεις και φέρτο να το ψηφίσουμε στη Βουλή – όπως και τα ψήφισαν όλα – για να μην χαθεί η Ελλάδα…

ΑΝ η αντιπολίτευση του έλεγε ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ τίποτε και αν 1-2 εκατομμύρια Έλληνες είχαν πάει στο αεροδρόμιο την ημέρα που ξεκίνησε το ταξίδι για να κουβεντιάσει με τους δανειστές τοκογλύφους και του φώναζαν: «Πρόσεξε… μην υπογράψεις κανένα νέο μνημόνιο και ό,τι θέλει ας γίνει», είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έβαζε ποτέ την τζίφρα του…

ΑΛΛΑ ο κόσμος τον άφησε ΜΟΝΟ.
Η αντιπολίτευση του φώναζε να… ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ για να… σωθούμε και οι ξένοι του είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, ενώ οι δημοσκοπήσεις κατά 80% έλεγαν να παραμείνουμε στο ευρώ, δηλαδή στα μνημόνια!

ΤΟ μόνο σφάλμα του Αλέξη ήταν πώς δεν είπε το ΟΧΙ
Αλλά σας ρωτάμε μπροστά σε τόσο μεγάλες ευθύνες, ΠΟΙΟΣ από εμάς θα έλεγε ΟΧΙ δεν υπογράφω και ό,τι θέλει ας γίνει … κανένας!

ΤΟ πρόβλημα όμως είναι, ότι ενώ όλες οι κυβερνήσεις μας, από τότε που ο Γιωργάκης μας βούλιαξε και μας έβαλε στα μνημόνια, υπογράφουν τα πάντα, ΦΩΣ από πουθενά δεν βλέπουμε… Αντιθέτως μάλιστα τα πάντα χειροτερεύουν στη χώρα και οι ξένοι μας ζητάνε πάλι νέους φόρους και νέες μειώσεις συντάξεων.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ έχουμε τη γνώμη ότι ήρθε η ώρα, να τα πούμε έξω από τα δόντια στους δανειστές μας: «Ως εδώ και μη παρέκει…».

ΑΝ δεν μας διαγράψουν το χρέος, γιατί η πρότασή τους να μειωθεί το χρέος κατά 21% το 2060 ύστερα από 44 χρόνια, είναι σκέτη ΚΟΡΟΪΔΙΑ, γιατί το 2060 ούτε κανένας από εμάς και από αυτούς θα ζει και είναι πλέον σίγουρο ότι ούτε η Ευρώπη θα υφίσταται με τη σημερινή μορφή της και φυσικά δεν θα υπάρχουν σε καμία χώρα χρέη… Θα έχουν χαθεί κράτη και λαοί μαζί, με τα χρέη τους, αφού μέχρι τότε γύρευε πόσοι πόλεμοι, πόσες χώρες θα έχουν εξαφανιστεί και πόσοι λαοί θα αντέξουν στα φοβερά μελλούμενα που έρχονται…

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ο Αλέξης θα πρέπει τώρα να ζητήσει πλήρη διαγραφή του χρέους, που μας φόρτωσαν οι απατεώνες δανειστές, για να ανασάνουμε και να φτιάξουμε την οικονομία της χώρας, διαφορετικά να σηκωθούμε και να φύγουμε και από την Ευρωζώνη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

ΟΤΑΝ ένα άρρωστο τον έχει κόψει η πνευμονία, με… ασπιρίνες δεν πρόκειται να σωθεί… γιατί αυτό ακριβώς κάνουν εδώ και 7 χρόνια οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές στον τόπο μας.

ΜΑΣ έχουν μπάσει στο χειρουργείο και αντί να κοιτάξουν να μας σώσουν κοιτάνε πως θα μας… ξεκάνουν για να… πουλήσουν τα όργανα του πεθαμένου, μπας και καλύψουν τα τοκογλυφικά δάνεια που του είχαν δώσει…  kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template