ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΗ-Ο εραστής σκότωνε ενώ ο ξαδελφος κρατούσε τσίλιες.ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Ελληνα
πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία. Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, έχουν συλληφθεί.

Ο αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho έχει ομολογήσει ότι εκείνος δολοφόνησε τον Αμοιρίδη, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής που ηγείται της έρευνας Εβαρίστου Πόντσι, χαρακτηρίζοντας «τραγική» και «άνανδρη» τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

Πέραν της συντρόφου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια), τα οποία θα έδινε η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη 30 μέρες μετά το έγκλημα.

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι ήρθαν στα χέρια με τον Αμοιρίδη και ότι πυροβόλησε τον πρέσβη ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, η αστυνομία όμως έχει διαφορετική εκδοχή, καθώς όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει δείχνουν ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα.

Για την ακρίβεια η αστυνομία εκτιμά ότι το «έγκλημα πάθους» είχαν προσχεδιάσει η σύντροφός του, ως εγκέφαλος μάλιστα, και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.
Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις, τη Δευτέρα η Φρανσουάζ είχε φύγει από το σπίτι με την 10χρονη κόρη της για έχει άλλοθι. Ο αστυνομικός μπήκε μέσα για να δολοφονήσει τον πρέσβη, ενώ ο ξάδερφός του κράταγε τσίλιες.

Οταν η Φρανσουάζ υπέθεσε ότι ο άντρας της θα ήταν πλέον νεκρός επέστρεψε στο σπίτι μαζί με το παιδί! Εβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια. Ο εραστής της ανέλαβε να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να το απομακρύνει.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ξάδερφό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν. 




Αφού μπουν, μένουν μέσα τρεις ώρες και στη συνέχεια ο Sergio φεύγει μόνος με αυτοκίνητο και επιστρέφει με τα πόδια. Αργότερα και συγκεκριμένα στις 3.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνεργοί απομακρύνουν το πτώμα του πρέσβη.

Από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι σατανικοί εραστές ισχυρίζονται ότι ο πρέσβης ήταν βίαιος, μέθυσος και κακοποιούσε τη Φρανσουάζ. Αυτό όμως το καταρρίπτουν ακόμα και η μητέρα και η αδερφή της.

Οι δύο γυναίκες δηλώνουν εξοργισμένες και λένε ότι το ζευγάρι δεν καβγάδιζε.

«Δεν τσακώνονταν ποτέ. Ο πρέσβης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος» λέει η αδερφή της δολοφόνου.
Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, η οποία τρέμει συνεχώς, όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ και δηλώνει: «Είναι εφιάλτης. Θα ξυπνήσω και τίποτε από αυτά δεν θα έχει συμβεί».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πρέσβης και η Φρανσουάζ έμοιαζαν ευτυχισμένοι και ζούσαν μία έντονη κοινωνική ζωή, με πολλά ταξίδια στην Ελλάδα, ενώ λάτρευαν να πηγαίνουν σε πάρτι.

Ο Βραζιλιάνος αστυνομικός που δολοφόνησε τον Κυριάκο Αμοιρίδη


Η Φρανσουάζ και ο Αμοιρίδης ήταν μαζί 15 χρόνια και είχαν μία κόρη 10 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες η Φρανσουάζ με τον εραστή της, ζούσαν μία πολύ έντονη σχέση και έφταναν σε σημείο να κάνουν σεξ μέσα στο σπίτι, ενώ ο Αμοιρίδης κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι η δολοφονία του πρεσβευτή του προκάλεσε βαθιά θλίψη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του διπλωμάτη, τους φίλους του και στον λαό της Ελλάδας. Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία του πρεσβευτή εξέφρασε με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Αμοιρίδης είχε υπηρετήσει ως γενικός πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπήρξε επίσης πρεσβευτής στη Λιβύη από το 2012 ως το 2016, όταν ανέλαβε πρεσβευτής στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τον Εβαρίστου Πόντσι η ακριβής αιτία του θανάτου του πρεσβευτή δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί διότι ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό του σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημά του.

Η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι. Η δολοφονία χαρακτηρίζεται άλλο ένα βαρύ πλήγμα για το Ρίο, τέσσερις μήνες αφότου φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εγκληματικότητα στην πόλη αυξάνεται και η Πολιτεία είναι αντιμέτωπη με μεγάλα χρέη, γεγονός που οδηγεί συχνά σε καθυστερήσεις της πληρωμής των μισθών των δημοσίων λειτουργών και ακόμη και των αστυνομικών.

Στην περιοχή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο δρουν ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διαθέτουν πολιτικές διασυνδέσεις, αλλά και ένοπλες ομάδες που αποτελούνται συχνά από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας. Οι ομάδες αυτές εκβιάζουν κατοίκους και επιχειρηματίες ζητώντας χρήματα για να τους προσφέρουν προστασία έναντι των συμμοριών. Έχουν αποκτήσει τέτοια δύναμη που συχνά προσεταιρίζονται πολιτικούς στους οποίους υπόσχονται τις ψήφους ολόκληρων συνοικιών με αντάλλαγμα την ατιμωρησία τους.   protothema.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template