«Ρήμαξαν» πολλά χαρτοφυλάκια διαμεσολαβούντων, άδειασαν τσέπες, τους κατέστρεψαν το κύρος, τους έκαναν «ζητιάνους» με δάνεια…

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Με προμήθειες πείνας καλούνται να ζήσουν οι εναπομείναντες διαμεσολαβούντες στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά,
χωρίς άλλα όνειρα παρά μόνο με αγωνία και ανασφάλεια, ότι χειρότερο για πωλήσεις ασφαλειών και ανθρώπους που κρατάνε τσάντα! Γύρω τους οι άνεμοι των αλλαγών στροβιλίζουν τα όνειρά τους σα φύλλα φθινοπωρινά. Η κιτρινάδα του φθινοπώρου ήρθε γι’ αυτούς νωρίτερα.

Σε γκρίζο καθεστώς συμβάσεων και με έντονο ανταγωνισμό από τις εταιρίες με πολλά τιμολόγια Internet και εκπτώσεων ανεξέλεγκτων η νέα παραγωγή συνεχώς ελαττώνεται και οι αποχωρήσεις στην πενταετία της κρίσεως έκαναν προβληματική την καριέρα και το επάγγελμα και τις δομές των εταιριών. Δυστυχώς κάθε πώληση Internet κάνει μικρότερο το εισόδημα του ασφαλιστή για τον οποίο δήθεν χύνουν δάκρυα υποκρισίας αρκετές εταιρίες και σύλλογοι.

Από παντού και όλη την Ελλάδα φθάνουν παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισαν αρκετές εταιρίες πριν εγκαταλείψουν το επάγγελμα του ασφαλιστή. «Ψέματα, υποκρισίες, απειλές και καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων εφάρμοσαν οι εταιρίες και η δική μου για να μου πάρουν το χαρτοφυλάκιο σε στιγμές αδυναμίας και τώρα που τα σκέφτομαι έκανα λάθος που δεν τους πήγα στα δικαστήρια, αλλά και πάλι πού είχα λεφτά να τα βγάλω πέρα» μου είπε ένας εξαιρετικός πρώην ασφαλιστής. «Να μη τα χαρούν αυτοί οι συνάδελφοι που τα πήραν με δηλώσεις στα ΚΕΠ... ασ’ τα δε θέλω να τα θυμάμαι».

Ένας άλλος σε μεγάλο νησί μας είπε «ότι ντρέπεται να πει ότι εκπροσώπησε εταιρία που δεν είναι εντάξει με τις συμβάσεις της»…

«Υπέγραφα με καλή πίστη, που να ξέρω, και αυτοί με έδεναν χειροπόδαρα»
είπε ένας άλλος.

«Έστελναν γράμματα σε πελάτες και με ξεφτίλιζαν με τα λόγια τους και τα δήθεν για να πάρουν την υπογραφή να τα δώσουν σε άλλους τα συμβόλαια που μάτωσα να τα κάνω και που πολλές φορές τα πλήρωνα από την τσέπη πριν τα εισπράξω...»
μας δήλωσε ένας άλλος.

«Ποια νούμερα είναι σωστά; Ανακυκλώνουν τα συμβόλαια στην εταιρία που δούλεψα και μου μαύρισαν τη ζωή. Γυρίστε 10 χρόνια πίσω και μετρήστε τι δήλωναν για νέα δουλειά και τι χαρτοφυλάκια έχουν σήμερα. Τίποτα! Τα ίδια και τα ίδια! Και κάποιοι φίλοι και οικογένειες τα μοιράζονταν από αυτούς που έφευγαν ή έδιωχναν! Τα ξέρετε αλλά δεν τα γράφετε! Τα πιο πολλά βραβεία και κύπελλα είναι για λίγους για να μη μιλάνε οι πολλοί που τάχατες δεν αξίζουν! Γιατί δεν αξίζει το τίμιο συμβολαιάκι μου που προστατεύει μια οικογένεια; Άσε, τους πήραμε είδηση...» είπε ένας άλλος.

Πριν πολλά χρόνια ένας διευθυντής υποκαταστήματος λίγο πριν το χειρουργείο όταν τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο δακρυσμένος μου είχε πει «...φίλε, δε νομίζω να βγω ζωντανός από την περιπέτεια, ίσως να μπορείς να πεις καμιά κουβέντα για το παιδί μου να συνεχίσει το έργο μου». Έφυγε από τη ζωή, έφυγε και το έργο του και το σπλάχνο του δε βρήκε συμπαράσταση... Βρέθηκαν πολλοί ψεύτες και προδότες να «σκορπίσουν» το χαρτοφυλάκιο και... τη μνήμη του την ασφαλιστική.

Αγνώμονες συνεργάτες, κόλακες, ανάξιοι, δουλοπρεπείς συνεργάστηκαν σε βάρος συναδέλφων, κατέστρεψαν χαρτοφυλάκια, έκλεψαν ξένο ιδρώτα και κάποιοι άδικα με άτιμο τρόπο υπέκλεψαν περιουσία ξένη.
Πολλές δικαστικές διαμάχες μαρτυράνε αυτά που γράφουμε και καμιά απόφαση δεν υπάρχει εναντίον στελεχών εταιριών για τα λάθη τους. Πώς γίνεται σε τόσες αγωγές να μην υπάρχει και μια από ασφαλιστική εταιρία εναντίον στελέχους για τη βλάβη της εταιρίας;

Φοβάμαι να γράψω και για περιπτώσεις που κάποιοι έσβησαν στην περιφρόνηση και τα νοσοκομεία με βαριές αρρώστιες τιμωρημένοι ίσως από Θεία Δίκη επειδή δεν εξηγούνται κάποια ερωτήματα με άλλη άποψη!

Ποιος να ξέρει τι ιστορίες έγραψαν τα βιβλία της Θείας Δικαιοσύνης στα σκοτεινά μυστικά των 60 και πλέον εταιριών που έκλεισαν, των δοσοληψιών, των συνεργών στελεχών και των νέων ιδιοκτητών αυτού του πλούτου που μεταβιβάστηκε εδώ και εκεί και που μόνο κάποιοι εκκαθαριστές ΔΕΝ εκκαθάρισαν μέχρι τέλους!

Το ψέματα και τα δημοσιεύματα από Μέσα Επικοινωνίας που ΔΕΝ έχουν ονόματα και ιδιοκτήτες και για μια πενταετία «αποπροσανατολίζουν» και «ντοπάρουν» με ψευδή στοιχεία και ημιμάθεια ή αμάθεια ήταν ακόμα μια «προδοσία» για τους διαμεσολαβούντες. Πολλά στελέχη έδιναν και δίνουν στοιχεία και την φάτσα τους και «σοφίες» σε μέσα που δεν έχουν ταυτότητα αλλά «κατακλύζουν» καθημερινά την επικαιρότητα κατακρημνίζοντας το ηθικό πρώτης γραμμής «χάριν δημόσιων σχέσεων».

Ποιοι είναι αυτοί που αποφαίνονται για τα «ασφαλιστικά δρώμενα» αλλά χωρίς όνομα δημοσιογράφου και βέβαια χωρίς ταυτότητα και εγγραφή σε σωματείο ή ταμείο και χωρίς ταυτότητα ιδιοκτήτη; Τι σχέση έχουν με ιδιοκτήτες εταιριών; Ποια η νομιμότητά τους; Στις 17/8/2016 το nextdeal.gr δημοσίευσε κάτι που αναφέρει η Τράπεζα Ελλάδος για το site «enterpriseinsuranceclaim.com που περιείχε ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες...» (δείτε εδώ). Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Γιβραλτάρ υπογράμμιζαν ότι το site δεν είχε Διεύθυνση και αναφορά στους ιδιοκτήτες.
Δυστυχώς και στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια website στο χώρο χωρίς ταυτότητα που καθημερινά τα τροφοδοτούν στελέχη εταιριών χωρίς συναίσθηση της σοβαρότητας της δουλειάς τους και χωρίς να ρωτήσουν... Ίσως οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι να αγνοούν τις σχέσεις τους με την ενημέρωση και την αξία φήμης και προβολής της εταιρίας και με το τι πληροφορίες διαβάζει το προσωπικό τους.

Φήμες αναφέρουν ότι και στην Ελλάδα κυκλοφορούν ειδήσεις και πληροφορίες με «συγκεκριμένη μονομερή» πληροφόρηση και συνεργασίες άλλων sites που κλέβουν εργασία δημοσιογράφων που πληρώνουν ταμεία και εφορίες. Κάποιο άλλο site λένε ότι ανήκει στο περιβάλλον της εδώ enterprise.


Σε ελεύθερη διακίνηση ιδεών είμαστε, αλλά δικαιούμαστε να είμαστε αρνητικοί σε όσους «κρύβονται» χωρίς ταυτότητα και σε βάρος επαγγελματιών. Δυστυχώς, «μαύροι κωδικοί» κυκλοφορούν σε βάρος των νόμιμων και στις ασφάλειες αλλά και στην δημοσιογραφία...

Οι μάσκες υποκρισίας πέφτουν μία - μία και εταιρίες και πρόσωπα αποκαλύπτονται...

Οι διαμεσολαβούντες ΑΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ τα πάντα γύρω από όλα όσα τους αφορούν. Σιγά – σιγά όπως τα πολλά λιπαρά που βλάπτουν να τα κάνουν 10%, 6%, 2%, 0%!

Δε χρειάζονται ψέματα για να αντέξουν στην κρίση. Χρειάζονται αλήθειες. Χρειάζονται σεβασμό. Χρειάζονται αποτελέσματα για να βγάλουν χρήματα να ζήσουν αυτοί και η οικογένειά τους.

Να δουν προσεκτικά ποιοι είναι σωστοί ως άτομα και εταιρίες και να συνεργαστούν μαζί τους για να έχουν αύριο.

Να δουν ποιοι λένε ψέματα, ποιοι κατέστρεψαν ή καταστρέφουν δίκτυα πωλήσεων, να δουν, να συγκρίνουν, να ανατρέξουν λίγο στο παρελθόν κάποιων και το τι ήταν και τι έκαναν, αλλά και στις προθέσεις και σχεδιασμούς ώστε έγκαιρα να ανασχεδιάσουν τα δικό τους μέλλον και της οικογένειάς τους που θέλει ψωμί, παιδεία, λεφτά για ενοίκια, για ντύσιμο για σπουδές, για διακοπές, για αξιοπρέπεια.

Φίλοι διαμεσολαβούντες, μην επηρεάζεστε από άσχετους ή πονηρούς υποκριτές. Ξαναδείτε πως πουλάτε για να έχετε αποτελέσματα. Μην επηρεάζεστε από δασκάλους μη ασφαλιστές. Πουλήστε ανθρώπινα! Μη μιλάτε χωρίς ειλικρίνεια, επιφανειακά, δώστε προσοχή στους συνανθρώπους, φερθείτε τους όπως θα θέλατε να φερθούν οι άλλοι σε σας, ακούστε τους άλλους και αποφύγετε πολύωρους μονολόγους, δείξτε ποιοι είστε αληθινά, να είστε αγωνιστές για ακεραιότητα, με χαμόγελο, αποδείξτε ότι χαίρεστε τη ζωή και σέβεστε τους άλλους.

Όλες οι εταιρίες έχουν την τεχνική εκπαίδευση που χρειάζεστε και κάποιες κάτι ακόμα περισσότερο. Είναι στο χέρι σας η ζωή αν προσέχετε. Προσέξτε, λοιπόν και δουλειά με τιμιότητα! Δύσκολες οι εποχές, αλλά έχει ο Θεός για όλους! Καλό μήνα, καλό Σεπτέμβριο, καλό Φθινόπωρο! Ας γίνουν φύλλα φθινοπωρινά τροφή για την άνοιξη οι ως τώρα άτυχες εμπειρίες σας. Οι δουλειά του ασφαλιστή είναι μια μεγάλη αγάπη προς το συνάνθρωπο και όπως όλες οι αγάπες έχουν και σκαμπανεβάσματα όπως όλη η εποχή μας. Δουλέψτε για την άνοιξη! Όλοι οφείλουμε ευγνωμοσύνη και λουλούδια στα χέρια που κρατάνε τσάντες.

Ευάγγελος Σπύρου   nextdeal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template