Ελευθερία Ζούρου: Πλατφόρμα ενός εκατομμυρίου ευρώ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μάιος 2013. Διαβάζω σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας που παρουσιάζει τους νικητές του 3ου Διαγωνισμού για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα:
"Πέμπτο χρηματικό βραβείο αξίας €1.500 απονεμήθηκε στην ομάδα των κ.κ. Κωνσταντίνου Παπαλεξανδρή και Ελευθερίας Ζούρου για την πρότασή τους με τίτλο «DOCTORANYTIME.GR. Το σημείο συνάντησης γιατρού και ασθενή, ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να κλείσει ραντεβού online».

Το doctoranytime.gr είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και χωρίς κόστος τρόπος να βρει κανείς τον κατάλληλο γιατρό για εκείνον και να κλείσει ραντεβού μαζί του online την ίδια στιγμή. Παράλληλα μπορεί να κρατάει το ιατρικό του αρχείο συγκεντρωμένο ώστε να έχει πλήρη έλεγχο της υγείας τους. Το doctoranytime.gr ήταν μια ιδέα που προέκυψε έπειτα από προσωπική ανάγκη να κλείσω ραντεβού με γιατρό".

Μετά από 3 και πλέον χρόνια η Ελευθερία Ζούρου – μόνη στο τιμόνι της εταιρείας που η ίδια κράτησε στον αφρό στις δύσκολες μέρες- μπορεί να νιώθει πολλαπλά δικαιωμένη και υπερήφανη.

Η εταιρεία που δημιούργησε στο Βέλγιο – την πρώτη εκτός της Ελλάδος- και η οποία διαχειρίζεται την καινοτομική πλατφόρμα 
doctoranytime.gr κατάφερε να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ. Την είδηση "ψάρεψαν" οι συνάδελφοι στο διαδίκτυο και η Ελευθερία Ζούρου την επιβεβαίωσε. Ετσι, το newmoney.gr είχε μια καλή πρωτιά. Η είδηση που δημοσιεύθηκε "έλεγε" τα εξής: " Η δίδυμη αδελφή στο Βέλγιο της ελληνικής startup Doctoranytime επικεφαλής της οποίας είναι η Ελευθερία Ζούρου, ένα απο τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της ελληνικής σκηνής της νέας επιχειρηματικότητας, κατάφερε να συγκεντρώσει σε ένα γύρο χρηματοδότησης ζεστό χρήμα 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Σήμερα, με βάση τα δεδομένα η βελγική Doctoranytime που έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητες της μόλις εδώ και λίγους μήνες έχει πετύχει να αναδειχθεί σε leader στις online κρατήσεις για ραντεβού με γιατρούς.

Μόλις σε 5 μήνες με 1000 γιατρούς διαθέσιμους στο δίκτυο που έχει δημιουργήσει η Ελευθερία Ζούρου και το επιτελείο της αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της δυναμικής που έχει η ελληνική startup σκηνή αλλά και του αποθέματος εξωστρέφειας και διεύρυνσης της δραστηριότητας της στη διεθνή αγορά".

Ένα χρόνο μετά την βράβευση της η Ελευθερία Ζούρου παραχωρεί μια συνέντευξη στο συνάδελφο Ανδρέα Γιαννόπουλο (περιοδικό Metropolis – Απρίλιος 2013) και εκεί αποκαλύπτει το πως και το γιατί της ιδέας που έγινε ...πλατφόρμα: " Σε ένα από τα ταξίδια αυτά, και συγκεκριμένα στην Ουγκάντα, πήρε και την οριστική απόφαση να ξεκινήσει τη λειτουργία του doctoranytime.gr.
Όπως μου εξηγεί ήταν ήδη 30 ετών, είχε εργαστεί για 10 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες, είχε πάρει την εμπειρία που χρειαζόταν, αλλά είχε δώσει κιόλας σημαντικό χρόνο από τη ζωή της και πολλή ενέργεια.

«Ολα αυτά ήθελα να τα αλλάξω και να κυνηγήσω το όνειρό μου, να δημιουργήσω δηλαδή την εταιρεία μου που θα λειτουργούσε με τον τρόπο που θα εξέφραζε τις αξίες μου και τις αρχές μου, δίκαια, ευχάριστα και ανταποδοτικά. Και ήμουν σίγουρη ότι ο πολύπαθος χώρος της υγείας ανταποκρινόταν σε αυτά τα κριτήρια».

Η ιδέα βέβαια της είχε μπει στο μυαλό αρκετό καιρό πριν, όταν χρειάστηκε να κλείσει ραντεβού με γιατρούς για να κάνει ορισμένες προληπτικές εξετάσεις.

«Ο φόρτος εργασίας και το πρόγραμμά μου, αλλά και ο τρόπος που είναι οργανωμένο το σύστημα υγείας και δεν επιτρέπει εκείνη τη στιγμή που θα το σκεφτείς να κλείσεις το ραντεβού σου, έκαναν αυτή την απλή φαινομενικά ανάγκη να εξελιχθεί σε δίμηνη διαδικασία». Αρχισε λοιπόν να σκέφτεται με ποιο τρόπο θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να γίνει η ζωή όλων λίγο πιο εύκολη. Οπως εξάλλου μου λέει, «εκείνος που τελικά αποφασίζει να βάλει την υγεία του σε προτεραιότητα δεν θέλει και άλλα ψυχολογικά φορτία πέραν αυτού που σου προκαλεί ούτως ή άλλως η ιδέα του να πας στο γιατρό».

Κρίτων Αγραφιώτης
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template