ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: 8 διάσημοι που δεν το παίζουν φίρμες και ζουν σαν απλοί άνθρωποι

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Δεν καυχιούνται όλοι οι εκατομμυριούχοι και οι διάσημοι για την υψηλή τους κοινωνική θέση ή τα χρήματά τους. Στον κόσμο μας υπάρχουν πολλά
τέτοια παραδείγματα, που ένα πρόσωπο που κατέχει μια υψηλή θέση, συνεχίζει να διατηρεί ένα μέτριο τρόπο ζωής.

Σας παρουσιάζουμε 8 τέτοιους ανθρώπους που εξακολουθούν να ζουν σαν απλοί άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιοι και διάσημοι.


Η πριγκίπισσα της Σουηδίας



Αυτή είναι η Madeleine, πριγκίπισσα της Σουηδίας. Και ναι, η ίδια καθαρίζει τις ακαθαρσίες του σκύλου της.Ο φτωχότερος πρόεδρος στον κόσμο



O Χοσέ Μουχίκα είναι o Πρόεδρος της Ουρουγουάης, αλλά οι ντόπιοι τον αποκαλούν El Pepe. Δωρίζει σε φιλανθρωπίες σχεδόν ολόκληρο το προεδρικό μισθό του, και καθιερώθηκε ως ο φτωχότερος (και πιο γενναιόδωρος) πρόεδρος στον κόσμο. Ο Χοσέ κερδίζει 263.000 πέσος Ουρουγουάης (6.300 ευρώ) το μήνα. Ο ίδιος, κρατάει για τον εαυτό του το μόνο το 10%.

Ζει σε μια αγροτική κατοικία. Το νερό για οικιακή χρήση το παίρνει ο ίδιος ο πρόεδρος από ένα πηγάδι στην αυλή του. Η μεγαλύτερη αγορά που έχει κάνει είναι ένα αυτοκίνητο «Volkswagen Beetle» του 1987. Ο Μουχίκα δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν έχει κανένα χρέος.



Ο Χοσέ Μουχίκα κάθεται στην ουρά στο ιατρείο.
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου



Ο κύριος Μπόρις Τζόνσον, δήμαρχος του Λονδίνου, δεν διστάζει να πάει στο δημαρχείο χωρίς γραβάτα, φορώντας αθλητικά ρούχα, σακίδιο και κράνος ποδηλάτου. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είναι ένας από τους βασικούς υπέρμαχους της ανάπτυξης της ποδηλασίας στη Βρετανία.Δήμαρχος του Ρέικιαβικ



Ο Yona Gnarr είναι ο δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Ισλανδίας, του Ρέικιαβικ. Αυτός ο πολιτικός δεν σπουδάσε στο πανεπιστήμιο, ήταν κωμικός και οδηγός ταξί, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του πολιτικό κόμμα το 2010 και εξακολουθεί να το αποκαλεί «Best Party». Το κόμμα αποτελείται κυρίως από δημιουργικούς ανθρώπους: καλλιτέχνες, μουσικούς, κωμικούς, και κανένας από αυτούς δεν είχε ποτέ εμπλακεί στην πολιτική. Παραδόξως, οι κάτοικοι της πόλης ψήφισαν τον Yona με 34,7% ψήφους.

Πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης



Ο Michael Bloomberg είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ότι βρίσκεται στην 13η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το μετρό. Στη φωτογραφία ο δήμαρχος κάθεται στο χώρο εργασίας του στο κτίριο του δημοτικού συμβουλίου. Στα συνηθισμένα έπιπλα του γραφείου υπάρχουν οθόνες, έγγραφα, … και ένα βάζο με φυστικοβούτυρο δίπλα στο πληκτρολόγιο.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Richard Branson



Ο Sir Richard Branson είναι ο ιδρυτής της Virgin Airlines. Μέσα σε 10 χρόνια κατάφερε να μετατρέψει ένα μικρό δισκοπωλείο σε σύμπλεγμα από γιγαντιαίες επιχειρήσεις που εξαπλώθηκαν σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη. Χάρη στην εκκεντρική και εύθυμη προσωπικότητα του έχει ονομαστεί ως «χίπι-δισεκατομμυριούχος». Έχει εμφανιστεί ως γυναίκα αεροσυνοδός της AirAsia και εξυπηρέτησε τους επιβάτες στην πτήση πτήση Περθ – Κουάλα Λουμπούρ.

Ο θρύλος της Google



O Sergey Brin είναι ο θρύλος στο χώρο των υπολογιστών, συνιδρυτής και πρόεδρος του τμήματος τεχνολογίας της εταιρείας Google Inc., δισεκατομμυριούχος και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική. Αλλά παρ “όλα αυτά, ο Sergey συμπεριφέρεται αρκετά μετριοπαθή – εξακολουθεί να ζει σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και κυκλοφορεί με μια Mercedes και Toyota Prius, φιλικά προς το περιβάλλον. Του αρέσει να πηγαίνει στη «ρώσικη τσαγερί Katie» στο Σαν Φρανσίσκο, και προτείνει στους επισκέπτες σούπα, ζυμαρικά και τις κρέπες τους.

Ο δισεκατομμυριούχος χωρίς ένα δισεκατομμύριο



O Chuck Feeney είναι ο δημιουργός της διάσημης αλυσίδας καταστημάτων Duty Free Shoppers. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, και οι επιχειρήσεις του έχουν βγάλει κέρδος 7,5 δισ δολάρια. Τα πέτυχε πουλώντας οινοπνευματώδη ποτά και τσιγάρα στην αυτοκρατορία του. Στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα Atlantic Philanthropies έχει επενδύσει 6,2 δις δολάρια στην εκπαίδευση, την επιστήμη, την υγεία, τα πολιτικά δικαιώματα και δίνει χρήματα σε γηροκομεία σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2020, ο Chuck Feeney σκοπεύει να δαπανήσει όλα τα κεφάλαιά του για να βοηθήσει άπορους.   mpala.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template