Ντύθηκε μοναχός ο Κώστας Πρέκας!!!

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ο δημοφιλής ηθοποιός φοράει ράσα και θα ανεβάσει σε παράσταση-μονόλογο τη ζωή, τις διδαχές και τις θείες σκέψεις του
αγιορείτη μοναχού.Με έναν ρόλο-πρόκληση ετοιμάζεται να αναμετρηθεί ο Κώστας Πρέκας, ο οποίος γίνεται... άγιος προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Ο δημοφιλής ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον άγιο Παΐσιο σε παράσταση που θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο στο νέο καλλιτεχνικό στέκι του, το θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο συγκλονιστικός μονόλογός του, σε συνδυασμό με τη μεταμόρφωσή του στον αγιορείτη μοναχό που ανακηρύχθηκε άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οπως αποκαλύπτει ο ηθοποιός στην «Espresso», πρόκειται για μια σοβαρή δουλειά, την οποία -προειδοποιεί- αν τυχόν κάποιοι σπεύσουν να ειρωνευτούν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κοροϊδέψουν τον εαυτό τους. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι με αυτό το έργο θα ξεσηκωθούν οι Ελληνες και μαρτυρά πως θα ανοίγει την παράσταση με το «Πάτερ Ημών» και θα την κλείνει με τον εθνικό ύμνο! Το έργο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο ηθοποιός, είναι βασισμένο σε κείμενο του συγγραφέα, δικηγόρου και αρθρογράφου Μιλτιάδη Βιτάλη και περιλαμβάνει τις διδαχές και τις θείες σκέψεις του αγίου Παϊσίου, που επιθυμεί με πολύ ζήλο να τις «ζωντανέψει» στη σκηνή.

«Φωτισμένη προσωπικότητα»

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο θρησκευτικό έργο, έναν μονόλογο ο οποίος είναι γραμμένος από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει από κοντά τον άγιο Παΐσιο. Προσωπικά, έχω μελετήσει και από μόνος μου τον βίο και τον λόγο του αγίου μέσα από ντοκουμέντα, τα οποία έχουν περιέλθει στα χέρια μου και μετά από προσεκτική έρευνα έχω συλλέξει. Ο Παΐσιος ήταν μια φωτισμένη προσωπικότητα, την οποία θα προσεγγίσω πνευματικά και μόνο. Εμφανισιακά θα προσπαθήσω να έρθω στα... μέτρα του χρησιμοποιώντας γένια και φορώντας ένα απλό ένδυμα σε σκούρο χρώμα με σανδάλια ή και χωρίς αυτά. Από σκηνικής πλευράς θα υπάρχει η καλύβα όπου έζησε» μας αποκαλύπτει και αντιδρά με το γνώριμο ύφος του, όταν του λέμε ότι ίσως κάποιοι θεωρήσουν πως το ανέβασμα ενός τέτοιου έργου αποτελεί ιεροσυλία, αφού ένας ηθοποιός τολμά να υποδυθεί έναν άγιο. «Ιεροσυλία; Αποκλείεται! Οσο για το ότι θα υποδυθώ έναν άγιο, έχω να πω ότι είμαι ταυτισμένος με τις πνευματικές αρχές και αυτό το έχω αποδείξει. Πέρα, όμως, από τη θεατρικότητα, θα προσεγγίσω τον ρόλο και με την πίστη στον Θεό που με χαρακτηρίζει. Δεν είναι αρκετά αυτά για να μπορέσω να ερμηνεύσω αυτήν τη θεία μορφή; Απλά, όλους αυτούς που θα σπεύσουν να εκφραστούν αρνητικά γι' αυτήν τη δουλειά θα τους καλέσω να έρθουν στο θέατρο να δουν την παράσταση για να νιώσουν κι εκείνοι το άγιο πνεύμα του Παϊσίου, να συνετιστούν
με την όλη πορεία του αλλά και να ονειρευτούν κι εκείνοι, ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν. Αν, δε, με ειρωνευτούν, δεν θα ειρωνευτούν κανένα άλλον, παρά μόνο τον εαυτό τους» λέει ο ηθοποιός. Τον ρωτήσαμε τι στοχεύει ο ίδιος να εισπράξει το κοινό από την εν λόγω παράσταση και η απάντησή του ήταν... καταπέλτης: «Θα ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός! Διότι θα ανοίγω την παράσταση με το “Πάτερ Ημών” και θα την κλείνω με τον εθνικό ύμνο. Θα ξεσηκωθούν οι πάντες».

«Η οργή των νεκρών»

Στα θεατρικά σχέδια του Κώστα Πρέκα για τις σεζόν 2018-2019 είναι και το ανέβασμα του θεατρικού έργου «Η οργή των νεκρών» του Βαγγέλη Παπαδόπουλου, που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων. «Θα είμαι στο θέατρο Αυλαία για τα επόμενα 10 χρόνια. Είναι το 13ο κατά σειρά θέατρο που φτιάχνω και νομίζω ίσως πως είναι το τελευταίο θέατρο της καριέρας μου. Μεγάλωσα στον Πειραιά κάνοντας όνειρα και γυρίζω σε αυτήν την πόλη σε μια ηλικία που έχω πραγματοποιήσει πάρα πολλά από τα όνειρά μου. Επιστρέφω λοιπόν σε αυτή την αγαπημένη πόλη για να καταθέσω ό,τι έμαθα μέχρι σήμερα και, όταν έρθει η ώρα, να της πω ένα μεγάλο αντίο. Ο Πειραιάς είναι πόλη που λάτρεψα» μας λέει ο ίδιος πολύ συγκινημένος.

INFO

Αυτήν την περίοδο ο Κώστας Πρέκας ανεβάζει στο θέατρο Αυλαία τρεις παραστάσεις. Το κοινωνικό έργο «Η ληστεία» της Ειρένας Ιωαννίδου - Αδαμίδου (Τετάρτη και Πέμπτη), την κωμωδία «Ο χορός του έρωτα» του Μιχάλη Μαστόρου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και το μυθολογικό δράμα «Δαίδαλος και Ικαρος» του Γιάννη Κουλάκη (κάθε Κυριακή στην παιδική σκηνή, στις 11.30).

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια.


Συγκλονιστικό απόσπασμα για τους πουλημένους πολιτικούς

Ο Κώστας Πρέκας παραχώρησε αποκλειστικά στην «Espresso» ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το θεατρικό έργο, το οποίο έχει ως «πρωταγωνιστή» τον άγιο Παΐσιο. «Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Ελληνες. Κλαίω την Ελλάδα, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα, για να σωθεί, πρέπει όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της να φύγουν, όπου κι αν βρίσκονται. Να πάνε εξορία, να φύγουν. Να τσακιστούν... Να φύγουν, γιατί οι παρόντες μολύνουν. Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Τα ξεπούλησαν οι άχρηστοι. Οι ανίκανοι πολιτικοί... Πατρίδα, θρησκεία, ορθοδοξία, ιδεολογία, αρχές, αξίες, ιδανικά, αξιοπρέπεια, φιλότιμο. Τώρα έχουμε πνευματικό πόλεμο. Μαίνεται ο πόλεμος παντού στη βασανισμένη και λεηλατημένη πατρίδα μας. Πρέπει να είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μπροστάρης. Δίνω με χαρά τη ζωή μου για την πατρίδα. Τι μασόνοι υπάρχουν! Τι σατανιστές! Τι άθεοι και τόσοι άλλο πλανεμένοι! Πόσοι δαιμονισμένοι, αγριεμένοι, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, φανατικοί έρχονται εδώ στο κελί μου για να τους επισφραγίσω την πλάνη τους. Θέλουν να τους πω και μπράβο για όλα όσα κάνουν.

Για να φύγουν αναπαυμένοι και ήρεμοι. Για να συνεχίσουν τα ίδια και χειρότερα. Ενα απέραντο τρελοκομείο γίναμε. Το κλίμα στην εποχή μας είναι πολύ θολό, γιατί ακόμη και οι άνθρωποι της Εκκλησίας παρασύρονται σε λάθη, σε παραλείψεις. Ξεγελιούνται ακόμη και ιεράρχες από τις ψευτοαγάπες του πανθρησκευτικού ανακατέματος. Κάποιοι θρησκευτικοί ταγοί τα έχουν βάλει όλα στο μίξερ του οικουμενισμού, της πανθρησκείας. Εντυπωσιάζονται από τις αερολογίες του Πάπα της Ρώμης και ξεχνούν τα πάντα. Αρχίσαμε να μιμούμαστε ανόητα ό,τι πιο σάπιο και άχρηστο έρχεται από την πλανεμένη Δύση. Αυτό είναι καταστροφικό, είναι αίρεση, προδοσία. Ξέρω, χριστιανοί μου, που ήρθατε προσκυνητές στο Περιβόλι της Παναγίας και κάνατε τόσο κόπο να φτάσετε μέχρι το κελάκι μου, πως όλοι έχετε βάσανα, προβλήματα, ανησυχίες. Πολλοί, όμως, έχετε συνέχεια τον νου σας στην Πόλη, την Αγια-Σοφιά. Δεν θα κουραστώ να σας λέω πως το ποθούμενο σιγά σιγά πλησιάζει, έρχεται. Οι πύλες της Βασιλεύουσας, της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχτούν τα επόμενα χρόνια το πεπρωμένο της ελληνικής φυλής».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template