ΑΙΓΙΟ-Συνελήφθη άνδρας που έβαλε φόλα και σκότωσε το σκυλί της γειτόνισσας του

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Στη σύλληψη ενός άνδρα, κατοίκου του χωριού Βαλιμίτικα Αιγίου Αχαΐας προχώρησε η Αστυνομία μετά
την καταγγελία μιας γυναίκας...
που είδε τον γείτονα της να αφήνει τροφή – όπως όλα δείχνουν δηλητηριασμένη – την οποία αφού έφαγε το σκυλί της πέθανε σε μερικά λεπτά στις 11 Ιανουαρίου
. Η σύλληψη του κατηγορούμενου για την εξόντωση του ζώου έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος αφού γίνει και η τοξικολογική εξέταση του δολώματος που ήταν συνδυασμός δηλητηρίου με… κριθαράκι.






Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» κάνει έκκληση σε όσους γνωρίζουν για την εγκληματική δράση του συγκεκριμένου άνδρα να επικοινωνήσουν μαζί τους και πράγματι κάποιοι ήδη το έχουν κάνει καθώς όπως αποδεικνύεται συστηματικά σκοτώνει τα ζώα της περιοχής με φόλες και κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα μαθαίνοντας ότι τελικά συνελήφθη.

«Τα Φιλαράκια» με αφορμή το έγκλημα και ό,τι ακολούθησε τονίζουν στην ανακοίνωση τους: «Μια κυρία, κάτοικος του χωριού Βαλιμίτικα κατήγγειλε το γείτονα της στην αστυνομία με την κατηγορία της δηλητηρίασης του σκύλου της.


Το σκυλάκι έκανε τη βόλτα του στη γειτονιά κοντά στο Θεατράκι κι η κοπέλα που το είχε, το περίμενε να γυρίσει για να το μαζέψει σπίτι, όταν είδε το γείτονά της στο δρόμο να σκύβει και να αφήνει κάτι ακριβώς μπροστά στη μάντρα του. Όπως μας ανέφερε, δεν πήγε το μυαλό της στο κακό, αλλά όταν βγήκε πάλι μετά από λίγα λεπτά να δει αν γύρισε, είδε το σκύλο να γλύφει κάτι στο ίδιο σημείο που είδε πιο πριν τον γείτονα.

Φώναξε το σκυλάκι, τον έβαλε στην αυλή και τότε παρατήρησε ότι αυτό άρχισε να έχει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, σιελόρροια, σπασμούς, ρίγη κι αστάθεια. Έτρεξε κατ’ ευθείαν εκεί και βρήκε ένα τάπερ που περιείχε υπολείμματα μαγειρευτής τροφής από κριθαράκι με αρκετή ποσότητα μαύρης σκόνης. Κι άρχισε αγώνα δρόμου για να σώσει το σκύλο της!!!

Δυστυχώς όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες, ο σκυλάκος κατέληξε μέσα σε μισή ώρα… Πέθανε με ένα φρικτό κι επώδυνο τρόπο, με σπασμούς, διάρροιες κι εμετούς, αφού η ποσότητα του φαγητού που έφαγε ήταν μεγάλη και το δηλητήριο ισχυρότατο! Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία χάνει σκυλί με τέτοιο τρόπο και πάντα υποψιαζόταν το συγκεκριμένο γείτονα ότι βάζει φόλες…


Αλλά μ’ αυτό το γεγονός ήρθε το ποτήρι και ξεχείλισε! Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν τελικά και η αγάπη για το ζώο υπερνίκησε το φόβο μη μπλέξει! Κατήγγειλε το γείτονα στην αστυνομία επώνυμα, κινήθηκε αυτόφωρος διαδικασία, ο γείτονας συνελήφθη, πέρασε αυτόφωρο και θα οριστεί δικάσιμος εντός των ημερών. Πάρθηκαν δείγματα από το ζώο, εστάλησαν με εισαγγελική εντολή στο Τμήμα Τοξικολογίας και Διατροφής Ζώων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών για τοξικολογική εξέταση και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Είναι γεγονός πως κανείς στο χωριό δεν έπεσε από τα σύννεφα για τον εν λόγω “κύριο”, μιας κι από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο συγκεκριμένος παινευόταν στα καφενεία για το πόσα ζώα έχει σκοτώσει και πολλοί φιλόζωοι της περιοχής τον κατονομάζουν σε ανώνυμες καταγγελίες και τον υποψιάζονται ως πρώτο ύποπτο για φόλες.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου 2016 δέχτηκε καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής με το όνομά του, που είναι και χαρακτηριστικά κακόηχο, ως ύποπτο για το θάνατο πολλών ζώων από φόλες στην περιοχή. Από φόβο μη μπλέξουν όμως και χωρίς αποδείξεις, δε μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω. Από πηγές της Αστυνομίας κι όταν έγινε η καταγγελία, μάθαμε ότι έχουν γίνει παράπονα στην αστυνομία από κάτοικο της περιοχής και του έχουν κάνει σύσταση στο παρελθόν.

Τα στόματα ανοίγουν σιγά - σιγά και μιλάνε…
Εμείς δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε ούτε να κατηγορήσουμε κανέναν. Αλλά είμαστε εδώ και δίπλα σε ανθρώπους που ξεπερνάνε το φόβο και τολμούν να αναφέρουν αυτά που ξέρουν, που σταματάνε να νιώθουν θύματα μιας παγιωμένης κατάστασης και προσπαθούν να την ανατρέψουν, να στείλουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για τον τόσο άδικο πόνο, να τελειώνει επιτέλους αυτή η σιωπή, που είναι συνενοχή κι υπόθαλψη εγκληματία στην ουσία.

Τέλος πια με την καραμέλα του φόβου! Αυτός που θέλει να κάνει κακό θα το κάνει, κι αν δεν τον σταματήσει κάτι, θα συνεχίσει να το κάνει… Είναι σημαντικό να ορθώνουμε το ανάστημά μας σε τέτοιου είδους υπανθρώπους και να μην τους αφήνουμε να τη γλιτώνουν κάθε φορά! Τα στόματα ανοίγουν δειλά - δειλά κι ήδη εμφανίστηκαν κάποιοι μάρτυρες που κατέθεσαν επώνυμα στην αστυνομία αυτά που ξέρουν για τον εν λόγω “κύριο”.

Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟ 2696032320, Ή ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ, Ή ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Επίσης καλούμε τον πρόεδρο της κοινότητας Βαλιμιτίκων να επικοινωνήσει μαζί μας στο παραπάνω τηλέφωνο και να βοηθήσει με όσα ξέρει ως τοπικός άρχοντας. ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΜΙΛΗΣΤΕ! ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Ως Φιλοζωικός Σύλλογος θα σταθούμε δίπλα στην κυρία που δίνει τον δικό της αγώνα για να αποδοθεί τιμωρία και να επέλθει δικαίωση για τις τόσες αδικοχαμένες ψυχές και ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ “ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΙ” κι ας έχει κι άλλα ζώα! Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει στην αστυνομία και στις αρχές όλα τα στοιχεία που έχουμε για την υπόθεση. Επιπλέον καλούμε όλους τους φιλόζωους της πόλης μας να παρευρεθούν στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης (θα ανακοινωθεί σύντομα), να ενώσουμε τις φωνές μας για κάτι καλύτερο. Ας είναι ο χαμός του Μπρούνο ο τελευταίος κι ας γίνει το εφαλτήριο και η σημαία για την καταδίκη των υπεύθυνων κι άλλων παρόμοιων περιπτώσεων! ΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ… Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας!» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.    zoosos.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template