ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ-14.000 αφηνιασμένοι Ισλαμιστές περικύκλωσαν την Deir ez-Zor

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

14.000 αφηνιασμένοι Ισλαμιστές περικύκλωσαν Deir ez-Zor,ενω η Ρωσική αεροπορία με nono stop αεροπορικούς βομβαρδισμούς
προσπαθεί να ελέγξει την

κατάσταση.Τα τέρατα του Ισλαμικού κράτους θυσιάζονται στο όνομα του αιμοχαρούς θεού τους γίνονται κομάντο αυτοκτονίας.Οι στιγμές είναι δραματικές αυτή την ώρα...
Σύμφωνα με το al-Mayadeen TV οι τρομοκράτες της Daesh περικύκλωσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir ez-Zor στη ΒΑ Συρία.


Το κανάλι αναφέρει ότι οι τρομοκράτες κατάφεραν να προσεγγισουν την αεροπορική βάση αποκτώντας τον έλεγχο του ζωτικού εδάφους που νωρίτερα είχε θέσει υπό τον έλεγχό του ο στρατός.



Η αεροπορική βάση της Deir ez-Zor είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του συριακού στρατού στο δρόμο προς την πόλη,
To afp μεταδίδει ότι το Ισλαμικό Κράτος πέτυχε τη Δευτέρα ν΄απομονώσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο από τις υπόλοιπες κυβερνητικές συνοικίες της πόλης της Deir ez-Zor, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή και τη γνωστή ΜΚΟ.
Οι τζιχαντιστές πέτυχαν αυτήν προέλαση στην3η επίθεση κατά του τομέα. Η περιοχή της Deir ez-Zor γειτνιάζει με το Ιράκ και είναι πλούσια σε αέριο και πετρέλαιο.
« Οι τρομοκράτες της Daech έκοψαν το δρόμο μεταξύ των συνοικιών της Deir ez-Zor κια του στρατιωτικού αεροδρομίου « ,ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Στρατιωτική συριακή πηγή είπε στο AFP ότι η ISIS πήρε τον έλεγχο των θέσεων του στρατού στα δυτικά τ΄αεροδρομίου κόβοντας έτσι το δρόμο που συνδέει πόλη αεροδρόμιο. « Οι μονάδες του στρατού πραγματοποιούν μια αντεπίθεση για ν΄αποπειραθούν την ανάκτηση των θέσεων », πρόσθεσε.
Στον δυτικόκυβερνητικό τομέα της πόλης ζουν 100.000 άτομα σύμφωνα με τον ΟΗΕ και εκτέινεται σε 20 km2, σύμφωνα με το γεωγράφο Fabrice Balanche, ειδήμονα στη Συρία.

Το (OSDH), αναφέρει ότι οι μάχες συνεχίζονται.Οι τζιχαντιστές πέτυχαν να « διαιρέσουν τις ζώνες που είναι υπό τον έλεγχο του κράτους σε 2 μέρη « , πρόσθεσε.

14.000 τζιχαντιστές συμμετέχουν σε αυτή τη μαζική επίθεση.Το sana αναφέρει οτι δεκάδες τρομοκράτες της ISIS σκοτώθηκαν στην πόλη της Deir Ezzor.Ο ρεπόρτερ του στη Deir Ezzor είπε ότι στρατός σκότωσε 18 ξένους τρομοκράτες της ISIS εκ των οποίων ο σαουδάραβας Abu Abdullah.

Σφοδρές μάχες και μέτωπα σε κάποιες συνοικίες όπως Hawiqa, Sinaa, παλίο αεροδρόμιο ,όρος Jabal Tharda και Panorama.

Ο στρατός και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας πέτυχαν ν΄απωθήσουν μια μεγάλη επίθεση χθες το βράδυ του Ισλαμικού Κράτους στο νοσοκομείο Assad εξαναγκάζοντάς τους τρομοκράτες ν΄α ναδιπλωθούν προς το όρος Tharda.

Συριακή και ρωσική αεροπορία επιτέλεσαν επιδρομές σε θέσεις της ISIS σε Jabal Tharda και περιοχή Panorama.


Προηγουμένως ο στρατός απέκρουσε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκε στις συνοικίες al-Roshdiye,al-Huweiqa,al-Sina’ah βιομηχανική ζώνη, al-Movazafin, al-Jabileh, al-Amal,Μονάδα 137.
Αν και σκοτώθηκαν πολίτες στι συνοικίες Al-Qusour και al-Jourah λόγω των ρουκετών της ISIS η οργάνωση απέτυχε ν΄αποκομίσει οφέλη σε al- Rawad πλησίον της Baghiliyah και σε Jafrah πλησίον του αεροδρομίου.

Ο συριακός στρατός χθες το βράδυ εξαπέλυσε μια δυνατή αντεπίθεση για ν΄ανακτήσει αρκετά σημεία από την (ISIS) στο κυβερνείο της Deir Ezzzor.


M΄εμπροσθοφυλακή τη Δημοκρατική Φρουρά ο στρατός ανέκτησε πολλές θέσεις που οι ισλαμιστές είχαν ακαταλάβει κοντά στο αεροδρόμιο της Deir Ezzor, στο κοιμητήριο και το νοσοκομείο Al-Assad.
Στη συνεέχαι της αντεπίθεσης ο στρατός πέτυχε νά νοίξει το δρόμο ανεφοδιασμού του αεροδρομίου της Deir Ezzor, ανακτώντας τα απωλεσθέντα σημεία στο βορρά της αεροπορικής βάσης.
Οι τζιχαντιστές έστειλαν ενισχύσεις.

Η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 40 επιδρομές τις τελευταίες 8 h κατά πλειοψηφία στις θέσεις της ISIS στο όρος Thardeh.
Οι μάχες συνεχίζονται μη αλλαγή στο χάρτη ελέγχου σύμφωνα με φιλοκυβερνητική πηγή.
H φιλοαντιπολιτευόμενη πλευρά μιλά τώρα για επίθεση σε εργοστάσιο κεραμεικών στο δρόμο ανεφοδιασμού αν ακαι είναι ανεπιβεβαίωτη η πληροφορία.
Το sana αναφέρει ότι μια μονάδα του στρατού κατέστρεψε ένα κρησφύγετο της λεγόμενης «al-Hisba », το οποίο ανήκει στην ISIS στη συνοικία αλ-Labed στην πόλη al-Mohssen στην ανατολική ύπαιθρο της Deir Ezzor, σκοτώνοντας αρκετούς τυνήσιους τρομοκράτες.
Τελευταίες πληροφορίες μιλούν για μάχες στο κοιμητήριο της π΄λολης κοντά στην αεροπορική βάση. στοιχεία απο dimpenews.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template