Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ενίσχυση πωλήσεων σε μια φθίνουσα αγορά

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Με αύξηση των εσόδων της κατά 2% με 3% έκλεισε το 2016 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, επίδοση που είναι ικανοποιητική δεδομένων των
εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά μπύρας. Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις απώλειες η εταιρεία, που εξακολουθεί να αποτελεί τον leader στην αγορά μπύρας, σχεδιάζει νέα προϊόντα για το 2017 και παράλληλα συνεχίζει να εξετάζει τις ευκαιρίες ενίσχυσης της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένονται οι συνεργασίες που προανήγγειλε χθες ο κ. Ζωούλλης Μηνά.

Συρρικνώθηκε η αγορά της μπύρας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Ζωούλλης Μηνά η αγορά μπύρας συρρικνώθηκε το 2016 σε σύγκριση με το 2015 κατά 13%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να παρατηρούνται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τούτο αποδίδεται στην αύξηση του ΕΦΚ στην μπύρα, αλλά και στην αύξηση συνολικά των φορολογικών επιβαρύνσεων που περιορίζουν το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, δεν είναι καλές ούτε για το έτος που μόλις ξεκίνησε με τον επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να προβλέπει περαιτέρω υποχώρηση της αγοράς και για το 2017.
H παράταση του θρίλερ «Μαρινόπουλος»
Αρνητικά συμβάλλει, εξάλλου, η παράταση του θρίλερ «Μαρινόπουλος». Ο κ. Μηνά δεν παρέλειψε να εκφράσει την έκπληξή του για την καθυστέρηση στην έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη συμφωνία εξυγίανσης της "Μαρινόπουλος", προσθέτοντας ότι αν και οι πωλήσεις μπύρας που γίνονταν στην αλυσίδα αυτή έχουν κατανεμηθεί σε άλλες αλυσίδες, σημαντικό ποσοστό αυτών έχει χαθεί.

Νέα Deals

Οι κινήσεις, πάντως, που κάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον για την αγορά κάθε άλλο παρά αμυντικές μπορούν να χαρακτηρισθούν. Ο κ. Μηνά υποστήριξε ότι «η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα»
και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «βρίσκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο νέων συμφωνιών συνεργασίας που θα ανακοινώσει σύντομα», χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες.
Επιπλέον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιθυμεί να προχωρήσει στην παραγωγή μηλίτη, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, κάτι βεβαίως που προϋποθέτει την κατάργηση ή τουλάχιστον την τροποποίηση του αναχρονιστικού νόμου 2963/1922.

Διερεύνηση για αύξηση εξαγωγών

Η εταιρεία τέλος διερευνά τις δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών της στο πρότυπο της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί το 2015 με το μητρικό όμιλο Heineken N.V. για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας. Σήμερα οι εξαγωγές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της.dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template