Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ-Εγραψε ιστορία ο Ρότζερ Φέντερερ κατακτώντας το Αυστραλιανό OPEN ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Δίνοντας την παράσταση της ζωής του ο Ρότζερ Φέντερερ κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά που ήθελαν φαβορί τον Ναδάλ και να
φτάσει στον 89ο τίτλο της καριέρας του και 18ο σε γκραν σλαμ, έπειτα από 3 ώρες και 37 λεπτά και να επανεθρονιστεί έπειτα από επτά χρόνια στη Μελβούρνη!

Σε ένα ματς με συνεχείς ανατροπές, ο Ελβετός αποδείχθηκε πιο ισχυρός πνευματικά και πήρε εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν του 2009, τότε που ο Ράφα κατάφερε να τον ταπεινώσει, αρνούμενος να το παραχωρήσει δεύτερο διαδοχικό τίτλο σε γκραν σλαμ, έπειτα από εκείνον και του επικού τελικού του Γουίμπλεντον το 2009.

Ο Ρότζερ Φέντερερ βελτίωσε το ρεκόρ του σετ τελικού γκραν σλαμ σε 18-10, και το head to head με το Ναδάλ 12-23, με τον τελευταίο να προηγείται μακράν.


Το ματς ήταν πραγματικά για γερά νεύρα, με συνεχείς ανατροπές και τους δύο τενίστες να αγωνίζονται λυσσαλέα για κάθε πόντο.

Ο Φέντερερ έχοντας πανηγυρίσει τελευταίο τίτλο γκραν σλαμ το 2012 στο Γουίμπλεντον, αναζητούσε την κούπα που θα τον επανέφερε στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης και στις συνειδήσεις του κόσμου.

Το πέτυχε βγάζοντας με τη σειρά εκτός τους Μέλτσερ (Αυστρία), Ρούμπιν (ΗΠΑ), Μπέρντιχ (Νο 10 - Τσεχία), Νισικόρι (Νο 5 – Ιαπωνία), Μίσα Ζβέρεφ (Γερμανία) και Βαβρίνκα (Νο 4 – Ελβετία).

Η νίκη αυτή στα 35 του τον καθιστά τον δεύτερο γηραιότερο κάτοχο γκραν σλαμ μετά τον Κεν Ροουζγουόλ, ο οποίος είχε πανηγυρίσει το Αυστραλιανό Όπεν το 1972 στα 37 του χρόνια.


Σε ότι αφορά στο ματς προηγήθηκε στο πρώτο σετ με μπρέικ στο 4-3 και κλείνοντάς το με 6-4. Η απάντηση του Ναδάλ ήταν άμεση, κατακτώντας το επόμενο με 3-6, έχοντας κάνει δύο μπρέικ 0-2, και 0-4 με τον Φέντερερ να παίρνει το ένα μπρέικ πίσω, μειώνοντας σε 1-4.

Στο τρίτο σετ καταιγιστικός ο Φέντερερ κλείνει το σετ με 6-1 και ο Ναδάλ απαντά στο επόμενο με 3-6 οδηγώντας τη διαδικασία στο 5ο σετ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του 4ου σετ, ο Ελβετός ζητά ιατρικό τάιμ άουτ και πηγαίνει στα αποδυτήρια. Με την έναρξη του 5ου και καθοριστικού σετ ο Φέντερερ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του σπάει το σερβίς του Ναδάλ έχοντας χάσει προβάδισμα 3-4, 0-40 και 4 μπρέικ πόιντς. Έφτασε στο 5-3 και σέρβιρε για το 6-3, με τον Ναδάλ να σβήνει το πρώτο championship point στο τελευταίο γκέιμ. Η νίκη σφραγίστηκε για τον Φέντερερ μετά το επιτυχημένο challenge που έκανε στον τελευταίο πόντο.



Σε ότι αφορά στα στατιστικά ο Φέντερερ είχε 20 άσους έναντι 4 του Ναδάλ και με τους δύο παίκτες να έχουν από 3 διπλά λάθη.

Σε ότι αφορά στα μπρέικ πόιντς ο Ελβετός είχε ποσοστό 3% 6/20 με τον Ναδάλ 4/17 και 73 γουίνερ έναντι 35 του Ναδάλ.

Ναδάλ: «δούλεψες πολύ για να φτάσεις έως εδώ και είμαι χαρούμενος για σένα»
Παίρνοντας το λόγο μετά την απονομή ο φιναλίστ του φετινού Αυστραλιανού Όπεν είπε: «Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον Φέντερερ και την ομάδα του είναι θαυμάσιος ο τρόπος που παίζει έπειτα από τόσο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Σίγουρα δούλεψες πολύ για να φτάσεις έως εδώ και είμαι χαρούμενος για σένα.
Ήταν ένας καλός μήνας για μένα, για πρώτη φορά στην καριέρα μου έμεινα ένα μήνα στην Αυστραλία και διασκέδασα. Είναι μία υπέροχη χώρα με φανταστικούς ανθρώπους, οι οποίοι με υποστήριξαν πολύ. Όπου κι αν έπαιξα είχα απίστευτη υποστήριξη. Η Μελβούρνη είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου.
Είχα κάποιες δυσκολίες, αυτό δεν είναι νέο για εμένα, αλλά είναι πάντα δύσκολο όταν συμβαίνουν. Δούλεψα σκληρά για να είμαι εδώ και ήταν υπέροχο ματς και προφανώς ο Ρότζερ το άξιζε λίγο παραπάνω από εμένα.
Θα συνεχίσω να προσπαθώ, αισθάνομαι ότι επιστρέφω σε υψηλό επίπεδο και θα συνεχίσω να πολεμώ για το υπόλοιπο της σεζόν. Ελπίζω να επιστρέψω εδώ για να κρατήσω το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου γιατί δουλέψαμε σκληρά για πολλούς μήνες».


Φέντερερ: «Αν υπήρχε όμως θα ήθελα να την μοιραστώ με τον Ράφα»

 
Από την πλευρά του ο Ρότζερ Φέντερερ ομολόγησε ότι η ισοπαλία αν υφίστατο ως αποτέλεσμα θα ήταν το πιο δίκαιο. «Συγχαίρω τον Ράφα για μία μεγάλη επιστροφή, δεν νομίζω κανείς από τους δυο μας να πίστευε ότι θα ήμασταν ξανά στον τελικό γκραν σλαμ, το συζητούσαμε πριν από 5 μήνες στην ακαδημία του και θα ήμουν χαρούμενος ακόμη και να χάσω από σένα (σ.σ. είπε απευθυνόμενος στον Ναδάλ).

Το τένις είναι ένα σκληρό άθλημα, που δεν έχει ισοπαλία, αν υπήρχε όμως θα ήθελα να την μοιραστώ με τον Ράφα. Ξέρω ότι όλοι λένε ότι δουλεύουμε σκληρά. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ χωρίς να το διατυμπανίζω, γιατί υπάρχουν σκληροί παίκτες όπως ο Ράφα. Ευχαριστώ την ομάδα μου, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα κατάφερνα, αλλά τελικά το πέτυχα. Όλοι ήσασταν θαυμάσιοι και σας ευχαριστώ γι αυτό».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του απευθυνόμενος στην ομάδα του Ναδάλ είπε: «Αξίζετε την επιτυχία, να την κυνηγάτε και να την κερδίσετε, σας χρειάζεται το τένις για πολλά χρόνια ακόμη», δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση να επιστρέψει και του χρόνου στη Μελβούρνη.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template