Όμιλος Χατζηλαζάρου: Με 30 εκατ. νέο 5άστερο στη Ρόδο

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Με ορίζοντα ολοκλήρωσης πριν το «άνοιγμα» της θερινής σεζόν του 2018, ξεκινά τώρα η νέα επένδυση του ομίλου Χατζηλαζάρου στη Ρόδο. Τ
ο ύψος της επένδυσης αντιστοιχεί στα πέριξ των 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια και δανεισμό.
Η εκκίνηση των εργασιών πραγματοποιείται τώρα δεδομένου ότι η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού, έδωσε προ ημέρων το «πράσινο φως», εγκρίνοντας την άδεια δόμησης για το έργο, κατόπιν και των σχετικών εγκρίσεων που είχαν προηγηθεί από το δήμο Ρόδου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Πρόκειται για τη νέα 5άστερη μονάδα που θα αποτελέσει και το έκτο, κατά σειρά, ξενοδοχείο με την υπογραφή της οικογένειας Χατζηλαζάρου, με καταγωγή από το νησί.


Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα κατασκευασθεί στην περιοχή Κιοτάρι της Ρόδου, σε ιδιόκτητο ακίνητο 62 στρεμμάτων, 4,5 χλμ από τον οικισμό της Λίνδου και 52,5 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου. Το συγκρότημα, κατασκευάζεται με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, θα είναι δυναμικότητας 500 κλινών και θα περιλαμβάνει ακόμη αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, εστιατόρια κ.τ.λ..

Σύμφωνα με τη διοίκηση του κ. Χατζηλαζάρου, η εταιρεία επικεντρώνεται, ως προς τις επενδύσεις της, επί του παρόντος, στην περιοχή της Νότιας Ρόδου. Σημειώνεται εδώ ότι ο όμιλος, εν έτει 2014, ήταν μεταξύ αυτών που είχε υποβάλει προσφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την αξιοποίηση των πολυσυζητημένων εκτάσεων στην περιοχή Αφάντου Ρόδου (με πλειοδότες τελικά τον όμιλο Μ. Αγγελιάδη και την Aegean Sun Investments), μία παραχώρηση, η οποία ακόμη βρίσκεται στον «αέρα», μετά την εμπλοκή με το υπουργείο Πολιτισμού πέρυσι την άνοιξη και τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεννόησης μεταξύ επενδυτών και υπουργείου.

Η νέα μονάδα τώρα στη Ρόδο έρχεται μετά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στα πέντε έτερα ξενοδοχεία της οικογένειας κάτω από την «ομπρέλα» των «Η Collection Hotels», συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.600 δωματίων: το 4 αστέρων Rodos Princess, από τα πρώτα all inclusive ξενοδοχεία της Ρόδου στις αρχές της δεκαετία του '90, το Princess Sun επίσης 4 αστέρων, το 4άστερο Lindos Princess Beach Hotel με 584 δωμάτια, το Princess Andriana Resort & Spa με 391 δωμάτια και Σουίτες, 51 με ιδιωτική πισίνα και το Boutique 5, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2012 και διαθέτει 44 δωμάτια. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (2015), ο όμιλος συγκαταλέγεται στους πλέον κερδοφόρους εγχώριους ξενοδοχειακούς ομίλους, με μία συνολική κερδοφορία για το 2015 στα 9,5 εκατ. ευρώ.



Rodos Princess Beach



Princess Andrianna



Boutique 5



Lindos Princess
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template