ΝΑΥΤΙΛΙΑ-4 πλοία VLGC’s αποκτά η Dryships Inc του Γ.Οικονόμου

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

4 πλοία VLGC’s αποκτά η Dryships Inc του Γ.Οικονόμου.Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν τα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,η Dryships Inc. ανακοίνωσε τη συμφωνία με
εταιρείες που ελέγχονται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Γεώργιο Οικονόμου, για την εξάσκηση δικαιωμάτων απόκτησης τεσσάρων πλοίων VLGC’s, μεταφοράς LPG τα οποία ναυπηγούνται από την Hyundai Heavy Industries. Τα τέσσερα πλοία πρόκειται να ναυλωθούν με μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα.

Οι όροι των δικαιωμάτων προβλέπουν ότι η Dryships θα έχει στη διάθεσή της τέσσερα ξεχωριστά δικαιώματα διάρκειας τριών μηνών για την απόκτηση καθενός εκ των τεσσάρων πλοίων, στην τιμή των $83,5 εκατ. Εφόσον ασκηθούν και τα τέσσερα δικαιώματα το συνολικό κόστος κτήσης των πλοίων θα ανέλθει στα $334 εκατ. ενώ τα αναμενόμενα έσοδα των ναυλοσυμφώνων προβλέπεται να ανέλθουν σε $390 εκατ. Τα δικαιώματα λήγουν στις 4 Απριλίου 2017 και οι παραδόσεις των πλοίων προγραμματίζονται για τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Ήδη το πρώτο δικαίωμα εξασκήθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφορά το 1ο πλοίο, το οποίο θα παραδοθεί τον Ιούνιο, με το 25% της τιμής απόκτησης του να καταβάλλεται εντός του Ιανουαρίου. Το ναυλοσύμφωνο για το εν λόγω πλοίο έχει διάρκεια πέντε ετών με δικαίωμα επέκτασης για άλλα τρία έτη από αντισυμβαλλόμενη πετρελαϊκή εταιρεία, με αναμενόμενα έσοδα $54 εκατ. που δύνανται να ανέλθουν σε $92,7 εφόσον αυξηθεί η διάρκεια του ναυλοσυμφώνου.

Η συναλλαγή εγκρίθηκε από τα ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της εταιρείας και στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις μεσιτών.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την απόκτηση των εν λόγω πλοίων με ίδια κεφάλαια, με την μη αναληφθείσα πίστωση από την Sifnos Shareholders και μέσω έκδοσης νέων μετοχών.

Εφόσον αποκτηθούν, τα πλοία θα διαχειρίζεται η TMS Cardiff Gas, συμφερόντων του κ. Οικονόμου.


Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς που ολοκληρώσαμε μια συμφωνία που μας επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στη ρευστότητά μας. Πιστεύουμε στις μακροχρόνιες προοπτικές της αγοράς των gas carriers. Έχοντας το option απόκτησης τεσσάρων αδελφών πλοίων πολύ υψηλών ποιοτικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών με μικρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης και για τα οποία υπάρχουν ήδη ναυλοσύμφωνα, μας παρέχει τη μοναδική ευκαιρία να εισέλθουμε στο χώρο των LPG πατώντας σε στέρεα βάση για περαιτέρω επέκταση. Εφόσον η εταιρεία επιλέξει να ασκήσει οποιοδήποτε από τα εν λόγω options, η κάθε απόκτηση πλοίου θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα της εταιρείας και θα μας δώσει ορατή και απτή ρευστότητα σε όρους αγοράς.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template