Arcadia: Ξεχωρίζει και βραβεύεται για την ποιότητα και την ασφάλεια του στόλου της

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Είναι μία ξεχωριστή βράβευση για την ναυτιλιακή εταιρεία Arcadia Shipmanagement Co. Ltd, που είναι ένας από τους
δύο βραχίονες του ναυτιλιακού Ομίλου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.
O νηογνώμονας DNV GL έδωσε το βραβείο «Best PSC Perfomance» για το πετρελαιοφόρο πλοίο Aegean Power και πιο συγκεκριμένα για τις επιδόσεις του σε επιθεωρήσεις Port State –Λιμενικών Αρχών στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Δεν καταγράφηκε καμία παρατήρηση που θα οδηγούσε σε κράτηση πλοίου λόγω παράβασης δηλαδή σε απαγόρευση απόπλου ενώ δεν εντοπίσθηκε καμία έλλειψη καθ' όλη την διάρκεια της παρουσίας του στις θάλασσες του κόσμου και τα 10 χρόνια που είναι στο νερό. Μετρά 24 επιθεωρήσεις από την ημερομηνία παράδοσής του έως και σήμερα.


Το Aegean Power ναυπηγήθηκε στα κορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries το 2007. πιστοποίηση Green Award.

Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο από 16 δεξαμενόπλοια ενώ τρία ακόμα είναι προγραμματισμένα για παράδοση από την Hyundai Heavy Industries τους πρώτους μήνες του 2017.

Είναι η μόνη ναυτιλιακή, παγκοσμίως, η οποία, στα 18 χρόνια λειτουργίας της, διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία. Στον ιστό των δεξαμενόπλοιών της είναι κυματίζει η ελληνική σημαία ενώ οι αξιωματικοί είναι έλληνες. Μία αμιγώς «γαλανόλευκη» εταιρεία η οποία έχει σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγικά προγράμματα, σε κορεατικά ναυπηγεία ενισχύοντας την δυναμική εικόνα της Ελλάδας στην πιο σκληρή και ανταγωνιστική βιομηχανία, τη ναυτιλιακή.

Η Arcadia έχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.


Παράλληλα, στηρίζει εμπράκτως την ελληνική σημαία στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τα ξένα νηολόγια, ενώ όλοι οι αξιωματικοί είναι έλληνες.

H εταιρεία από το 1998 μέχρι και σήμερα έχει παραλάβει 36 νεότευκτα πλοία.



Με φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο έννοιες όπως πατρίδα, οικολογική ευαισθησία και συνείδηση και πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής η Arcadia ακολουθεί τη δική της ρότα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ως πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη θαλάσσια μεταφορά πετρελαιοειδών έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Παράλληλα έχει προηγμένες απόψεις πάνω στη διαχείριση των πλοίων και αυτό την καθιστά ως μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.
O στόλος της Arcadia έχει πιστοποιηθεί από ειδικούς επιθεωρητές για την υψηλή ποιότητα εταιρείας/πλοίου και τη συμμόρφωση με πολύ υψηλές τεχνικά και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πλοία της που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ έχουν επιβραβευθεί με Qual Ship 21 για την ποιότητά τους και την ασφάλεια, ενώ είναι και μέλος της Helmepa. Έχει εγκαταστήσει σύστημα αξιολόγησης κινδύνων (risk assessment) με σκοπό την αξιολόγηση των κινδύνων τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη από τραυματισμό και ασθένειες των εργαζομένων της τόσο επάνω στα πλοία όσο και στα γραφεία.
Προστατεύει το περιβάλλον και συμμορφώνεται με τους διεθνής και εθνικούς κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με τις Οδηγίες και τις απαιτήσεις που προτείνονται από τον ΙΜΟ, από τους Νηογνώμονες και τους Οργανισμούς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΙSO 14001 για το περιβάλλον με το οποίο είναι πιστοποιημένη.
Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επιμόρφωση των πληρωμάτων του. Για τον λόγο αυτό από τον Μάρτιο του 2005 είναι εγκατεστημένο στα γραφεία της ειδικό Ναυτιλιακό Εκπαιδευτικό κέντρο( Maritime Training Center) πιστοποιημένο από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα (DNV) σύμφωνα με το πρότυπο «DNV Standards for certification of maritime training centers». Μηνάς Τσαμόπουλος
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template