Δικαστικό «πράσινο φως» στο deal διάσωσης της Μαρινόπουλος

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Έπειτα από σημαντική καθυστέρηση που απειλούσε να τινάξει στον αέρα την ίδια τη συμφωνία μεταξύ τραπεζών και Σκλαβενίτη εκδόθηκε σήμερα η
πολυαναμενόμενη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους ενώ η δικαστική απόφαση αναμενόταν ως τα Χριστούγεννα προκειμένου να κινηθούν όλα ομαλά. Ωστόσο η δικαστική καθυστέρηση είχε αρχίσει να προκαλεί κλυδωνισμούς και τώρα η όλη διαδικασία θα πρέπει να τρέξει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Εξάλλου τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές. Σημειώνεται ότι η συμφωνία για την ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ επιμεριζόταν ως εξής: 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, 15 εκατ. ευρώ η Σκλαβενίτης και 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος.

Με βάση το αρχικό business plan που έχουν καταστρώσει οι πιστώτριες τράπεζες με τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη διετία το δίκτυο της θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το 1 δισ. ευρώ, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων που έκανε στο τέλος του 2015.
Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας έχει συμφωνηθεί μεταξύ Σκλαβενίτη και τραπεζών να γίνει αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της νέας εταιρείας, όπως θα έχει προκύψει από τη μεταφορά των υποχρεώσεων. Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα ενισχυθεί με 362 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες με εγγύση του Σκλαβενίτη και παράλληλα θα λάβει ακόμη 125 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον Σκλαβενίτη, προκειμένου να εξοφληθουν οι προμηθευτές. newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template