ZUCKERBERG εναντίον FACEBOOK

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Κάθε χρόνο, ο ιδρυτής του facebook θέτει κάποιες προσωπικές προκλήσεις. Αυτή του 2017 περιέχει δημόσιο κρυφό μήνυμα.
Χρήστες των social media, ενημερωθείτε!
Πέρυσι ήθελε να τρέξει, συνολικά, 587 χιλιόμετρα. Το έκανε. Το 2015 να διαβάζει δύο βιβλία το μήνα. Νταν. Το 2014 να μάθει να ομιλεί την επίσημη μανδαρινική και το 2013 να δημιουργήσει το δικό του «Iron Man» project. Τσεκ. 


Για εφέτος, το προσωπικό του challenge είναι να επισκεφθεί και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και να γνωρίσει έναν τουλάχιστον άνθρωπο σε κάθε μία από αυτές -όχι με τη βιβλική έννοια του όρου, αλλά με τη σημασία του «ήπιαμε μαζί και έναν καφέ, ανταλλάξαμε και μερικές ουσιαστικές κουβέντες για το πώς ζούμε και κυρίως, πώς φανταζόμαστε το μέλλον».

Μέλλον, που αν συνεχιστεί να πορεύεται πάνω στα ψηφιακά μονοπάτια των social media, προβλέπεται ζοφερό. Το λέει και ο Mark Zuckerberg και το γράφει μάλιστα, αφού το πόσταρε στις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές του. 
Αντιγράφουμε, μεταφράζουμε και προσυπογράφουμε:


«Φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία. Για δεκαετίες, η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση μας έκαναν πιο παραγωγικούς στον διασυνδεδεμένο κόσμο. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλά οφέλη, αλλά σε πολλούς ανθρώπους έχει επίσης κάνει τη ζωή δύσκολη, καθώς συνέβαλε στην ισχυρότερη αίσθηση της διαίρεσης [να το πούμε «αλλοτρίωση» ή «αποξένωση» που το έχουμε κάνει και στην Έκφραση - Έκθεση;] σε σύγκριση με ό,τι άλλο έχω νιώσει στη ζωή μου. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αλλάξει το ''παιχνίδι'', έτσι ώστε να γίνει πιο λειτουργικό για όλους».

Τι θέλει να πει ο δισεκατομμυριούχος;
Τίποτα που δεν περνάει από το μυαλό του καθενός και καθόλου μα καθόλου πολύπλοκο: Σταματήστε τις ναρκισσιστικές αναρτήσεις για το πόσο υπέροχα περνάτε και κοιτάξτε να περάσετε πραγματικά όμορφα και εποικοδομητικά, περιορίζοντας κάποια πράγματα. 

Για παράδειγμα, τις φανταχτερές selfies από τα πεθαμένα πάρτυ στα οποία κοντέψατε να λιποθυμήσετε από ανία, τις παραληρηματικές αναρτήσεις για τα παιδιά σας (δεν γέννησε μόνο η Μαριώ το Γιάννη, λέει μια παροιμία), τις κοινοποιήσεις παρουσίας για «καφεδάκι στη Γλυφάδα» (σε λίγο θα μας πείτε ότι πήγατε και στον Εθνικό Κήπο) και όλα αυτά τα ματαιόδοξα σύνδρομα που χρήζουν θεραπείας. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα πολύ πολύ λιγότερο σε σχέση με πέρυσι και αποσυνδεθείτε και λιγάκι -δεν θα πάθετε τίποτα, ίσα ίσα που μπορεί να κερδίσετε και κάτι. Κάποιοι θα πιστέψουν ότι έχετε όντως και φυσική ζωή.
Καλή Χρονιά! 

Χαράλαμπος Νικόπουλος hommemagazine.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template