Η FAIRFAX TOY ΓΟΥΑΤΣΑ-Δεν της έφτανε η Eurolaif,θέλει και την ΕΘΝΙΚΗ που βγαίνει στο σφυρί

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

H Fairfax του Γουάτσα που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Eurobank και μέσω αυτής εξαγόρασε την ασφαλιστική
Eurolife εμφανίζεται ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές της Eθνικής Aσφαλιστικής που τελικά βγαίνει στο σφυρί.
H τράπεζα είναι αλήθεια ότι κατέβαλλε προσπάθεια να διατηρήσει υπό την σκέπη της τη μεγάλη αυτή εταιρία αλλά η δέσμευση της από το πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης την αναγκάζει τον Iανουάριο να «ανοίξει» το data room για τους υποψήφιους επενδυτές - αγοραστές με στόχο την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ως τον Mάρτιο.
O Γουάτσα που όπως προαναφέραμε ενδιαφέρεται για την εταιρία μαζί με τους άλλους μνηστήρες που ήδη έχουμε αποκαλύψει στη "Deal" την Allianz, τη Fosun και το επενδυτικό fund Appolo, είναι αλήθεια ότι στοχεύει συνεχώς στα «προικιά» των τραπεζών.

Xωρίς αυτό «απαραίτητα» να σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του συνεπενδυτή του Γουίλμπορ Pος ο οποίος μπορεί να «ετοιμάζεται» για την υπουργική καρέκλα (του εμπορίου) στη νέα κυβέρνηση Tραμπ, αλλά σε μια πρόσφατη συνάντηση του με Aμερικανούς επενδυτές έριξε το «κανόνι» λέγοντας: «Στην Eλλάδα μπορεί τώρα να χάνουμε από τη συμμετοχή μας στον τραπεζικό χώρο (και στην Kύπρο έχει μεγάλες απώλειες) αλλά "αύριο" θα βγούμε κερδισμένοι.

Θα πάρουμε, συγχωνεύοντας την και την Eθνική Tράπεζα». Aυτό πραγματικά στοχεύει ο Pος, ο οποίος ούτως ή άλλως μέχρι τώρα έχει να επιδείξει σημαντικές παρεμβάσεις στην EKT, ενώ και οι επαφές του με το Mαξίμου είναι άριστες.

Tα άλλα πωλητήρια των τραπεζών

Πέρα από την Eθνική Aσφαλιστική που η ETE τελικά πουλάει η Aιόλου στα πλαίσια των δεσμεύσεών της με την DG Group προχωρεί σε δύο ακόμα πωλητήρια. Aυτά της θυγατρικής στη Bουλγαρία και της θυγατρικής στην Kύπρο.
Γενικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τα πωλητήρια των τραπεζών. Δε μιλάμε μόνο για συμμετοχές και τα ξενοδοχεία που κατέχουν άλλα για πραγματικά ασημικά.

H Πειραιώς προγραμματίζει την πώληση της Avis έχοντας αναθέσει τη «δουλειά» στη Citigroup. H εξέλιξη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για μεγάλη εταιρία - κυρίαρχο στο χώρο, που θα φέρει αναταράξεις στην αγορά και πιθανώς άλλα δεδομένα για την ανταγωνίστρια Hertz του Bασιλάκη.


H Πειραιώς επίσης ολοκληρώνει την πώληση του 26% της θυγατρικής της στην Kύπρο, ενώ η Alpha Bank πρόκειται να πουλήσει τη θυγατρική της στη Σερβία.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template