Μπιλ Γκρος: Τα δισεκατομμύρια δεν τον γλίτωσαν από το διαζύγιο

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Να εγκαταλείψει τον συνιδρυτή της Pimco, Μπιλ Γκρος, επιθυμεί η επί 31 συναπτά έτη σύζυγός του επικαλούμενη στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε, αγεφύρωτη
ασυμφωνία χαρακτήρων.
Η αίτηση διαζυγίου δεν περιέχει καμία άλλη λεπτομέρεια, ενώ αναφέρεται πως η Sue Gross δεν έχει ιδέα για το ύψος της κοινής τους περιουσίας. Πάντως, η περιουσία του Gross ανέρχεται, σύμφωνα με το Bloomberg, σε 2,1 δισ. δολάρια, ενώ οι δυο τους ήταν συνέταιροι σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που έχει μοιράσει σχεδόν 800 εκατ. δολάρια για διάφορους σκοπούς: 40 εκατ. δολ. δόθηκαν για την ίδρυση της Σχολής Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, άλλα 38 εκατ. δολάρια δόθηκαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και άλλα 23,5 εκατ. στο Πανεπιστήμιο Duke.



Το ζευγάρι σε παλιές - καλύτερες - στιγμές

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1985 και για τον Bill Gross ήταν ο δεύτερος γάμος. O 72χρονος μεγιστάνας ήταν συνιδρυτής της Pimco που δημιουργήθηκε το 1971 και μέχρι το 2014, οπότε και παραιτήθηκε, ήταν ο επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Αποχώρησε όταν ήρθε σε διαφωνία με άλλα στελέχη της εταιρείας.

Αυτή τη στιγμή, έχει τα ηνία του fund ομολόγων ύψους 1,7 δισ. δολ. Janus , ενώ πέρυσι μήνυσε την για «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια»ισχυριζόμενος ότι εκδιώχθηκε από την εταιρεία που δημιούργησε εξαιτίας κάποιων συναδέλφων που δεν ληθελαν να καταβάλουν μπόνους 200 εκατ. δολ.

Από την πλευρά της Sue Gross το διαζύγιο έχει αναλάβει η δικηγόρος Laura Wasser, της Wasser, Cooperman & Mandles, γνωστή από διάσημα διαζύγια του Λος Αντζελες, μεταξύ αστέρων και των συζύγων τους, όπως Angelina Jolie, Britney Spears, Maria Shriver και Kim Kardashian.

Στη νομοθεσία της Καλιφόρνια, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν εντός γάμου θεωρούνται κοινή περιουσία και μοιράζονται στη μέση, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο προγαμιαίο συμφωνητικό.


Ο Gross αγόρασε αυτό το σπίτι από τη Jennifer Aniston
piti
«Στη Νέα Υόρκη είναι διαφοιρετικά, η κατανομή είναι πιο δίκαιη. Όχι όπως εδώ που μπορεί να κάθεσαι στον καναπέ σου όλη μέρα, ο σύζυγός του να δουλεύει μέχρι το βράδυ και στο τέλος να παίρνεις εσύ τα μισά...», αναφέρει η Wasser.

Πάντως, όπως είπε ο Gross σε μια συνέντευξη, η σύζυγό του διηύθυνε στην ουσία τη φιλανθρωπική οργάνωση καθώς αφιέρωνε μεγάλο μέρος του χρόνου της.

Δηλώσεις είχε κάνει παλιότερα και για τον γιο του, για τον οποίο είχε αποκαλύψει ότι ήταν ένα από τα πρώτα «παιδιά του σωλήνα» της Καλιφόρνιας που γεννήθηκε το 1988. Εχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, που τώρα είναι γύρω στα 40.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template