Ο όμιλος Βασιλάκη διασώζει εξαγοράζοντας τις Hyundai και KIA στην Ελλάδα!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ο όμιλος Βασιλάκη που ελέγχει τις εισηγμένες Aegean και AutoHellas και πολλές άλλες εταιρείες εισαγωγής-εμπορίας αυτοκινήτων,
αναλαμβάνει τη διάσωση-εξυγίανση των εταιρειών αντιπροσώπευσης-εισαγωγής- εμπορίας των αυτοκινήτων Hyundai και KIA.

Εισφέροντας 20 εκατ. ευρώ σε αύξηση κεφαλαίου, αποκτά το 70% των εταιρειών «Hyundai Hellas Π&Ρ Δάβαρη» και «Autodeal Π&Ρ Δάβαρη ABEE», οι οποίες είχαν προσφύγει στο άρθρο 106β και μπαίνουν σε καθεστώς εξυγίανσης.

Η αρχική συμφωνία είχε γίνει τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τώρα, μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ομίλου Βασιλάκη, της οικογένειας Πάνου Δάβαρη που ελέγχει τις δύο εταιρείες και των πιστωτριών τραπεζών. Το deal υλοποιείται με τη συναίνεση των δύο κορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών.


Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, η εταιρεία Darasco του ομίλου Βασιλάκη θα κατέχει 70% των μετοχών, ενώ ο Πάνος Δάβαρης θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.

Το deal θα συνδυασθεί με αναδιάρθρωση δανεισμού και εσωτερική αναδιοργάνωση των δύο εταρειών.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός τους ανέρχεται σε 109 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, εφορία, ΙΚΑ κ.ά. προσεγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει γενναίο κούρεμα υποχρεώσεων και πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων προς απόκτηση ρευστότητας. Ο όμιλος Βαιλάκη θα παράσχει επιπλέον βραχυχρόνια χρηματοδότηση.

Το σχέδιο εσωτερικής αναδιοργάνωσης προβλέπει αυστηρή αξιολόγηση του προσωπικού και έρευνα για τη βιωσιμότητα των κάθετων μονάδων που ανήκουν στις δύο εταιρείες (Hyundai και KΙΑ).

Ελέγχει ακόμη την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, της οποίας είναι βασικός μέτοχος.


Η «Hyundai Hellas Π&Ρ Δάβαρη» ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 από τους Πάνο και Ρίτσα Δάβαρη. Αρχικά ανέλαβε την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της Hyundai. Αργότερα διευρυνε τις δραστηριότητες της, αναλαμβάνοντας και την αντιπροσώπευση της επίσης κορεάτικης μάρκας KΙΑ, η οποία είχε εξαγορασθεί από τη Hyundai.

Αποκτώντας τον έλεγχο των δύο αντιπροσωπειών, ο όμιλος Βασιλάκη θα ενισχύει τη θέση του στον κλάδο.

Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Βασιλάκη αντιπροσωπεύει ήδη στην ελληνική αγορά τις αυτοκινητοβιομηχανίες SEAT και Saab (μέσω των εταιρειών ΤΕΧΝΟΚΑΡ και Saab Vacar αντίστοιχα). Είναι leader στον κλάδο ενοικίασης-μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων, όπου δραστηριοποιείται μέσω της εισηγμένης εταιρείας Autohellas/Hertz.
Στο δυναμικό του ανήκουν επίσης οι εταιρείες Βελμάρ ΑΕΒΕ (εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής αυτοκινήτων Ford, Opel, SEAT, Saab, Volvo, Honda & Mitsubishi) και Autotechnica, που αντιπροσωπεύει τις Audi, SEAT και Hertz στη Βουλγαρία.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template