ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΝΕΑ-ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ:Έλληνες σε 21 χρόνια και βλέπουμε θα πέσει η ανεργία σας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Έλληνες σε 21 χρόνια και βλέπουμε θα πέσει η ανεργία σας μας λέει ο Πολ Τόμσεν κατά την αποχώρησή του.Όπως γράφει το
kourdistoportocali του Ανδρέα Μπόνιου :
O Πολ Τόμσεν αποχαιρέτησε τους μελλοθάνατους Ελληνες. Από την Ουάσιγκτον, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe’s Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, εκτίμησε ότι σε 21 χρόνια θα κατορθώσει η Ελλάδα να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα. Τόσο καλά νέα. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ποιο θα είναι το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, καθώς οι συγγραφείς της θα έχουν και την ανάμνηση των Κοριών στην διάρκεια της σύνταξής της.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, εκτίμησε ότι σε 21 χρόνια θα κατορθώσει η Ελλάδα να ρίξει την ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα.
Από την Ουάσιγκτον, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Europe’s Growth Challenge» του οικονομολόγου Άντερς Άσλουντ, ο κ. Τόμσεν τόνισε πως η Ιταλία θα χρειαστεί 12 χρόνια, η Πορτογαλία 10 και η Ισπανία έξι, ώστε να μειώσουν την ανεργία τους στα επίπεδα της περιόδου 2001-2007. Σημείωσε πως σε αυτές τις χώρες, η διαρθρωτική ανεργία είναι υψηλή, ο πληθωρισμός χαμηλός και το χρέος σε αυξημένο.
Για την ανεργία στην Ευρωζώνη, ο κ. Τόμσεν είπε ότι, βάσει εκτιμήσεων του ΔΝΤ,ανέρχεται σε περίπου 10%, με τη διαρθρωτική ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8%.



Καθώς ο πρωθυπουργός διάβαζε το παραπάνω σχόλιο του Τόμσεν εκνευρίστηκε. Επρεπε να αντιδράσει. Ενα non paper δεν ήταν αρκετό. Τηλεφώνησε στον (έκπτωση 53% για το Φαληρικό Μέτωπο) Φώτη Μπόμπολα.

–Φώτη, θέλω μέσα από τις σελίδες της ένδοξης εφημερίδας σου, το ΕΘΝΟΣ, να στείλω ένα μήνυμα στον Τόμσεν. Δώσε εντολή να ετοιμάσουν το σχετικό πρωτοσέλιδο.

Γράφεις;


-Οσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη…

-Ναι, ναι Πρόεδρε…Θα πάρω και τον Βασίλη τον Μουλόπουλο να σε κάνει πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ αλλά και στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος. Θα προσθέσω μάλιστα τα εξής εάν συμφωνείς:

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός ευρωπαϊκών τειχών, έστειλε χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. O πρωθυπουργός, περιγράφοντας με ενάργεια μέσα σε λίγες λέξεις τους κινδύνους που κρύβουν για τη χώρα οι κυνικές αναφορές του Πολ Τόμσεν και προαναγγέλλοντας μπαράζ πρωτοβουλιών για την αναχαίτιση πιθανών σκοπιμοτήτων από την πλευρά του Ταμείου.

.Ναι, ναι Φώτη γαμάτο είναι…Πούσαι βάλε και καμμιά καλή φωτογραφία μου_όχι σαν αυτές που βάζει ο Θέμος ο κομιστής…  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template