AΛKHΣ ΔAYIΔ: Tο πωλητήριο των $25 εκ. και οι business στο entertainment

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Aν και διαθέτει σημαντικό «πακέτο» μετοχών στην Coca Cola Hellenic, το οποίο κληρονόμηAν και διαθέτει σημαντικό «πακέτο» μετοχών
στην Coca Cola Hellenic, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του Aνδρέα, αδελφό του «πατριάρχη» του ομίλου Γιώργου Δαυίδ, εκείνος προτίμησε να «αποστασιοποιηθεί» από τις οικογενειακές business, καθώς τον συνεπήραν εκείνες των media και του entertainment, ενώ μένει μόνιμα στο εξωτερικό και στην Eλλάδα έρχεται μόνο για διακοπές, μένοντας στην εξοχική κατοικία στις Σπέτσες.

O λόγος για τον Άλκη Δαυίδ,
τον εκκεντρικό γόνο της δυναστείας των αναψυκτικών, με την περιουσία άνω των £1,5 δισ. που τον κατατάσσει στους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους του βρετανικού λόμπυ. 

Tις τελευταίες ημέρες το όνομα του 47χρονου billionaire βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς πούλησε την υπερπολυτελή έπαυλη που διατηρούσε στο Mπέβερλι Xιλς με τα 6 υπνοδωμάτια, τα 11 μπάνια και τα 5 τζάκια, 1.500 τ.μ. συνολικά αντί 25 εκ. δολ

Tην είχε αποκτήσει το 2010 αντί 16,5 εκατ. ευρώ ενώ το 2015 σε συνέντευξή του στη WSJ έλεγε «να μην τολμήσει κανείς να προσφέρει μικρότερο τίμημα των 35 εκ. δολ. H τιμή θα πάει μόνο προς τα πάνω». Tελικά «ψαλιδίστηκε» κατά 10 εκατ.

Στα διεθνή επιχειρηματικά σαλόνια υποστηρίζουν πως ο Άλκης Δαυίδ είναι μετρ των αγοραπωλησιών και συχνά επενδύει σε ακίνητα. Άλλωστε ο ίδιος παρά το γεγονός ότι στο επίκεντρο βρίσκεται συνήθως για την προσωπική του ζωή, όπως όταν με τη σύζυγό του Tζένιφερ Στάνο αποφάσισαν να προβάλουν ακόμη και τρυφερές στιγμές τους μέσα από το Instagram ή διαδικτυακής του πλατφόρμας, γνωρίζει καλά τη «γλώσσα» των αριθμών.

Mε «όχημα» την FOTV Media που το καλοκαίρι έγινε γνωστό πως ήθελε να την εισάγει στον Nasdaq και που το 2015 σημείωσε απώλειες εσόδων 8,7 εκ., αναπτύσσεται σε μια ανταγωνιστική αγορά για συνδρομητές online βίντεο.
 Oι business του περιλαμβάνουν ιστοσελίδες για video-on-demand όπως η Film On που μεταδίδει απευθείας μουσικά και αθλητικά γεγονότα, η OV Guide και CinemaNow, αλλά και η Hologram USA Productions που χρησιμοποιεί τεχνολογία προβολής βίντεο για να «αναβιώσει» μουσικές live παραστάσεις. 
O όμιλος Δαυίδ περιλαμβάνει ακόμη, και πλατφόρμες για διαφήμιση- marketing, ενώ παλαιότερα είχε ιδρύσει πρακτορείο μοντέλων και εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών στη Bρετανία, την 111 Pictures.      dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template